Tilmeld nyhedsbrev

Venligst udfyld nedenstående informationer

Bolig
Byg & Ejendom
Ferie & Turisme
Erhverv
Politik-Samfund
Færger & Havn
Miljø & Klima
Kultur
Sundhed + Ældre
Børn + Unge
Om os

  • Få Ærø-nyhedsbrev   
  • Facebook icon

Derfor kan sure, gamle mænd ikke lide Ærø Dagblad

23. juli 2021

Send til en ven

Ærø Dagblad er på 5 måneder blevet øens største nyhedsmedie - større end Fyns Amts Avis - og det er der enkelte politikere, embedsmænd og stærke mænd der ikke bryder sig om. 

Ærø Dagblad blev startet i marts 2021, fordi Fyns Amts Avis hovedsageligt har debatindlæg og klummer, mens Ærø Ugeavis er annoncer for aktiviteter og firmaer.

Begge dele er godt, men Ærø Dagblad syntes der var uudfyldte huller:

* Hvad planlægger politikerne og embedsmænd at vedtage - det er jo afgørende for Ærøs 6.000 indbyggere.

* Hvilke beslutninger i Folketinget berører Ærø.

* Hvad foretager øens stærke mænd og kvinder sig, som har betydning for Ærø-boere + turister.

Handles af i stilhed

Mange ting er gennem årene blevet handlet af i udvalg, nævn og i privat regi, uden at Ærø-boerne har haft det helt store indblik.

Det er der måske ikke noget galt i, men omvendt skal det også tåle dagens lys. Ærø Dagblad har bragt 300 artikler om øens liv, og en række af dem har fået "de sure, gamle mænd" op i det røde felt.

Turistcehfen Chris Hammeken er den der er mest vred, og har næsten hver uge et udfald mod Ærø Dagblad. Kritikken går blandt andet på, at vi skriver om tingene FØR de er vedtaget i Folketinget og Kommunalbestyrelsen.

Som en topembedsmand i Ærø Kommune udtrykte det: "Når Ærø Dagblad skriver om ting før det er vedtaget giver det så megen uro, så kan I ikke vente til det er vedtaget." 

Det kan Ærø Dagblad IKKE.

Ærø Dagblads idé er netop, at skrive hvad der er på agendaen før det er vedtaget i Kommunalbestyrelsen. 

Med information om politikernes planer kan alle deltage i debatten og ikke kun de få aktive Facebook- og Fyns Amts Avis-debattører. 

Ærøs borgerne har den 3. laveste tillid til kommunalpolitikerne ud af Region Syddanmarks 22 kommuner, ifølge Region Syddanmarks analyse af Ærø.

Halv vind

Det påstås at Ærø Dagblad løber med en halv vind når vi omtaler ting der er på vej i Folketing eller Kommunalbestyrelse, men vi skriver ALTID at det er forslag og hvornår det skal vedtages. Og så er der et link så læseren kan tjekke oplysningerne direkte.

Ilde hørt

Ærø Dagblad kritiseres også for skrive hvad de forblommede ord vitterligt betyder eller skrive sandheden. Også selvom den er ilde hørt.

Lad os give 26 eksempler:

* Det er gået dårligt på Søby Værft i mange år, og nu skal den nye direktør rette værftet op. Ubehageligt ja, men når der så bliver skåret til, så forstår vi alle nødvendigheden.

* Når Ærøskøbingfonden i årevis har brudt regnskabsloven og hvidvaskloven, er det så forkert at skrive det. Nu har de rettet op på missæren efter Ærø Dagblads omtale.

* Når Ærø Museum får en sønderlemmende kritik for deres drift at det nu nødlidende Søbygaard, giver det så ikke en bedre forståelse hvorfor de nu er sat fra bestillingen.

* Når unge street food-folk bliver tilbudt de ringeste placeringer på havneområder i Marstal og Ærsøkøbing, er det så ikke godt at påpege det.

* Når kommunen laver om på sin indkøbspolitik, så den igen favoriserer øens store entreprenører, er det så ikke værd at nævne.

* Når Søfartsmuseet og Ærø Museum for 9. år i træk beder om ekstraordinære tilskud på 800.000 kr, er det så ekstraordinært eller en standard-malkemodel.

* Når turistinformationen holder lukket alle helligdage og lørdag-søndage, hvor der er allerflest turister, er det så ikke interessant at høre begrundelsen.

* Når det indstilles, at der ikke skal være en borgerrådgiver på Ærø, er det så ikke interessant at skrive om - efter Ærø Dagblads omtale kommer der nu en borgerrådgiver.

* Når havneudvalget vedtager, at bygge en 4.500 kvm parkeringsplads foran Danmarks smukkeste gamle by Ærøskøbing, er det så ikke værd at beskrive.

* Når der er alt for få turister er det så ikke værd af fortælle de 6 grunde til at det er således. 

* Når kommunen reelt ejer ejendomme for 1 milliard, er det så ikke værd at omtale - i regnskabet gjort op til lidt mere end 100 millioner. For der kunne gennemføres mange gode ting, hvis en del blev blev solgt (som resten af Danmarks kommuner gør).

* Når det er de samme folk som igen og igen får støtte fra de lokale puljer, er det så forkert at omtale det.

* Når kysten fra Ærøskøbing til Søby udlægges til muslingeproduktion er det så ikke ret interessant for øen.

* Når kommunalbestyrelsen ikke vil indføre el-busser i en årrække for ikke at skade Jesper Bus, er det så ikke vigtigt at alle kender begrundelsen.

* Når et forsikringselskab, Søassurancen, investerer i street food i Marstal er det så ikke lidt af en nyhed. 

* Når en rig kommunalt-styret fond skal nedlægges er det så ikke relevant at skrive, at de 2 der beslutter det, giver pengene til ÆrøskøbingFonden som de selv sidder i ledelsen for.

* Når valutaspekulation har gjort varmen i Rise og Dunkær til noget af den dyreste i Danmark er det så ikke OK at fortælle baggrunden.

* Når et tilsyn igen, igen påtaler sikkerheden, er det så ikke værd at fortælle om Ærøs bedste og værste legepladser.

* Når en officiel analyse fra kommunen viser at både butikker og restauranter er middelmådige, må det så ikke omtales, så de kan gøre det bedre fremover.  

* Når det kommunale Ærø Færgerne indkøber drikkevarer og madvarer der svarer til den 5-dobbelte omsætning af hvad der sælges for, er det så ikke værd at stille et spørgsmål.

* Når Søbygaards bestyrelsesformand siger de har valgt redningsplanen til 46 millioner med oplevelser og overnatning i luksusklassen, er det så ikke i orden at skrive det, fremfor pressemeddelelsens ord om, at der overvejes overnatning.

* Da lokalplanen for Ærøskøbing Havn blev vedtaget er det så ikke i orden, at udregne at der nu kan bygges 10.000 kvm på havnen når 30 % af et område på 34.000 kvm må bebygges.

* Er det ikke værd at skrive at byggereglerne i 2020 og i 2021 er lavet om så kommunen ikke skal godkende de fleste renoveringer og at reglerne er blevet blødt op for fredede og bevaringsværdige bygninger, så de ikke bliver ødelagt af krav om fx 40 cm isolering for at leve op til det nye Bygningsreglement. 

* Når Det Gamle Værft i Ærøskøbing ikke renoverer de gamle både det blev sat i verden for, men i stedet, med kommunal støtte, konkurrerer med byens restaturanter og butikker, er et så ikke godt at få en diskussion.

* Når Rise Sparekasse slipper sit jerngreb om Den Gamle Købmandsgård er det så ikke en god nyhed.

* Når stærke, dygtige finansfolk køber massivt op i Ærø Whisky og i Hattesens konfektfabrik, er det så ikke interessante nyheder.

Og så er der alle de andre 300 nyheder, hvoraf mange opstår ved tips til Ærø Dagblad.

Og netop den dialog er god i et lille samfund som Ærø. 


Ærø Dagblad regnede med at nå 2-3.000 læsere, men tallet er over 6.000 på 28 dage og har passeret 12.000 på 60 dage, så det er forbløffende højt - der var et hul i nyhedsmarkedet på Ærø. Og Ærø-boere der nu bor rundt om i verden læser også Ærø Dagblad.
Send artiklen til en ven Gå til forsiden Kommenter artikler på Facebook

Kontakt

Ærø Dagblad
Vestergade 41
5970 Ærøskøbing
info@aeroedagblad.dk
redaktion@aeroedagblad.dk