Børn + Unge

Ærø Efterskole får tilskud på 1,2 millioner fra kommunen

Ærø Efterskole havde brugt for mange penge, men en ny ledelse og et bedre budget betyder, at både bank og kommunalbestyrelsen bakker om den nye plan. Konkret giver kommunen et tilskud på 1,2 millioner, ifølge Fyns Amts Avis.

Læs mere
Ærø Efterskole overlever - bank og kommunalbestyrelse godkender budget

Ærø Efterskole i Vindeballe får lov til at overleve, selvom der ikke er det elevtal, der skal være. Efterskolen har med sin nye ledelse fået skåret i udgifterne, så det tilpasses antal elever.

Læs mere
Danmarksrekord: Ærø har flest unge mænd og færrest unge kvinder

Ærø har suverænt flest unge mænd i forhold til unge kvinder i hele landet - der er mere end dobbelt så mange mænd som kvinder mellem 20-29 år. Helt præcist 119 % flere.

Læs mere
Ærø har Danmarksrekord - 41 % søger en erhvervsuddannelse

Der er dobbelt så mange unge der søger ind på erhvervsuddannesler på Ærø som i resten af landet. Det fremgår af Undervisningsministeriets 2024 oversigt over unges valg af uddannelse når de går ud af 9. eller 10. klasse.

Læs mere
Mindeord om Jes Jørgensen - Ærøs tidligere børne-ungechef

Mindeord om Jes Jørgensen, der døde den 22. marts. Oplæst ved mindekomsammen i Ommel Forsamlingshus.

Læs mere
Ny naturplan for Ærø i høring frem til 25. april

Kommunalbestyrelsen har vedtaget en Natura 2000-handleplan for Ærø og det Sydfynske Øhav - den er nu i høring frem til 25. april, hvor borgere kan kommentere på planerne.

Læs mere
Mini-universitet i Marstal får 5,7 millioner

- Campus Ærø vil skabe bedre og bredere uddannelsesmuligheder. Det vil gavne de unges trivsel at mødes i fællesskaber på tværs af uddannelser, og det vil give ekstra vitaminer til helårssamfundet, siger borgmester Peter Hansted, efter der er indsamlet 7,6 millioner til projektet.

Læs mere
Teknikgave: 1,4 millioner til 647 børn og unge på Ærø

Villum Fonden giver 1,4 millioner til et Marstal-projekt der skal give 647 børn og unge indsigt i programmering, robotter, 3D-print og designprocesser. Det er Motorfabrikkens frivillige teknik-laboratorium der nu løftes op på et højere niveau.

Læs mere
Derfor forsømmer Ærøs skoleelever mere end andre

Den friske luft på Ærø holder ikke sygefraværet nede blandt øens skoleelever - de er væk 8 % af tiden. Det svarer næsten til et helt skoleår i løbet af skoletiden.

Læs mere
Undervisningsministeriet: Ærø har Fyns bedste elever

Ærø er den kommune i Fyns-området der har de dygtigste elever, det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet, som har samlet tallene for alle landets 9.-klasser. 

Læs mere
Ærø Friskole har 22 % af øens 520 elever - ligger nr 6 i Danmark

Ærø er i top i Danmark med elever på friskole: 22 % af øens elever går på Friskolen i Ærøskøbing, mens 78 % går på Marstal Skole. 

Læs mere
Kun 20 unge uden uddannelse og job på Ærø

Andelen af 15-24-årige, der er ufaglærte, og hverken i job eller uddannelse er faldet fra 7 %. i 2016 til 6,4 % i 2022 i Danmark, men mange fynske og jyske kommuner går den forkerte vej. Ærø er en af de bedre kommuner med færre unge der er faldet ud.

Læs mere
Teenagere sparer op på Ærø

Teenagere med fritidsjobs på Ærø er gode til at spare op. De ligger i den høje ende når der sammenlignes med andre kommuner i Danmark.

Læs mere
Ærø HF er nr 140 i bedst-til-at-løfte-eleverne

Der er stor forskel på, hvor gode Danmarks 375 gymnasiale uddannelser er til at øge deres elevers karaktergennemsnit, viser ny analyse fra Center for Politiske Studier, CEPOS.

Læs mere
28 % af Ærøs unge får ingen uddannelse

Ærø er den kommune i Danmark hvor allerflest unge ikke får nogen uddannelse. Det er dobbelt så meget som gennemsnittet i Danmark. 28 % af Ærøs unge får ingen uddannese, mens tallet for Danmark i gennemsnit er 14 %.

Læs mere
Unge kvinder flytter fra Ærø - rekord for Danmark

Ærø er den kommune hvor der er den største overvægt at unge mænd: Der er 88 % flere mænd end kvinder - der er 256 unge mænd mellem 20–29 år og bare 136 unge kvinder i samme alder. Tallene stammer fra Danmarks Statistik, som Dansk Industri, DI, har gennemgået.

Læs mere
Ærø Efterskole får dispensation til 2,2 millioner - lån fra kommunen i forhandling

Undervisningsministeriet har nu givet Ærø Efterskole tilsagn om at statstilskudet på 2,2 millioner kan beholdes, selovm skolen ikke formelt overholder kravet om antal elever. Årsagen var, at skolen er en direkte fortsættelse af den gamle, nødlidende efterskole.

