Byg & Ejendom

Ærøs største investor køber Aggershøj i Marstal

Feriehjemmet Aggershøj på Møllevej i det nordvestlige Martal er blevet solgt til den københavnske investor Hasse Larsen. Ejendommen var udbudt til salg for 5 millioner.

Læs mere
Ærøs største købmandsgård til salg for 10 millioner

Hotel med 30 værelser, seniorbofællesskab, 16-18 boliger eller et restaurant og oplevelsescenter midt i Ærøskøbing. Det er mulighederne i ejendommen Vestergade 41, som nu er sat til salg.

Læs mere
Ærø Kommune ejer 200.000 kvm byggegrunde i Ærøskøbing

Ærø Kommune ejer en lang række byggegrunde i det vestlige Ærøskøbing, i det sydøstlige del af byen og på havnen. I alt 200.000 kvm byggegrunde. Ærø kommune ejer i alt 2 millioner kvm ejendom.

Læs mere
Sømandsmission sælger Marstal-ejendom for 5 millioner

Feriehjemmet Aggershøj på Møllevej er sat til salg for 5 millioner af Indenlandsk Sømandsmission. Der er en byggeret på 16-17 rækkehuse på grunden.

Læs mere
Skader på fredede bygninger - ny vejledning

Der er kommet en ny vejledning om forsikring og skader til ejere af fredede bygninger. Den er udgivet af forsikringsbranchens fællesorganisation Forsikring & Pension.

Læs mere
Overblik: Ejendomsmarkedet i Ærøskøbing

Priserne vil fortsætte med at vokse i Ærøskøbing, for interessen stiger, mens der er et begrænset antal ejendomme. Boligmarkedet i Ærøskøbing er primært byhuse i den gamle bydel og mod vest et villakvarter. Der er ingen lejlighedsbebyggelser, men dog er enkelte byhuse opdelt i 4-6 lejeboliger.

Læs mere
Storinvestor med nyt køb i Marstal

Hasse Larsen og Jan Fabricius kan lægge endnu et hus til deres portefølje i Marstal. Der opkøbes primært lidt nedslidte huse, som sættes i stand til udlejning. Seneste køb er Willemoesgade 6 i Marstal, som er købt for 475.000 kr.

Læs mere
Ejendomsmagnat køber 10 ejendomme i Marstal og Birkholm

Ejendomsinvestoren Hasse Kjærsgaard Larsen har købt 8 ejendomme i Marstal og 2 ejendomme på Birkholm. Seneste køb er Havnekiosken. Det er sket i regi af Nyhavns Finans, som nu har fået navnet Birkholm Invest. Larsen ejer nu 1/3 af Birkholm.

Læs mere
Op til 500 parcelhuse og rækkehuse på Ærø får ny ejendomsskat

I rækkehus- og parcelhuskvarterer i Marstal, Ærøskøbing og Søby får op til 500 boligejere i september-oktober besked om hvor meget de skal betale i ejendomsskat fremover. Det bliver forventeligt 25 % mindre end nu.

Læs mere
Nye regler for fredede bygninger på Ærø

Fremover kan en række ejere af fredede bygninger på Ærø udføre ændringer på deres bygninger uden først at søge om tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen. Det gælder fredede bygninger, som primært har fredningsværdier i det ydre.

Læs mere
Ommel mole på 108 m til 1,5 millioner på vej

Molegruppen i Strandbyen Havn har ansøgt kommunen om medfinansiering af den nye mole, som kommer til at koste 1,5 millioner. Projektet er tæt på at være i mål med byggetilladelse, ifølge kommunens teknikudvalg.

Læs mere
Top-arkitekt med nyt opkøb i Marstal

i slutningen af 2020 købte en af Danmarks største arkitekter, Dorthe Mandrup, danserestauranten Sommerlyst i det nordlige Marstal. Nu er køb nr 2 gennemført: En villa med strandgrund på Strandvejen 5 i samme område.

Læs mere
Får tilskud til byggeri af boliger for 75 millioner i Marstal og Ærøskøbing

Det største byggeri i 441 år på Ærø bliver nu en realitet: Der er kommet tilsagn om tilskud til byggeri af 38 boliger i Ærøskøbing og Marstal. Tilskuddet vil udgøre 15 millioner kr, som gives af staten, for at øge antallet lejeboliger på øer. 

Læs mere
Udbud af SFO-byggeriet i Marstal

Den 5. juli er fristen for at deltage i udbuddet af det nye fritidshjem, SFOen, i Marstal til 14 millioner. 

Læs mere
Fra 1. juli lettes regler for ombygninger på Ærø

Der skal fra 1. juli ikke søges om byggetilladelse til almindelige ombygninger af boliger på Ærø.

Læs mere
Brugsen bygger 1.200 kvm på havnen i Søby

Kampen om havneplaceringer for supermarkeder på Ærø spidser til: Nu bygger Brugsen i Søby et 1.200 kvm supermarked på den gamle Søby Trælast-grund hvor færgerne lægger til. 

Læs mere
Større kontrol med nedrivningsstøtte for 5 millioner

Ærø Kommune har fået 5 millioner til at nedrive eller opkøbe nedslidte ejendomme. Kommunen vil samtidig stramme op på tilskudskontrollen for sin nedrivningsstøtte, erfarer Ærø Dagblad.

Læs mere
Må der bygges på Bjerget i Ærøskøbing

I forbindelse med nedlægningen af Borgmester Vilhelm Andersens Legat er værdien af 5 strandgrunde i Ærøskøbing blevet et kernepunkt: Hvis de 19.000 kvm kan sælges med en mulighed for sommerhusbyggeri, er der tale om store værdier i dagens marked.  

Læs mere
Hverken Brugsen eller Netto har lejet arealer på Marstal Havn

Kommunen ser med en vis forbløffelse på udmeldingerne om, at Brugsen og Netto har lejet arealer på Marstal Havn til butiksbyggerier.

Læs mere
Kviste på 666 huse i Marstal tillades

Den nye lokalplan for Marstals indre by er nu klar til vedtagelse. Med den nye lokalplan kan der udvides med bolig på 1. sal, da der gives tilladelse til kviste på de 666 ejendomme der er omfattet.

Læs mere
Ingen ladestandere til elbiler på Ærø før 2022

- Jeg tror ikke, vi kan nå at gøre noget inden sommerferien, siger teknik- og miljødirektør Kirsten Johansen til Fyens Stiftstidende angående nye ladestandere på Ærø.

Læs mere
Regler for byggeri på Ærø lettes 1. juli

Kravene om, at der skal bruges certificerede brandrådgivere og statikere til de fleste byggerier blev indført med Bygningsreglement BR18, men det har for mindre byggerier givet uforholdsmæssigt meget bøvl og ekstra omkostninger. Nu lempes kravene for de fleste byggerier på Ærø.

Læs mere
Byggeri af fritidshjem til 14 millioner i Marstal kan nu gå i gang

Efter flere års udfordringer, med grundplaceringer og en gravhøj der stod for tæt, er det nu belsuttet at SFOen bygges på Møllevejen 40-42 i Marstal. Lokalplans-ændringerne blev godkendt på kommunalbestyrelsens møde den 24. marts og byggeriet til 14 millioner kan nu gå ind i den praktiske fase.

Læs mere
Garagebyggeri i Ærøskøbing får dispensation

VVS-mester Johan Röhlings 128 kvm garagebyggeri i Pilebækken kan nu gå i gang. Kommunen har 18. marts givet grønt lys til byggeprocessen.

Læs mere
Bygger 128 kvm garage i eternit og stål i det gamle Ærøskøbing

VVS-mester Røhling har åbenbart en større bilpark, for Bevaringsudvalget for det gamle Ærøskøbing indstiller, at Røhlings ansøgning om en ekstra 128 kvm garagebygning i eternit og stål i det gamle Ærøskøbing skal imødekommes.

Læs mere
Ærø får 5 millioner til at nedrive bygninger

Ærø har fået 5 millioner til nedrivning af nedslidte boliger, landejendomme og erhvervsbygninger. Pengene skal bruges inden 1. marts 2023.

Læs mere
Ærøskøbing Havn skal udvides foran Netto med 4.500-6.200 kvm

Der skal anlægges 3.200 kvm parkeringspladser foran Netto. Desuden skal der anlægges et 1.300 kvm græsareal. Det er planerne i oplægget fra konsulenthuset A1, som kommunen har bestilt.

Læs mere
Bygger SFO for 14 millioner i Marstal

På Møllegade 40-42 i Marstal nedrives de eksisterende bygninger til fordel for et byggeri af en ny SFO til 14 millioner. Det giver en pris per kvm på 27.000 kr, hvilket er i den dyre ende.

Læs mere
Marstal kan udvides med 25 procent

Med den nye lokalplan for Marstal By kan der nu udvides på 1. sal, i og med at der gives tilldelse til kviste. Det giver både støre boligareal og lys.

Læs mere
Halmø på 432.768 kvm solgt for 9,8 millioner

Den 432.768 kvm store Halmø blev senest handlet for 900.000 kr i 1973, og den er nu solgt for 9,8 millioner til A. C. Finans.

Læs mere
Dorte Mandrup køber danserestaurant i Marstal

Henning Larsen-direktøren Louis Becker og en af Danmarks største arkitekter, Dorte Mandrup, har købt dansestedet Sommerlyst på en 13.500 kvm strandgrund i Marstal på Ærø.

Læs mere
Staten stopper boligbyggeri i Marstal

På en 35.980 kvm grund i Marstal vil det Ærøske Boligselskab opføre 36 boliger, men den statslige Bolig- og Planstyrelse har nedlagt forbud mod bebyggelsen, fordi den overtræder reglerne for kystnær placering.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev