Tilmeld nyhedsbrev

Venligst udfyld nedenstående informationer

Bolig
Byg & Ejendom
Ferie & Turisme
Erhverv
Politik-Samfund
Færger & Havn
Miljø & Klima
Kultur
Sundhed + Ældre
Børn + Unge
Om os

  • Få Ærø-nyhedsbrev   
  • Facebook icon

Sætter 45.000 ørreder ud 6 steder på Ærø - vagter skal redde dem

9. april 2022

Send til en ven

Der er nu sat 45.000 små ørreder ud i 6 områder på Ærø - 7.500 hver sted. For at sikre at de overlever skal frivillige skræmme fugle og sæler væk i de første dage.

Kontakt

Destination Fyn

Christian Thomsen

cht@destinationfyn.dk

eller

Fyns Laksefisk

Linda Bollerup Høgh 

lbh@fgufyn.dk

Det er et fælles havørredprojekt på Fyn, som sætter ialt 350.000 havørredyngel ud i de fynske vandløb for at opretholde havørredbestanden. Projektet er en vigtig brik for at få turister til Ærø og Fyn udenfor højsæsonen.

- 45.000 stk er er blevet sat ud på Ærø den 7. April, siger Christian Thomsen fra Havørred Fyn, som de 10 fynske kommuner står bag.

- Den her tid på året er jo helt særlig for os når vi får lov at sende alle de her små fisk afsted i mere end 45 forskellige fynske vandløb, siger fiskemester Linda Bollerup fra Fynsk Laksefisk, som har stået for opdrætten indtil udsættelsen.

De nye havørreders historie rækker tilbage til efteråret 2020, hvor deres forældre blev fanget i særligt udvalgte vandløb, hvor rigtig mange fisk vandrer op for at gyde. De voksne havørreder blev efterfølgende bragt til Fyns Laksefisk for at blive tappet for sæd og æg, hvorefter de igen blev sat ud i de fynske vandløb, mens ynglen fik lov at vokse under beskyttede forhold.

På mange af udsætningsstederne står frivillige vagt. De har til opgave at holde diverse rovfugle, skarv, sæler og andre rovdyr væk, så de små havørreder har en bedre chance for at komme levende igennem hele processen, de er nemlig meget forvirrede det første stykke tid.

- Ved at skræmme fiskeæderne væk fra de nedre dele af vandløbene og ude i mundingen kan smoltene (Læs: Små ørreder) få et tiltrængt pusterum og forhåbentligt nå at sprede sig og derved undgå at blive ædt, siger biolog Kaare Manniche Ebertiolog fra Danmarks Sportsfiskerforening.

Ørrederne er kun 10-15 cm når de sættes ud, men vil efter et år være vokset, så det giver mening at fiske efter dem.


Ørrederne er knap så store når de sættes ud.
Her er ørrederne blevet sat ud: 7.500 hvert sted.
Previous Next
Send artiklen til en ven Gå til forsiden Kommenter artikler på Facebook

Se flere artikler
Marstal Søfartsmuseum arver 1 million

Søfartsmuseet i Marstal har igen fået en større arv, denne gang på 1 million kr.

Advokat i gang med at lovliggøre fritidshuse og helårshuse i Ærøskøbing

Kommunalbestyrelsen vedtog i januar, at husejerne i det gamle Ærøskøbing må fortsætte med den nuværende anvendelse, hvad enten det er som helårsbolig…

Ærø Kommune skal søge for Sommerlyst - byggeri i 2024

Til efteråret bliver der ændret i planloven, så strandhotellet Sommerlyst i Marstal kan få sin tilladelse i 2024. Det fremgår af et svar fra minister for…

Ny lov: 17 boliger på Ærøs campingpladser

Her i februar vedtager Folketinget en ny lov, der giver tilladelse til at bruge Ærøs 3 campingpladser til vinterbolig. På Ærøskøbing Camping giver det…

Sommerlyst-sagen op igen i Folketinget

Ministeren for landdistriker skal nu svare på hvor langt sagen med Sommerlyst i det nordlige Marstal er kommet.

Kontakt

Ærø Dagblad
Vestergade 41
5970 Ærøskøbing
info@aeroedagblad.dk
redaktion@aeroedagblad.dk