Læs mere
Ærø Efterskole har behov for 1,4 millioner fra kommunen

Ærø Efterskole i Tranderup er kommet i problemer både efter oprydningen i den gamle efterskole for svage elever og fordi skolen er en fortsættelse - og så siger loven, at der skal være dobbelt så mange elever, som hvis den var nystartet.

Læs mere
Børnehave får Ærøs 1. bæredygtighedsflag

Børnehaven Kernehuset på Sygehusvejen i Ærøskøbing har fået tildelt Friluftsrådets nye Bæredygtighedsflag.

Læs mere
Afslag til Ærø Efterskole om 1,5 millioner

Ærø Efterskole har ansøgt kommunen om et tilskud på 1,5 millioner til at skaffe 45 sengepladser ved ombygninger, men det har kommunalbestyrelsen her i september afslået, da den er nervøs for kommunens samlede økonomi.

Læs mere
Søger unge på Ærø til forsknings-projekt

Syddansk Universitet søger unge i alderen 15-25 år, som bor på Ærø eller i yderområderne i Region Syddanmark, og som interesserer sig for kultur – og her gælder alt fra kunst og strikkeklub til rollespil og musikfestival.

Læs mere
Danmarks bedste daginstitutioner ligger på Ærø

På en række felter har forældrene givet 1-5 point og her kommer Ærø ud i toppen med 4,5, hvilket betyder, at forældrene på øen oplever at daginstitutionerne er de allerbedste.

Læs mere
Nedlægger fond som er medejer af Torvecentret og svømmehallen

Ærø Ungdomsfond har kastet håndklædet i ringen og vil sælge sin andel af Torvecentret og svømmehalsbygningen til Ærø Kommune. Torvecentret i det centrale Marstal skal nu nytænkes.

Læs mere
2.000 bøger på vej til Ærø

Slots- og Kulturstyrelsen giver 265.000 kr til at indkøbe bøger til Ærøs skoler, fritidshjem og daginstitutioner. 

Læs mere
Friskolen og Marstal Skole kan få støtte til indeklima-forbedringer

Successen med forbedringer af indeklimaet i skoleklasser har været så stor, at Realdania-fonden nu vil give 20 millioner til andre skoler.

Læs mere
Forbud mod uddannelsesstøtte på Ærø

Ærø må ikke give støtte til unge der vil uddanne sig på øen, i stedet for at rejse til fastlandet. Det har Ankestyrelsen givet besked om til kommunen.

Læs mere
Dyrt byggeri: SFO i Marstal koster 19 millioner

Med en byggepris på 37.000 kr per kvm skal Ærø Møbler bygge det nye fritidshjem, SFOen, i Marstal. I alt koster projektet 19 millioner.

Læs mere
Marstal Skole får 4 millioner til nye lærere - Friskolen skal have konkurrence

For at styrke folkeskolen i Marstal er det besluttet at skolen får 1 million ekstra de næste 4 år til flere lærere og pædagoger. De skal især tage sig af elever med problemer. Marstal Skole taber løbende elever til den private Friskolen i Ærøskøbing, derfor skal der flere ressourcer til for at imødegå konkurrencen.

Læs mere
Friskolen på vej med byggeri af boldbane

Med støtte fra Albani, Nordea og lokale erhvervsfolk er pengene på plads til den første fornyelse af skolegården i Ærøskøbing, som i dag henligger næsten som da skolen blev bygget i 1888.

Læs mere
P-plads og vejomlægning ved Marstal Skole for 4 millioner

For at forbedre trafikforholdene skal Halvejen, Marstal Skoles p-plads, Grønnegade, Møllevejen og Bymøllevej omlægges, når byggeriet af det nye SFO-fritidshjem til 14 millioner starter.

Læs mere
Huskunstner får 360.000 til et ekstra år

Ærø får igen tilskud til en huskunstner fra Statens Kunstfond. Der var 19 ansøgninger og Ærø var blandt de 8 der fik støtte - 360.000 til en huskunstner. 

Læs mere
Ærø Ungdomsfond skal nedlægges

Kommunens Børne- og ungeafdeling indstiller at Ærø Ungdomsfond nedlægges, da "fonden lever på ingen måde op til de oprindelige forudsætninger". I første omgang har Kultur- og Socialudvalget dog besluttet at godkende budget og tilskud for 2022.

Læs mere
40 unge skal udvikle Ærø

Gennem 1 døgn skal 40 udvalgte unge på Ærø og fraflyttere udvikle ideer for Ærøs fremtid.

Læs mere
Byggeri af fritidshjem til 14 millioner i Marstal kan nu gå i gang

Efter flere års udfordringer, med grundplaceringer og en gravhøj der stod for tæt, er det nu belsuttet at SFOen bygges på Møllevejen 40-42 i Marstal. Lokalplans-ændringerne blev godkendt på kommunalbestyrelsens møde den 24. marts og byggeriet til 14 millioner kan nu gå ind i den praktiske fase.

Læs mere
Bygger SFO for 14 millioner i Marstal

På Møllegade 40-42 i Marstal nedrives de eksisterende bygninger til fordel for et byggeri af en ny SFO til 14 millioner. Det giver en pris per kvm på 27.000 kr, hvilket er i den dyre ende.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev