Før var der op til 30 m fra badehusene til vandkanten, men nu er der helt ned til 8-10 m. Nu er godkendelsen kommet til at kystsikre badehusene i Ærøskøbing.
Kontakt
ÆRØ KOMMUNE
Teknisk Afdeling
Frederik Kromann
fkl@aeroekommune.dk
Ærø Kommune har nu givet tilladelse til at afkorte 3 eksisterende høfder til maksimalt 7-8 m lange, at renovere en 70 m lang skråningsbeskyttelse med natursten fra de afkortede høfder samt at sandfodre ud for de sydligst beliggende badehuse
Tilladelsen gives på følgende vilkår:
* De 3 høfder må være max 8 m lange, en 70 m stenskråning langs vejen syd for badehusene må renoveres med tiloversblevne sten fra de afkortede 3 høfder.
* Der må lægges ekstra sand på en 120 m lang strækning foran de sydligst beliggende badehuse.
* Der må hver 5. år lægges ekstra sand ud.
Anlægsperioden vil vare 3 måneder.
Baggrund
Langs kystvejen Vestre Strandvej ud til de historiske badehuse på Vestre Strand er etableret 3 høfder (Læs: diger) og en længere strækning med stenskråning for at beskytte den lave kyststrækning mod erosion. Stenkastningen er etableret før 1992 og høfderne mellem 1993-1995.
Høfderne har imidlertid skabt et erosionshul foran de sydligst beliggende badehuse, som man nu ønsker at modvirke ved afkortning af høfderne, og ved sandfodring.
Kystdirektoratet har udarbejdet en risikovurdering og løsningsforslag for en 9,3 m kyststrækning strækning fra syd for Strandskoven til nord for Ærøskøbing ved Ærøskøbing. Se rapproten HER.
Kystdirektoratet vurderer, at der på denne strækning på kort sigt (20 år) og mellemlang sigt (50 år) og lang sigt (100 år), ikke skal gøres brug af kystbeskyttelse, da risikoen for denne strækning er lav ligesom det foreslås at acceptere at risikoniveauet stiger over tid både for oversvømmelse og for erosion, idet der er beregnet en meget lav risiko for begge trusler.