Børn + Unge

Ærø Efterskole får dispensation til 2,2 millioner - lån fra kommunen i forhandling

Undervisningsministeriet har nu givet Ærø Efterskole tilsagn om at statstilskudet på 2,2 millioner kan beholdes, selovm skolen ikke formelt overholder kravet om antal elever. Årsagen var, at skolen er en direkte fortsættelse af den gamle, nødlidende efterskole.

Læs mere
Ærø Efterskole har behov for 1,4 millioner fra kommunen

Ærø Efterskole i Tranderup er kommet i problemer både efter oprydningen i den gamle efterskole for svage elever og fordi skolen er en fortsættelse - og så siger loven, at der skal være dobbelt så mange elever, som hvis den var nystartet.

Læs mere
Børnehave får Ærøs 1. bæredygtighedsflag

Børnehaven Kernehuset på Sygehusvejen i Ærøskøbing har fået tildelt Friluftsrådets nye Bæredygtighedsflag.

Læs mere
Afslag til Ærø Efterskole om 1,5 millioner

Ærø Efterskole har ansøgt kommunen om et tilskud på 1,5 millioner til at skaffe 45 sengepladser ved ombygninger, men det har kommunalbestyrelsen her i september afslået, da den er nervøs for kommunens samlede økonomi.

Læs mere
Søger unge på Ærø til forsknings-projekt

Syddansk Universitet søger unge i alderen 15-25 år, som bor på Ærø eller i yderområderne i Region Syddanmark, og som interesserer sig for kultur – og her gælder alt fra kunst og strikkeklub til rollespil og musikfestival.

Læs mere
Danmarks bedste daginstitutioner ligger på Ærø

På en række felter har forældrene givet 1-5 point og her kommer Ærø ud i toppen med 4,5, hvilket betyder, at forældrene på øen oplever at daginstitutionerne er de allerbedste.

Læs mere
Nedlægger fond som er medejer af Torvecentret og svømmehallen

Ærø Ungdomsfond har kastet håndklædet i ringen og vil sælge sin andel af Torvecentret og svømmehalsbygningen til Ærø Kommune. Torvecentret i det centrale Marstal skal nu nytænkes.

Læs mere
2.000 bøger på vej til Ærø

Slots- og Kulturstyrelsen giver 265.000 kr til at indkøbe bøger til Ærøs skoler, fritidshjem og daginstitutioner. 

Læs mere
Friskolen og Marstal Skole kan få støtte til indeklima-forbedringer

Successen med forbedringer af indeklimaet i skoleklasser har været så stor, at Realdania-fonden nu vil give 20 millioner til andre skoler.

Læs mere
Forbud mod uddannelsesstøtte på Ærø

Ærø må ikke give støtte til unge der vil uddanne sig på øen, i stedet for at rejse til fastlandet. Det har Ankestyrelsen givet besked om til kommunen.

Læs mere
Dyrt byggeri: SFO i Marstal koster 19 millioner

Med en byggepris på 37.000 kr per kvm skal Ærø Møbler bygge det nye fritidshjem, SFOen, i Marstal. I alt koster projektet 19 millioner.

Læs mere
Marstal Skole får 4 millioner til nye lærere - Friskolen skal have konkurrence

For at styrke folkeskolen i Marstal er det besluttet at skolen får 1 million ekstra de næste 4 år til flere lærere og pædagoger. De skal især tage sig af elever med problemer. Marstal Skole taber løbende elever til den private Friskolen i Ærøskøbing, derfor skal der flere ressourcer til for at imødegå konkurrencen.

Læs mere
Friskolen på vej med byggeri af boldbane

Med støtte fra Albani, Nordea og lokale erhvervsfolk er pengene på plads til den første fornyelse af skolegården i Ærøskøbing, som i dag henligger næsten som da skolen blev bygget i 1888.

Læs mere
P-plads og vejomlægning ved Marstal Skole for 4 millioner

For at forbedre trafikforholdene skal Halvejen, Marstal Skoles p-plads, Grønnegade, Møllevejen og Bymøllevej omlægges, når byggeriet af det nye SFO-fritidshjem til 14 millioner starter.

Læs mere
Huskunstner får 360.000 til et ekstra år

Ærø får igen tilskud til en huskunstner fra Statens Kunstfond. Der var 19 ansøgninger og Ærø var blandt de 8 der fik støtte - 360.000 til en huskunstner. 

Læs mere
Ærø Ungdomsfond skal nedlægges

Kommunens Børne- og ungeafdeling indstiller at Ærø Ungdomsfond nedlægges, da "fonden lever på ingen måde op til de oprindelige forudsætninger". I første omgang har Kultur- og Socialudvalget dog besluttet at godkende budget og tilskud for 2022.

Læs mere
40 unge skal udvikle Ærø

Gennem 1 døgn skal 40 udvalgte unge på Ærø og fraflyttere udvikle ideer for Ærøs fremtid.

Læs mere
Byggeri af fritidshjem til 14 millioner i Marstal kan nu gå i gang

Efter flere års udfordringer, med grundplaceringer og en gravhøj der stod for tæt, er det nu belsuttet at SFOen bygges på Møllevejen 40-42 i Marstal. Lokalplans-ændringerne blev godkendt på kommunalbestyrelsens møde den 24. marts og byggeriet til 14 millioner kan nu gå ind i den praktiske fase.

Læs mere
Bygger SFO for 14 millioner i Marstal

På Møllegade 40-42 i Marstal nedrives de eksisterende bygninger til fordel for et byggeri af en ny SFO til 14 millioner. Det giver en pris per kvm på 27.000 kr, hvilket er i den dyre ende.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev