Byg & Ejendom

Forslag til nye ladestandere i Ærøskøbing og Marstal

Ladestandere til elbiler er ikke verdens kønneste, derfor har Slots- og Kulturstyrelsen fået udarbejdet en rapport, der peger på løsninger ved fredede bygninger og i historiske miljøer.

Læs mere
Ærø får 4 millioner til at rive huse ned

Ærø har fået 4 millioner til at rive elendige huse ned, for at undgå at de forslumrer et helt område. I alt er der uddelt 206 millioner kr til 53 kommuner, som har problemer med forladte huse.

Læs mere
De 20 største jordbesiddere ejer 40 % af Ærø

De største jordbesiddere har hovedsageligt deres ejendomme på den østlige del af Ærø og det er primært landbrugere, men Naturstyrelsen og Aage V. Jensens Naturfond ejer samlet 2,5 millioner kvm. Ærø er på 88 millioner kvm.

Læs mere
Ærøs største investor køber el-bygning i Marstal

Marstal og Ærøs største investor Hasse Larsen har købt Ærø Elforsynings bygning på Skolevej 11 i det nordlige Marstal for 1,1 millioner. Sælger er Ærø Kommune.

Læs mere
23. februar: Lysprojekt til 12,8 millioner godkendes

Ærøs gadelamper skal udskiftes til en pris af 12,8 millioner for en totalrenovering eller udskiftning af de 1.494 lamper.

Læs mere
Louis Poulsen lamper sættes op på hele Ærø i 2023-2024

Ærø bliver den første kommune der indgår et samlet samarbejde med high class-lampefirmaet Lois Poulsen. I alt investeres 12,8 millioner i nye lamper.

Læs mere
Ærø Vin køber den gamle brugs i Søby

Det tyske par Guido og Silvia Weihermüller, der også ejer Ærø Vin, har købt den gamle brugs i Søby.

Læs mere
Søg støtte til Ærø-arrangementer om bygningskultur

Frem til den 15. marts kan alle søge 25.000 kr per arrangement der sætter fokus på den lokale bygnings- og landskabskultur på Ærø. Det er Realdania-fonden og Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, som igangsætter Samlingskraft med det formål at få flere til at samles.

Læs mere
Aggershøj får tilladelse til 10 værelser - nye toner

Det gamle sømandsenke-hjem Aggershøj i det nordvestlige Marstal har fået lov til at igangsætte 1. fase af udviklingen af ejendommen: Der er givet tilladelse til 10 dobbeltværelser.

Læs mere
Sælger skolevej for mindst 950.000 - der kan bygges 1.500 kvm

Ærø Kommune udbyder nu Skolevej 11 i det nordlige Marstal. Ejendommen rummer 433 kvm på en 3.000 kvm grund.

Læs mere
Internationalt konsortium køber Arnfeldt Hotel for 10 millioner

Den tyske investor Mathias Bösselmann har sammen med dansk-fransk par købt Arnfeldt Hotel i Ærøskøbing for 10 millioner kr.

Læs mere
Søby Camping på 9.500 kvm solgt

Sælger af Søby Camping er ejendomsinvestoren Janus Hansen fra Langeskov på Fyn, som i 2013 købte campingpladsen for 325.000 kr. Køberen overtager pladsen den 1. januar.

Læs mere
Ærøs næststørste investor: Sækmose ejer 32 ejendomme, heraf 24 i Ærøskøbing

Entreprenøren og møbelhandleren Ole Sækmose er Ærøskøbings største investor med 24 ejendomme, men har også 6 ejendomme i Marstal og 2 i Borgnæs.

Læs mere
Ærøs største investor med 3 nye boligkøb i Marstal - har nu 33 ejendomme

Her i starten af oktober er Enighedsstræde 1 i Marstal overtaget for 2.2 millioner, Ny Møllergade 13 er købt for 1,2 millioner og Havnegade 26 for 2,2 millioner kr. 

Læs mere
Jørbæk-ejere: Vi vil ikke acceptere stop for Søby-sommerhuse

Ifølge kommunens nye støjrapport for det planlagte sommerhusområde ved Søby, så måtte kommunen slet ikke lægge det ud til sommerhuse, fordi støjen fra den kommende Søby Havn bliver for stor. Ejerne af de 25 Jørbæk-grunde Ole Steen og Helle Kanaris er uenige og skriver:

Læs mere
Sommerhus-område i Søby rammes af støjforbud - forvaltning overså undersøgelse

Den nu afgåede tekniske direktør Kirsten Johansen fik ikke undersøgt om der måtte bygges sommerhuse på Jørbæk-grunden når den ligger så tæt ved Søby Værft og Søby Havn. En ny Rambøll-rapport afviser, at det er muligt at få tilladelse til at bygge de 25 sommerhuse.

Læs mere
Søby Skole solgt for 1,5 millioner

Søby Skole skal nu omdannes til boliger for Søby Værfts medarbejdere. Søby Værft har købt skolen for 1,5 millioner af enken efter murermester Per Lohals.

Læs mere
Køber omklædningspavillon for 1,7 millioner - nybyg vil koste 10 millioner

Hjemmeplejens omklædning flytter om bag rådhuset inden 1. november, for da bliver deres nuværende faciliteter inddraget i forbindelse med ombygningen af det nedlagte plejehjem Gilleballehus ved havnen i Ærøskøbing. 

Læs mere
Hasse Larsen med nyt opkøb i Marstal - ejer nu 31 ejendomme

Hver måned har sit nye opkøb af den københavnske investor Hasse Larsen, som fokuserer sine Ærø investeringer i Marstal og på Birkholm.

Læs mere
Byggeri bliver tilladt ved Ærøs landsbyer, Sommerlyst kan få lov

For Ærø er det den største udvidelse af mulighederne som et bredt flertal i Folketinget har indgået aftale om. Aftalen gør det muligt at udvikle Ærøs landsbyer: Fremover kan der bygges i kanterne af landsbyerne med boliger og turistfaciliteter.

Læs mere
Kommunen: Nej til originale vinduer i Ærøskøbing-huse - brug dem fra 2005

Selvom der direkte står i lokalplanen for det gamle Ærøskøbing, at "nye vinduer og døre skal fremstå som de oprindelige (da bygningen blev opført)", så har ejeren af Jomfruvejen 2 nu fået endeligt afslag.

Læs mere
Ærøs største investor med nyt køb i Marstal - har 30 ejendomme

Den københavnske investor Hasse Kjærsgaard Larsen føjer her i maj et nyt hus til sin store Marstal-portefølje: Søvænget 6 i den nordlige del af byen blev overtaget den 15. maj for 1,4 millioner. I april blev Færgestræde 35 købt.

Læs mere
Skjuler ændring af Ærøskøbing-lov der gør forvaltning enerådende

Hidtil har borgerne kunne regne med lokalplanen for Ærøskøbing, men det bliver nu ændret ved en tilføjelse til en helt anden lokalplan.

Læs mere
Sælger Gæstgiveri Bregninge for 2,8 milllioner

Det succesrige Gæstgiveriet i Bregninge i det vestlige Ærø er sat til salg for 2,8 millioner. Gæstgiveriet havde sidste år 1.200 overnatninger.

Læs mere
Kirsten Johansen administrerer efter loven, så det er forkert når ÆD skriver det modsatte

Ærø kommunes kommunaldirektør Allan Filtenborg anholder, at Ærø Dagblad citerer teknisk direktør Kirsten Johansen for at sige: " Vi påtænker at lave lokalplanen for det gamle Ærøskøbing om og derfor administrerer vi efter de kommende ændringer". 

Læs mere
660.000 krs nedrivning i den Gl. Købmandsgård presser Ærø Whisky

I 2018 betalte kommunen 660.000 for nedrivningen af en bagbygning i Den Gl. Købmandsgård i Ærøskøbing. Forudsætningen var dog, at materialerne blev gemt og bygningen genopført senest i 2029.

Læs mere
Misbrug af lokalplan mod Creutz Hjørne

Boghandelen Creutz Hjørne i Vestergade-Søndergade i Ærøskøbing fik afvist sin ansøgning om at isætte en oprindelig dør i butikken. Bevaringsudvalgets begrundelse er dog i direkte modstrid med lokalplanen for Ærøskøbing.

Læs mere
Ventetiden for byggesager stiger 20 % på Ærø

Det tager nu 65 dage at få en byggetilladelse på Ærø - året før tog det 54 dage. Ærø har den 36. længste ventetid af landets 98 kommuner.

Læs mere
Forbud mod butiksdør i Creutz hjørne

Der har oprindeligt været en butiksdør i boghandelen Creutz Hjørne i Ærøskøbing, men den må ikke sættes i igen. Det har bevaringsudvalget for det gamle Ærøskøbing besluttet.

Læs mere
Forbud mod shelters i Ærøskøbing

Efter et længere sagsforløb er det nu besluttet, at der ikke må sættes shelters op i den del af Ærøskøbing der er omfattet af lokalplanen for det gamle Ærøskøbing. Også selvom det ligger i udkanten mod syd hvor bygninger ikke er bevaringsværdige.

Læs mere
Skolevej skal sælges når udlån til museum stopper

Skolevej 11 i det nordlige Marstal skal sættes til salg til efteråret efter 3 års tilløb: Kommunalbestyrelsen vedtog at sælge den tomme bygnng i december 2019. 

Læs mere
Halvø mellem Faaborg og Ærø til salg for 20 millioner

En 410.000 kvm halvø i det sydfynske øhav er sat til salg for 20 millioner kr. 

Læs mere
Bevaringsudvalg finder ny årsag til at forbyde shelter

Bevaringsudvalget for Ærøskøbing forbød i december, at der blev opsat et shelter i det sydlige Ærøskøbing "idet der er tale om en præfabrikeret bygning". 

Læs mere
Shelter må kun bygges af Ærø-håndværkere

Det er ikke spørgsmålet om udseende og materialer, men om det er bygget af Ærø-håndværkere. Det er Bevaringsudvalgets begrundelse for at afvise et shelter i udkanten af det østlige Ærøskøbing.

Læs mere
Skrappe krav til Ærøskøbings huse afvist af klagenævn

Kommunen kan ikke kræve at gamle vinduer og døre i Ærøskøbing skal genbruges og afvise at der isættes tilsvarende nye vinduer og døre. Det er den væsentlige konsekvens at en afgørelse fra det statslige Planklagenævn.

Læs mere
Sælger politistation for 4,8 millioner

Den nedlagte politistation i Ærøskøbing er solgt for 4,8 millioner, og skal nu ombygges til bolig og erhverv.

Læs mere
Ærøs største investor køber Aggershøj i Marstal

Feriehjemmet Aggershøj på Møllevej i det nordvestlige Martal er blevet solgt til den københavnske investor Hasse Larsen. Ejendommen var udbudt til salg for 5 millioner.

Læs mere
Ærøs største købmandsgård til salg for 10 millioner

Hotel med 30 værelser, seniorbofællesskab, 16-18 boliger eller et restaurant og oplevelsescenter midt i Ærøskøbing. Det er mulighederne i ejendommen Vestergade 41, som nu er sat til salg.

Læs mere
Ærø Kommune ejer 200.000 kvm byggegrunde i Ærøskøbing

Ærø Kommune ejer en lang række byggegrunde i det vestlige Ærøskøbing, i det sydøstlige del af byen og på havnen. I alt 200.000 kvm byggegrunde. Ærø kommune ejer i alt 2 millioner kvm ejendom.

Læs mere
Byggesagsbehandling halter på Ærø

Byggesagsbehandlingen på Ærø er langsom på de områder der er vigtige for øen: Boliger og ombygninger. Det vurderer Kommunernes Landsforening, som har analyseret alle landets kommuner.

Læs mere
Sømandsmission sælger Marstal-ejendom for 5 millioner

Feriehjemmet Aggershøj på Møllevej er sat til salg for 5 millioner af Indenlandsk Sømandsmission. Der er en byggeret på 16-17 rækkehuse på grunden.

Læs mere
Skader på fredede bygninger - ny vejledning

Der er kommet en ny vejledning om forsikring og skader til ejere af fredede bygninger. Den er udgivet af forsikringsbranchens fællesorganisation Forsikring & Pension.

Læs mere
Overblik: Ejendomsmarkedet i Ærøskøbing

Priserne vil fortsætte med at vokse i Ærøskøbing, for interessen stiger, mens der er et begrænset antal ejendomme. Boligmarkedet i Ærøskøbing er primært byhuse i den gamle bydel og mod vest et villakvarter. Der er ingen lejlighedsbebyggelser, men dog er enkelte byhuse opdelt i 4-6 lejeboliger.

Læs mere
Storinvestor med nyt køb i Marstal

Hasse Larsen og Jan Fabricius kan lægge endnu et hus til deres portefølje i Marstal. Der opkøbes primært lidt nedslidte huse, som sættes i stand til udlejning. Seneste køb er Willemoesgade 6 i Marstal, som er købt for 475.000 kr.

Læs mere
Ejendomsmagnat køber 10 ejendomme i Marstal og Birkholm

Ejendomsinvestoren Hasse Kjærsgaard Larsen har købt 8 ejendomme i Marstal og 2 ejendomme på Birkholm. Seneste køb er Havnekiosken. Det er sket i regi af Nyhavns Finans, som nu har fået navnet Birkholm Invest. Larsen ejer nu 1/3 af Birkholm.

Læs mere
Op til 500 parcelhuse og rækkehuse på Ærø får ny ejendomsskat

I rækkehus- og parcelhuskvarterer i Marstal, Ærøskøbing og Søby får op til 500 boligejere i september-oktober besked om hvor meget de skal betale i ejendomsskat fremover. Det bliver forventeligt 25 % mindre end nu.

Læs mere
Nye regler for fredede bygninger på Ærø

Fremover kan en række ejere af fredede bygninger på Ærø udføre ændringer på deres bygninger uden først at søge om tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen. Det gælder fredede bygninger, som primært har fredningsværdier i det ydre.

Læs mere
Top-arkitekt med nyt opkøb i Marstal

i slutningen af 2020 købte en af Danmarks største arkitekter, Dorthe Mandrup, danserestauranten Sommerlyst i det nordlige Marstal. Nu er køb nr 2 gennemført: En villa med strandgrund på Strandvejen 5 i samme område.

Læs mere
Får tilskud til byggeri af boliger for 75 millioner i Marstal og Ærøskøbing

Det største byggeri i 441 år på Ærø bliver nu en realitet: Der er kommet tilsagn om tilskud til byggeri af 38 boliger i Ærøskøbing og Marstal. Tilskuddet vil udgøre 15 millioner kr, som gives af staten, for at øge antallet lejeboliger på øer. 

Læs mere
Udbud af SFO-byggeriet i Marstal

Den 5. juli er fristen for at deltage i udbuddet af det nye fritidshjem, SFOen, i Marstal til 14 millioner. 

Læs mere
Fra 1. juli lettes regler for ombygninger på Ærø

Der skal fra 1. juli ikke søges om byggetilladelse til almindelige ombygninger af boliger på Ærø.

Læs mere
Større kontrol med nedrivningsstøtte for 5 millioner

Ærø Kommune har fået 5 millioner til at nedrive eller opkøbe nedslidte ejendomme. Kommunen vil samtidig stramme op på tilskudskontrollen for sin nedrivningsstøtte, erfarer Ærø Dagblad.

Læs mere
Må der bygges på Bjerget i Ærøskøbing

I forbindelse med nedlægningen af Borgmester Vilhelm Andersens Legat er værdien af 5 strandgrunde i Ærøskøbing blevet et kernepunkt: Hvis de 19.000 kvm kan sælges med en mulighed for sommerhusbyggeri, er der tale om store værdier i dagens marked.  

Læs mere
Kviste på 666 huse i Marstal tillades

Den nye lokalplan for Marstals indre by er nu klar til vedtagelse. Med den nye lokalplan kan der udvides med bolig på 1. sal, da der gives tilladelse til kviste på de 666 ejendomme der er omfattet.

Læs mere
Ingen ladestandere til elbiler på Ærø før 2022

- Jeg tror ikke, vi kan nå at gøre noget inden sommerferien, siger teknik- og miljødirektør Kirsten Johansen til Fyens Stiftstidende angående nye ladestandere på Ærø.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev