Marketingsmanden Peter Frøhlich har solgt sin aktiepost i Ærø Whisky til Lise og Thomas Stadager fra Dragør og Ærøskøbing.
I det daglige står stifteren Michael Nielsen for ledelsen af Ærø Whisky, og han sekunderes af brygmester Eddie og rundviser Lise Stadager, som nu har købt en 12,5 % aktiepost af Peter Frøhlich - på Ærø kendt for sit brødbageri og sin formandspost i Konervative Ærø.
De øvrige større ejere er Thomas Fischer med 20 %, Peter Christiansen med 10 %, Poul Skadhede med 20 % og Michael Nielsen med 5 %.
De resterende 32,5 % er ejet af 365 aktionærer.
Nye kunder
Efter Ærø Whisky vandt en pris ved en international smagskonkurrence for kvinder her i sommer, så er salget til kvinder gået fra 0 til et højt niveau.
I takt med at Ærø er blevet mere trendy, har flere luksus-restauratanter og importører både i Danmark og udlandet fået øje på Ærø Whisky: Ærø Whisky er efter 2 års forhandlinger blevet enige med en stor kinesisk grossist, som leverer til luksusrestauranter i Kina, om en aftale.
Ærø Whisky producerer 5.000 liter årligt efter kapaciteten i foråret 2021 blev udvidet med 2 tanke, men de har kapacitet til 15.000 liter.
Ærø Whisky har i dag 30.000 flasker whisky liggende på sherrytønder på et lager i Bregninge. Ude i salgsledet har flaskerne en værdi på 30 millioner kr, når de bliver frigivet.
Fra 1 mand til professionel drift
Ærø Whisky kunne den 13. april fejre sin 8 års fødselsdag, så der er 4-8 år før de store indtægter kommer, når whiskyen har fået sin dybe smag, og dermed også får en prisseddel der gør selskabet til en rigtig god forretning.
- I opbygningsfasen af et whisky-destilleri skal der være tålmodige penge, for selskabet vil i de første 12-14 år køre med underskud eller små overskud, indtil der for alvor er gode flasker at sælge, siger Michael Nielsen.
Baggrund
I 2013 starter Michael Nielsen med at udvikle tanken om at lave whisky på Ærø. Michael er oprindeligt skibsfører og arbejdede på Søby værft som dokmester.
Michael indkøbte byg fra de lokale landmænd på Ærø så den enkelte flaske whisky kunne spores til den enkelte mark. Der lagres på tønder af egetræ fra Ærø, men hvoedparten er dog sherry-tønder fra Portugal.
I 2016 blev destilleriet opbygget i vaskehuset i baggården til Købmandsgården i Ærøskøbing og her i 2021 blev en nybygning taget i brug.