Byg & Ejendom

Arnfeldts og Fischer køber Fyns Amts Avis-bladhus i Ærøskøbing

Thomas Fischer har sammen med Katrine og Morten Arnfeldt købt Fyns Amts Avis bygning på havnen i Ærøskøbing. Bygningen blev sat til salg efter avisen lukkede sin redaktion på Ærø.

Læs mere
Vinduer og døre i træ og alu skal pilles ned i Marstal

En rækkehuse i Marstal har sat vinduer og døre i der består af træ, men udvendigt af aluminium, for at mindske vedligehodelsen.  Teknisk udvalg har nu besluttet, at de skal fjernes, for de strider mod lokalplanen for den gamle del af Marstal.

Læs mere
Købte Vindeballe Kro for 600.000 kr

Bilforhandleren Torben Drostgaard fik hammerslag ved 600.000 på tvangsauktionen over Vindeballe Kro. De tidligere ejere havde opgivet at få god drift i kroen - og havde købt den af selvsamme Drostgaard.

Læs mere
Vindeballe kro til salg igen - på auktion den 8. maj

Vindeballe Kro midt på Ærø skal sælges igen, efter de nye ejere måtte opgive at få god drift i ejendommen. Kroen skal nu på tvangsauktion den 8. maj. Største kreditor er den Næstved-baserede bilforhandler Torben Drostgaard, der har ejet ejendommen i en lang årrække.

Læs mere
Byggesager tager længere tid på Ærø - 90 dage

Behandlingstiden for byggeprojekter på Ærø er blevet væsentlig længere end tidligere. Det viser en opgørelse som Branche-organisationen DI Byggeri har udarbejdet. Det tog sidste år 90 dage at få en byggesag behandlet, mens det året før kun var på 78 dage.

Læs mere
Del af Dejrø ud for Ærøskøbing er til salg

700 m fra Ærøskøbing ligger øen Dejrø, hvor en del nu er sat til salg. Hele øen er på 171.000 kvm. Der er fastsat en minimumspris på 12.000 kr, men der er allerede indkommet betydeligt større bud. Budfrist er 3. marts 2024.

Læs mere
Ærøskøbing Camping skal sælges

- Vi har opsagt kontrakten med vores medejer Lars Thye, da den er blevet misligholdt. Ærøskøbing Camping skal nu vurderes af 2 ejendomsmæglere, hvorefter vi vil købe Thye ud af campingpladsen, siger Carsten L. Schmidt.

Læs mere
Lokalplanen for Ærøskøbing fungerer ikke - skal nyskrives i 2024-25

Loven for det gamle Ærøskøbing, lokalplanen, fungerer ikke, da dens paragraffer hovedsageligt er løse betragninger. Det har siden 2016 betydet, at et 6-mands udvalg har besluttet hvad der var lovligt og hvad der var ulovligt, uden at der var et retsgrundlag for det.

Læs mere
Ærø får 2 millioner til nedrivning af forfaldne huse

Der kommer nu lidt over 2 millioner fra staten til nedrivning eller istandsættelse af forfaldne huse på Ærø. Kommunen skal selv skyde 40 % ind, så i praksis betyder det at der er 3,5 millioner til at arbejde med.

Læs mere
Gratis byggematerialer til Ærøs fredede huse

Slots- og kulturstyrelsen lukker sit depot af byggematerialer til fredede huse. Derfor gives matrerialerne væk gratis.

Læs mere
Ejendom: Fyns Amts Avis til salg for 2 millioner

Ærø-journalisterne fra Fyns Amts Avis er flyttet til Svendborg og derfor sættes redaktions-lokalerne på havnen i Ærøskøbing nu til salg.

Læs mere
Vedtaget: 400 nye parkeringspladser i Ærøskøbing

Kommunalbestyrelsen har vedtaget at den 13.000 kvm grund på hjørnet af omfartsvejen Vestre Allé og Vråvejen skal udlægges til parkering. Arealet ejes af den 87-årige landmand Jens Christian Madsen.

Læs mere
Justisminister: Der skal drives virksomhed, før en udlænding må købe hus på Ærø

Det er ikke tilladt for udlændinge at købe huse til fritidsbrug, men en model for at omgå det er ved at oprette et virksomhedsnummer, CVR. For virksomheder må gerne bosætte sig i Danmark. 

Læs mere
Nye hytter på Ærøskøbing Camping på pause til 2025

Det bliver først i 2025 at der kommer nye hytter på Ærøskøbing Camping. Der ligger skitser til hytterne og et udkast til lokalplan, men ejerne skal først afklare byggeprocessen, før kommunen kan give grønt lys.

Læs mere
Netto-grund får plastik-dug - at fjerne jord koster 3 millioner

Når Netto bygger 1.200 kvm i Marstal skal der lægges en dug ned mod olieforureningen. Hvis Netto vælger at køre den forurenede jord bort vil det koste maksimalt 3 millioner kr.

Læs mere
Ærøs 2 campingpladser koster 49 millioner - købt for 5,5 millioner

Ærøs 2 dyreste ejendomme er de 2 campingpladser i Ærøskøbing og i Marstal med en værdi på henholdsvis 22 og 27 millioner. De blev solgt af kommunen i 2020-21. For campingpladsernes vedkommende er det retten til nybyggeri der gør dem værdifulde, for øens 3. campingplads i Søby er kun vurderet til 2 millioner kr.

Læs mere
Forbud mod skure i Ærøskøbing sat i værk

Det første forbud mod skure i Ærøskøbing er nu vedtaget, selvom Lokalplanen for det gamle Ærøskøbing ikke forbyder det. Derfor sker det i form af et såkaldt paragraf 14 forbud, hvor der i den statslige Planlov står, at en kommune kan "bryde" loven, hvis det er uhensigtsmæssigt byggeri.

Læs mere
Marstals storinvestor køber 2 nye boliger - nu 45 ejendomme

Hasse Kjærsgaard Larsen forsætter sine opkøb i Marstal-området og har nu 45 ejendomme. Det er primært boliger som lejes ud.

Læs mere
Pulje til nedrivning af forladte huse på Ærø - 100 millioner

Der afsættes nu 100 millioner til nedrivning af forladte eller forfaldne boliger i Danmark i 2024. Ærø fik i sommer 4 millioner til nedrivninger på Ærø og især i Marstal, men kan altså nu få ekstra penge.

Læs mere
Skurforbud i Ærøskøbing og måske i Marstal

Der er ikke regler for størrelsen af skure i Ærøskøbing og Marstal i lokalplanerne, som er de lokale byggelove. Kommunalbestyrelsen har nu besluttet i Ærøskøbing, at give lov til et skur i den ene ende af Smedegade, som er bygget, og et forbud mod et skur magen til i den anden ende. 

Læs mere
Dropper koncerthal i det gamle Ærøskøbing

Byggeriet af en ny koncerthal bag den Gamle Købmandsgård på Torvet i Ærøskøbing bliver droppet. Det har ejerne Louise og Thomas Fischer meddelt kommunen.

Læs mere
Administration samles på rådhuset og ældre-sundhed i Rise

Kommunens administration skal nu samles på rådhuset, så der kommer direkte ledelse og en bedre udnyttelse af lokaler. Samtidig skal medarbejderne indenfor det store ældre- og sundhedsområde samles på den tidligere Rise Skole. Det er hovedtrækkene i en planlagt omlægning af kommunens brug af lokaler.

Læs mere
Også Marstal har problemer med skure

I det gamle Ærøskøbing må der opsættes 50 kvm skure på alle ejendomme, for der er ingen begrænsninger i lokalplanen, og så gælder Bygningsreglementet, som siger OK op til de 50 kvm. Det samme gælder også i det gamle Marstal.

Læs mere
Sådan må der bygges på Eriks Hale

Genopbygningen af de 20 badehuse på Eriks Hale i det sydlige Marstal skal følge de krav der blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen i 2019. De er dog ikke særlig udførlige, så det er ikke sikkert badehusene bliver magen til de gamle.

Læs mere
Hotel på torvet i Ærøskøbing til salg for 16,5 millioner

Hotel På Torvet i Ærøskøbing er sat til salg for 16,5 millioner kr af ejeren Gunnar Schmidt Hansen. Det er ejendomsmægleren Ekman der står for salget.

Læs mere
Ærø overvejer salg af 25 ejendomme i Marstal, Ærøskøbing og Store Rise

Kommunen har fået vurderet 25 af sine bygninger med henblik på sammenlægninger eller salg eller salg-tilbageleje. Arkitektfirmaet Arne Birk i Svendborg har nu leveret sin rapport om de 28.000 kvm ejendomme der er i spil.   

Læs mere
Forbud mod skure i Ærøskøbing - ny lokalplan skal stoppe dem

Kommunen vil nu nedlægge forbud mod skure i Ærøskøbing. Det sker efter der blev givet tilladelse til et nyt skur på Jomfruvejen ud mod Havneparken. Igennem årne har mange fået afslag i byen, men nu viser det sig, at det er tilladt at opføre skure i det gamle Ærøskøbing for Lokalplanen forbyder det ikke.

Læs mere
Positive overfor koncerthal i det gamle Ærøskøbing

Den nedrevne lagerbygning bag den gamle købmandsgård på Torvet i Ærøskøbing skal genopføres som koncerthal. Den er nu kommet et skridt nærmere, da Udvalget for det gamle Ærøskøbing "åbner op for at funktionen i bygningen (Læs: Koncerthal) bliver indgangssvinklen til udformningen af et fremtidigt projekt."

Læs mere
Kontroversielt udvalg fortsætter ulovlige beslutninger i Ærøskøbing

Udvalget for det gamle Ærøskøbing, som i praksis beslutter hvad der må renoveres eller bygges i byen, er igen ude på gyngende grund: Byens ejendomsmatador Ole Sækmose har bedt om tilladelse til at genopføre et skur, men det afvises fordi "der er foreslået nedlagt et §14 forbud".

Læs mere
Hasse Larsen fortsætter opkøb i Marstal - 40 ejendomme

Hasse Larsen er nu oppe på 40 ejendomme i Marstal og øen Birkholm, efter købet af Havnegade 2 i Marstal for 650.000 kroner. 

Læs mere
Alle må bygge 50 kvm skure i Ærøskøbing

Udvalget for det gamle Ærøskøbing har givet tilladelse til at opføre et sort skur på Jomfruvejen, mens andre af ukendt årsager får nej fra udvalget. Men faktisk må alle opføre skure, for lokalplanen giver tilladelse og Byggeloven giver lov til 50 kvm skure.

Læs mere
Stormøde: Udvikling af Marstals havn og Ærøskøbings butikker og p-pladser

Onsdag den 4. oktober kl 19 afholdes der borgermøde om de nye bymidter i Marstal og Ærøskøbing. Der forventes ikke de store protester i Ærøskøbing, mens bymidtens udvidelse ned til Marstal-færgen har været et kampområde, siden Netto fortalte, at de gerne ville bygge.

Læs mere
4 millioner til nedrivning af Marstal-huse og på Ærø

Staten kommer nu med penge til nedrivning af forfaldne huse i bymidten af Marstal. Desuden er der afsat penge til bortskaffelse af forfaldne boliger på hele Ærø. I alt er der 4 millioner kr.

Læs mere
Nye skure på Jomfruvejen i Ærøskøbing får afslag - kollega fik ja

Reglerne for byggeri i det gamle Ærøskøbing er stramme, men på en lang række områder er der ikke regler. Hvad der er blevet godkendt eller forbudt har ligget i et Ærøskøbing-udvalg med en række behjertede borgere.

Læs mere
Bygger koncerthal til 500 gæster i det gamle Ærøskøbing

Den Gamle Købmandsgaard på Torvet i Ærøskøbing skal nu udvides med en bagbygning til koncerter, bryllupper og cafégæster. Der bliver plads til 500 stående koncertgæster.

Læs mere
Salg af fritidshjemsbygning i Peter Skramsgade i Marstal

Den tidligere fritidshjemsbygning, SFOen, sættes nu til salg af Ærø Kommune med en mindstepris på 1,8 millioner kr

Læs mere
Land-ejendomme på Ærø kan nu sælges som fritidsboliger

Er din ejendom på Ærø under 50.000 kvm vil boligmomentet blive anset for at vægte tungere end landbrugselementet. Derfor vil de af Vurderingsstyrelsen blive sat til at være ejerboliger. Med Ærøs nye flexbolig-ordning kan landejendommene under 50.000 kvm nu sælges som fritidsboliger (flexboliger).

Læs mere
Ny lov: OK til Sommerlyst i Marstal - og andre Ærø-bygninger kan også udvikles

Stopklodsen for restaurant og badehotellet Sommerlyst i Marstal bliver nu fjernet med en ny lov, som træder i kraft den 1. januar 2024. 

Læs mere
Øen Birkholm får lov til at bygge - restriktive regler blødes op

Det er i praksis umuligt at få lov til at bygge i den 300 m strandbeskyttelseszone som omfatter hovedparten af Danmarks kyster - for sommerhusområder er grænsen på 100 m. Derfor har Danmarks små øer meget få udviklingsmuligheder, men det ændres med en tilpasning af Planloven, som skal træde i kraft 1. januar 2024.

Læs mere
13.000 kvm parkeringsplads i Ærøskøbing

Der har været planer om at bygge flere hundrede parkeringsplader på havnen i Ærøskøbing, men nu er planen en 13.000 kvm parkeringsplads i den sydvestlige del af det gamle Ærøskøbing langs omfartsvejen Vestre Allé og Vråvejen. Projektet skal i høring hen over sommeren.

Læs mere
Nu udvides byen ned til Marstal Havn

Byen i Marstal er allerede flyttet ned på havnen med caféer, butikker og museum. Nu skal der vedtages et tillæg til kommuneplanen der formelt gør dele af havneområdet til en del af byen - det vil også muliggøre, at der kommer større butikker på havnen (Læs: Fx en Netto).

Læs mere
Her er de 4 løsninger for fritidsboliger i Ærøskøbing

Hvis de 200 boliger i det gamle Ærøskøbing, der bruges som fritidshuse, skal ændre status til helårshuse skal de efter Byggeloven gennemgå en total energirenovering, da det er en anvendelses-ændring. Men Social- og Boligstyrelsen udtaler, at der er en kattelem for at undgå det. 

Læs mere
Forslag til nye ladestandere i Ærøskøbing og Marstal

Ladestandere til elbiler er ikke verdens kønneste, derfor har Slots- og Kulturstyrelsen fået udarbejdet en rapport, der peger på løsninger ved fredede bygninger og i historiske miljøer.

Læs mere
Ærø får 4 millioner til at rive huse ned

Ærø har fået 4 millioner til at rive elendige huse ned, for at undgå at de forslumrer et helt område. I alt er der uddelt 206 millioner kr til 53 kommuner, som har problemer med forladte huse.

Læs mere
De 20 største jordbesiddere ejer 40 % af Ærø

De største jordbesiddere har hovedsageligt deres ejendomme på den østlige del af Ærø og det er primært landbrugere, men Naturstyrelsen og Aage V. Jensens Naturfond ejer samlet 2,5 millioner kvm. Ærø er på 88 millioner kvm.

Læs mere
Ærøs største investor køber el-bygning i Marstal

Marstal og Ærøs største investor Hasse Larsen har købt Ærø Elforsynings bygning på Skolevej 11 i det nordlige Marstal for 1,1 millioner. Sælger er Ærø Kommune.

Læs mere
23. februar: Lysprojekt til 12,8 millioner godkendes

Ærøs gadelamper skal udskiftes til en pris af 12,8 millioner for en totalrenovering eller udskiftning af de 1.494 lamper.

Læs mere
Louis Poulsen lamper sættes op på hele Ærø i 2023-2024

Ærø bliver den første kommune der indgår et samlet samarbejde med high class-lampefirmaet Lois Poulsen. I alt investeres 12,8 millioner i nye lamper.

Læs mere
Ærø Vin køber den gamle brugs i Søby

Det tyske par Guido og Silvia Weihermüller, der også ejer Ærø Vin, har købt den gamle brugs i Søby.

Læs mere
Søg støtte til Ærø-arrangementer om bygningskultur

Frem til den 15. marts kan alle søge 25.000 kr per arrangement der sætter fokus på den lokale bygnings- og landskabskultur på Ærø. Det er Realdania-fonden og Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, som igangsætter Samlingskraft med det formål at få flere til at samles.

Læs mere
Aggershøj får tilladelse til 10 værelser - nye toner

Det gamle sømandsenke-hjem Aggershøj i det nordvestlige Marstal har fået lov til at igangsætte 1. fase af udviklingen af ejendommen: Der er givet tilladelse til 10 dobbeltværelser.

Læs mere
Sælger skolevej for mindst 950.000 - der kan bygges 1.500 kvm

Ærø Kommune udbyder nu Skolevej 11 i det nordlige Marstal. Ejendommen rummer 433 kvm på en 3.000 kvm grund.

Læs mere
Internationalt konsortium køber Arnfeldt Hotel for 10 millioner

Den tyske investor Mathias Bösselmann har sammen med dansk-fransk par købt Arnfeldt Hotel i Ærøskøbing for 10 millioner kr.

Læs mere
Søby Camping på 9.500 kvm solgt

Sælger af Søby Camping er ejendomsinvestoren Janus Hansen fra Langeskov på Fyn, som i 2013 købte campingpladsen for 325.000 kr. Køberen overtager pladsen den 1. januar.

Læs mere
Ærøs næststørste investor: Sækmose ejer 32 ejendomme, heraf 24 i Ærøskøbing

Entreprenøren og møbelhandleren Ole Sækmose er Ærøskøbings største investor med 24 ejendomme, men har også 6 ejendomme i Marstal og 2 i Borgnæs.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev