Byg & Ejendom

Får tilskud til byggeri af boliger for 75 millioner i Marstal og Ærøskøbing

Det største byggeri i 441 år på Ærø bliver nu en realitet: Der er kommet tilsagn om tilskud til byggeri af 38 boliger i Ærøskøbing og Marstal. Tilskuddet vil udgøre 15 millioner kr, som gives af staten, for at øge antallet lejeboliger på øer. 

Læs mere
Udbud af SFO-byggeriet i Marstal

Den 5. juli er fristen for at deltage i udbuddet af det nye fritidshjem, SFOen, i Marstal til 14 millioner. 

Læs mere
Fra 1. juli lettes regler for ombygninger på Ærø

Der skal fra 1. juli ikke søges om byggetilladelse til almindelige ombygninger af boliger på Ærø.

Læs mere
Brugsen bygger 1.200 kvm på havnen i Søby

Kampen om havneplaceringer for supermarkeder på Ærø spidser til: Nu bygger Brugsen i Søby et 1.200 kvm supermarked på den gamle Søby Trælast-grund hvor færgerne lægger til. 

Læs mere
Større kontrol med nedrivningsstøtte for 5 millioner

Ærø Kommune har fået 5 millioner til at nedrive eller opkøbe nedslidte ejendomme. Kommunen vil samtidig stramme op på tilskudskontrollen for sin nedrivningsstøtte, erfarer Ærø Dagblad.

Læs mere
Må der bygges på Bjerget i Ærøskøbing

I forbindelse med nedlægningen af Borgmester Vilhelm Andersens Legat er værdien af 5 strandgrunde i Ærøskøbing blevet et kernepunkt: Hvis de 19.000 kvm kan sælges med en mulighed for sommerhusbyggeri, er der tale om store værdier i dagens marked.  

Læs mere
Hverken Brugsen eller Netto har lejet arealer på Marstal Havn

Kommunen ser med en vis forbløffelse på udmeldingerne om, at Brugsen og Netto har lejet arealer på Marstal Havn til butiksbyggerier.

Læs mere
Kviste på 666 huse i Marstal tillades

Den nye lokalplan for Marstals indre by er nu klar til vedtagelse. Med den nye lokalplan kan der udvides med bolig på 1. sal, da der gives tilladelse til kviste på de 666 ejendomme der er omfattet.

Læs mere
Ingen ladestandere til elbiler på Ærø før 2022

- Jeg tror ikke, vi kan nå at gøre noget inden sommerferien, siger teknik- og miljødirektør Kirsten Johansen til Fyens Stiftstidende angående nye ladestandere på Ærø.

Læs mere
Wallentins Fond opløser sig selv i 2021

1,1 million kroner mangler et sted at bo i Ærøskøbing - de plejede at have fast bopæl i Wallentins Fond, som siden 1999 har uddelt 707.928 kr. i støtte til forskellige projekter i Ærøskøbing. Fonden vil nu opløse sig selv og uddele sin formue. Ansøgere har indtil 1. juli 2021 til at indsende deres ansøgning.

Læs mere
Regler for byggeri på Ærø lettes 1. juli

Kravene om, at der skal bruges certificerede brandrådgivere og statikere til de fleste byggerier blev indført med Bygningsreglement BR18, men det har for mindre byggerier givet uforholdsmæssigt meget bøvl og ekstra omkostninger. Nu lempes kravene for de fleste byggerier på Ærø.

Læs mere
Byggeri af fritidshjem til 14 millioner i Marstal kan nu gå i gang

Efter flere års udfordringer, med grundplaceringer og en gravhøj der stod for tæt, er det nu belsuttet at SFOen bygges på Møllevejen 40-42 i Marstal. Lokalplans-ændringerne blev godkendt på kommunalbestyrelsens møde den 24. marts og byggeriet til 14 millioner kan nu gå ind i den praktiske fase.

Læs mere
Garagebyggeri i Ærøskøbing får dispensation

VVS-mester Johan Röhlings 128 kvm garagebyggeri i Pilebækken kan nu gå i gang. Kommunen har 18. marts givet grønt lys til byggeprocessen.

Læs mere
Bygger 128 kvm garage i eternit og stål i det gamle Ærøskøbing

VVS-mester Røhling har åbenbart en større bilpark, for Bevaringsudvalget for det gamle Ærøskøbing indstiller, at Røhlings ansøgning om en ekstra 128 kvm garagebygning i eternit og stål i det gamle Ærøskøbing skal imødekommes.

Læs mere
Ærø får 5 millioner til at nedrive bygninger

Ærø har fået 5 millioner til nedrivning af nedslidte boliger, landejendomme og erhvervsbygninger. Pengene skal bruges inden 1. marts 2023.

Læs mere
Ærøskøbing Havn skal udvides foran Netto med 4.500-6.200 kvm

Der skal anlægges 3.200 kvm parkeringspladser foran Netto. Desuden skal der anlægges et 1.300 kvm græsareal. Det er planerne i oplægget fra konsulenthuset A1, som kommunen har bestilt.

Læs mere
Bygger SFO for 14 millioner i Marstal

På Møllegade 40-42 i Marstal nedrives de eksisterende bygninger til fordel for et byggeri af en ny SFO til 14 millioner. Det giver en pris per kvm på 27.000 kr, hvilket er i den dyre ende.

Læs mere
Marstal kan udvides med 25 procent

Med den nye lokalplan for Marstal By kan der nu udvides på 1. sal, i og med at der gives tilldelse til kviste. Det giver både støre boligareal og lys.

Læs mere
Halmø på 432.768 kvm solgt for 9,8 millioner

Den 432.768 kvm store Halmø blev senest handlet for 900.000 kr i 1973, og den er nu solgt for 9,8 millioner til A. C. Finans.

Læs mere
Dorte Mandrup køber danserestaurant i Marstal

Henning Larsen-direktøren Louis Becker og en af Danmarks største arkitekter, Dorte Mandrup, har købt dansestedet Sommerlyst på en 13.500 kvm strandgrund i Marstal på Ærø.

Læs mere
Staten stopper boligbyggeri i Marstal

På en 35.980 kvm grund i Marstal vil det Ærøske Boligselskab opføre 36 boliger, men den statslige Bolig- og Planstyrelse har nedlagt forbud mod bebyggelsen, fordi den overtræder reglerne for kystnær placering.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev