Bolig

Ærøs største investor med nyt køb i Marstal - har 30 ejendomme

Den københavnske investor Hasse Kjærsgaard Larsen føjer her i maj et nyt hus til sin store Marstal-portefølje: Søvænget 6 i den nordlige del af byen blev overtaget den 15. maj for 1,4 millioner. I april blev Færgestræde 35 købt.

Læs mere
Minister: Ærø bør opkøbe nedslidte huse til bosættere

Indenrigs- og boligministeriet anbefaler, at kommunen omdanner nedslidte boliger til bosætterhuse.  Kommunen har fået 5 millioner til opkøb af ruiner og stærkt nedslidte huse igennem puljen til landbyfornyelse.

Læs mere
Ærø: 6 nye bosætterhuse - Bregninge-hus bliver lovligt. Her er reglerne

Fra 1. juli bliver det lovligt på Ærø for kommunen at lave op til 6 bosætterhuse, så nye familier kan teste ø-livet før de beslutter sig at bosætte sig på øen. Ærø Kommunes bosætterhus i Bregninge blev kendt ulovligt af Indenrigs- og Boligministeriet i december 2020 - men nu gør en ny lov det legalt.

Læs mere
1. juli bliver bosætningshuset i Bregninge lovligt

Bosætningshuset i Bregninge blev kendt ulovligt i 2020, fordi kommunen ikke måtte drive udlejningsvirksomhed. Men fra 1. juli bliver det lovligt for udkants-kommuner at oprette bosætningshuse.

Læs mere
Ny plan: Kommunen vil udvikle boliger sammen med private investorer

Igennem de sidste mere end 50 år har kommunen købt ejendomme på Ærø, men der er ikke blevet bygget på dem. Det skal nu ændres med en ny plan. Hidtil har private ejendomsinvestorer ikke været velkomne, men det ændres med ny politik.

Læs mere
Jens Weiss: Som kommunalbestyrelsesmedlem har man forpligtigelser og ansvar

Læserbrev. Ærø Dagblad har ret i, at det ikke er besluttet i Bevaringsudvalget at anmelde boligejere i Ærøskøbing der bruger boliger som fritidshuse. Det var min beslutning som formand.

Læs mere
Bent Juul Sørensen: Dyneløfteri og modstand mod tyske borgere

Læserbrev: Da jeg i 2010 kom i kommunalbestyrelsen, fandt jeg hurtigt ud af, at tilladelserne til at få fritidshus på Ærø var lemfældige: Hvis man kendte nogen eller mødte de rette på gaden gik alt glat igennem. Hvis man derimod ikke var en af de “gode” eller af den rette slægt, eller det rette parti så var det svært med tilladelse til fritidshus. Området var ren anarki og “klondyke”.

Læs mere
45 tyske boligkøb på Ærø bliver anmeldt af kommunen

Kommunen er for alvor gået i krig både mod danske boligejere i Ærøskøbing og tyske boligkøb i den vestlige del af Ærø. Det er anvendelsen af boliger til fritidsbrug som kommunen vil have stoppet.

Læs mere
Ærøskøbing-hotel kan blive dobbelt så stort

For at Hotel Ærøhus i Vestergade i Ærøskøbing kan få lov at udvide hotellet skal der vedtages en ny lokalplan. Når lokalplanen er vedtaget kan byggeriet dog vokse til mere end det dobbelte. 

Læs mere
Ærø er nu den 67. dyreste kommune

Boligpriserne på Ærø fortsætter med at stige og nu koster et hus i snit 11.000 kr per kvm - og det er væsentlig mere end fx Faaborg-området der ligger på 9.400 kr per kvm.

Læs mere
Bevaringsudvalg afviser dom og fortsætter kamp mod originale vinduer

I må ikke sætte den type vinduer i som det originale hus havde. Og selvom Planklagenævnet har afvist vores afgørelse, så fastholder vi. Det er kommunens synspunkt overfor Jomfruvejen 2 i Ærøskøbing.

Læs mere
Vild rekord for bolig på Ærø: 49.000 kr per kvm

4,5 millioner er prisen for et 91 kvm hus i Ærøskøbing, som netop er kommet til salg. Det svarer til 49.000 kr per kvm - topniveauet har hidtil ligget omkring 30.000 kr per kvm.

Læs mere
Boligsalg steg 125 % på Ærø i marts

Interessen for Ærø er kolossal: Fra januar-marts steg boligsalget med 42 % sammenlignet med starten af 2020, hvor coronanen først var ukendt og derefter slog ind i den sidste del af perioden.

Læs mere
Boliger sælges hurtigt på Ærø - kun 4,5 måneders liggetid

I Ærøskøbing bliver boligerne i den gamle bydel ofte solgt direkte til ventende kunder eller i løbet af 3-4 uger. Også Marstal har hurtig-salg. På Vestærø går det bedre men stadig langsommere. I gennemsnit tager det 135 dage at sælge en bolig på øen.   

Læs mere
Kun 4 ud af 400 husejere får påbud om at sælge deres bolig i Ærøskøbing

Teknisk Forvaltning har udvalgt 4 husejere, som skal skal fraflytte deres bolig eller sælge den, fordi de bruger den til fritidsbolig i Ærøskøbing.

Læs mere
Storinvestor med nyt rekordkøb i Marstal - stiger 700 %

Den københavnske investor Hasse Kjærsgaard Larsen har betalt 28.750 kr per kvm for et hus i Marstal. Det er ny rekord for byen. Huset overtages 1. april.

Læs mere
Husejere i Ærøskøbing jages - kommunalbestyrelsen vedtog det modsatte

Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at huse i Ærøskøbing i praksis gerne må bruges som fritidshuse: Forvaltningen går nu lodret mod den vedtagelse og kræver at folk sælger eller ikke bruger boligen.  

Læs mere
Planlægger går igang med redningsaktion for 36 boliger i Marstal

For at redde Ø-tilskuddet på 14 millioner til 36 seniorboliger ved Ellenet i det sydlige Marstal, har kommunen engageret Planværkstedet, som tidligere har udarbejdet en landskabsplan for kommunen. 

Læs mere
Boligsalget på Ærø er højere end i corona-starten

Der blev solgt 12 % flere boliger på Ærø i januar-februar 2022 end da coronaen startede i 2020. Det viser tal fra Boligsiden.

Læs mere
Ærø: 51 % færre huse til salg - er i top 10

De massive opkøb af huse på Ærø betyder nu, at der er 51 % færre huse til salg her i marts 2022 end der var for 1 år siden. Det viser tal fra ejendomsmæglernes portal boligsiden.dk.

Læs mere
Fra 1. juli kan der gives statsgaranti på boliglån på hele Ærø

Der tegner sig et bredt flertal i Folketinget for at vedtage loven om statsgaranti for lån til billige boliger på Ærø og andre landdistriker. Loven blev 1. behandlet i Folketinget den 22. februar. 

Læs mere
Derfor brød kommunen loven med 36 Marstal-boliger

Planklagenævnet stoppede udviklingen af de 36 boliger på Ellenet, fordi kommunen i forvejen har 172.000 kvm til boligbyggeri i Marstal. Derfor var det brud på Planloven, at købe landbrugsjord og gøre det til byjord.

Læs mere
Sagde nej til boliggrund til 36 boliger i Marstal

I stedet for at købe en 9.000 kvm boliggrund på Ellenet for symbolske 800.000 kr, så valgte kommunen at støtte købet af et landbrugsareal lige overfor til byggeriet af 36 boliger - som nu er dømt ulovligt af Planklagenævnet.

Læs mere
Får frist til 1. september til at skabe et lovligt grundlag for 36 Marstal-boliger

Staten havde bevilget 15 millioner i støtte til at bygge 36 almene boliger i det sydlige Marstal. Men i januar underkendte Planklagenævnet projektet, fordi kommunen inddrog landbrugsarealer til projektet.

Læs mere
Mangler huse til salg på Ærø - stor efterspørgsel, lille udbud

Antallet af boliger til salg på Ærø er faldet 14 %, mens tallet for Danmark er 7 % færre boliger i udbud. Det viser tal fra Boligsiden.

Læs mere
Ærø Kommune ejer 60 ejendomme i Marstal - får nej til boligbyggeri

Ærø Kommune har fået pålagt at ophæve lokalplanen for et boligbyggeri på Ellenet i det sydlige Marstal, fordi kommunen har 60 ejendomme i byen, hvor af mange kunne bruges til boligbyggeri. 

Læs mere
Byggeri af 36 boliger i Marstal er ulovligt

Der må ikke bygges boliger i det sydlige Marstal. Det har Planankenævnet afgjort: Stoppet for de 36 boliger på Ellenet er så pinligt for teknisk afdeling, at det er gemt under meddelelser allersidst på Kommunalbestyrelsens møde onsdag den 19. januar. 

Læs mere
Ærø: Køber 191 boliger

Boligsalget på Ærø fortsætter med at stige: Der blev solgt 191 boliger i 2021 og det er 4 % mere end året før.

Læs mere
Hele Ærø er omfattet af statsgaranti for boliglån

Alle Ærøs 4 postnumre bliver omfattet af den kommende statsgaranti ved boligkøb. Det fremgår af en liste over postnumre som er omfattet af grantiordningen, som Erhvervsministeriet har udarbejdet den 17. december.

Læs mere
15 nye boliger ved havnen i Ærøskøbing

Det nedlagte plejehjem Gilleballehus ved havnen i Ærøskøbing skal nu ombygges til 15 rækkehuse og lejligheder med 2 og 3 værelser. Byggeriet er færdigt i april 2023.

Læs mere
Håndværkerstiftelsen skal sælges for mindst 2 millioner

Bag Vestergade 10 i Ærøskøbing ligger Håndværkerstiftelsen, som rummer 3 nedlagte plejeboliger. De 2 ejere sætter nu ejendommen til salg til private. 

Læs mere
Ny rekord: 31.000 kr per kvm for byhus uden havudsigt

Ærøskøbings boligpriser slår alle rekorder: Der er netop sendt et hus på markedet med en kvadratmeterpris på 31.000 kr. Og vel at mærke et hus uden havudsigt, minimal grund og som er pænt, men ikke luksus (Læs: Det hele bliver revet ud og der startes forfra af den rige køber).

Læs mere
Forbyder køb af fritidshuse på Ærø

På den gamle kommunalbestyrelses sidste møde den 15. december blev det vedtaget at ophæve muligheden for at købe helårsboliger som fritidshuse. Dog bliver det ikke med tilbagevirkende kraft.

Læs mere
Forbud på vej mod fritidshuse

Det går for godt på Ærø med salget af huse til fritidsbrug. Derfor skal kommunalbestyrelsen den 15. december beslutte om tilladelsen til at sælge helårsboliger som fritidshuse skal ophæves. 

Læs mere
Udskydelse af statslån til boliger på Ærø

Det bliver først i 2023 at de nye garantier for realkreditlån på Ærø og andre udkantsområder bliver gennemført. Det fremgår af erhvervsministerens svar til Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer.

Læs mere
Bosætningshuset i Bregninge bliver først lovligt i 2023

Bosætningshuset i Bregninge er skudt til hjørne og først i efteråret 2022 eller foråret 2023 vil der blive fremsat et lovforslag der gør det lovligt. Det skriver Indenrigs- og boligministeriet i et svar til Ærø Kommune.

Læs mere
Yderligere 10 millioner i støtte til boliger på Ærø + 4 øer

Pengene blev revet væk da der blev givet Ø-tilskud på 29 millioner til nye boliger. Ærø fik over halvdelen. Der er nu kommet 10 millioner ekstra til boligprojekter på Ærø, Læsø, Fanø, Samsø og Bornholm. 

Læs mere
Køber boliger for 190 millioner på Ærø

Der er solgt boliger for 190 millioner på Ærø frem til den 31. oktober. Det er 23 % mere end hele sidste år. Det er 0,07 % af hele Danmarks boligkøb på 256 milliarder kr de første 10 måeder af 2021.

Læs mere
Kommunen vil sælge 26.000 kvm byggegrund i Ærøskøbing

Ved Vråvejen og kirkegården vil kommunen nu sælge 20-32 boliggrunde med grundstørrelser på 800-1.200 kvm.

Læs mere
Statsgaranterede boliglån udenfor Ommel, Borgnæs, Marstal og Ærøskøbing

Købere af ejendom på Ærø kan fremover få statsgaranti for 30 % af lånet hvis ejendommen har en kvadratmeterpris under 10.000 kr. Erhvervsministeriet har lavet en ny model med statsgaranti for boliglån i landdistrikter og øer.

Læs mere
Vi vil fortsat gerne bygge 50 lejeboliger i Ærøskøbing

- Der mangler lejeboliger og vi vil fortsat gerne bygge 50 boliger på Sygehusvejen, hvis kommunalpolitikerne giver os lov. Ærøskøbing Camping blev købt af milliardærfamilien Thye og redaktøren for Ærø Dagblad, Carsten Lehrskov, i januar 2020.

Læs mere
Renoverer og bygger 18 boliger i Ærøskøbing

15 boliger i det tidligere plejehjem Gilleballehus bag Netto ved havnen i Ærøskøbing og 3 boliger i Kildehaven i det vestlige Ærøskøbing er nu på vej.

Læs mere
Projekt med 36 boliger startes op til foråret

- Hvis Planklagenævnets afgørelse er positiv forventer vi at kunne udbyde byggeriet af samtlige 36 boliger i løbet af foråret 2022, siger forretningsfører Lars Andersen fra Det Ærøske Boligselskab, som står bag byggeriet på Ellenet i det sydlige Marstal.

Læs mere
Ingen interesse for byggegrunde på Ærø

- Der er ikke solgt eller skrevet købsaftale på byggegrundene på Toftevejen 10 i Marstal eller Søndervejen 32 og 34 og Højlundsvej 1-6 i Søby, siger planmedarbejder Frederik Kromann Laursen fra Ærø Kommune, som står for salget.

Læs mere
Vi vil fortsat gerne bygge 50 lejeboliger i Ærøskøbing

- Der mangler boliger og vi vil fortsat gerne bygge 50 lejeboliger på Sygehusvejen, hvis kommunalpolitikerne giver os lov. 

Læs mere
Boligsalg falder 22 % på Ærø

Også på Ærø bremser boligsalget nu op: Boligsalget fra juli-september ligger 22 % lavere end kvartalet før. Der blev solgt 47 boliger på Ærø i 3. kvartal. Det viser tal fra Boligsiden og TV2Fyn. På Fyn er det største fald i Kerteminde med 33 %, mens det i Nordfyns kommune kun er 11 %. 

Læs mere
Ærø har kun 43 % grønne huse til salg

Ø-kommunerne Læsø, Langeland, Samsø og Ærø  er de eneste områder, hvor andelen af huse til salg med gode energimærker er under 50 procent. Andelen af huse til salg med gode energimærker er højest i landets største byer.

Læs mere
Ærøs boligpriser stiger 23 % - i top 10 i Danmark

Ø-kommuner, der traditionelt er blandt de billigste i landet, ligger højt på listen over kommuner med de største boligprisstigninger gennem de seneste 12 måneder. Ærø er nr 8 i landet med 23 % vækst her per 1. oktober.

Læs mere
44 % vækst i boligsalg på Ærø

Ærø har landets 4. højeste vækst i boligsalg med 44 %. På Ærø og i 54 andre kommuner er der frem til 1. september solgt flere huse, end der i snit blev solgt på et helt år i 2015-2019. Altså i årene inden corona.  

Læs mere
Ærøs boliger er dårligst isolerede - tilskud på 340 millioner åbnede 28. september

Bygningspuljen åbnede den 28. september for tilskud til forbedringer på boliger, der sparer energi.

Læs mere
21.750 kr i snit til alle husejere på Ærø

Skatteministeriet sender 87 millioner tilbage til Ærøs husejere, som de har betalt for meget i ejendomsskat. Pengene var planlagt at blive udbetalt i 2022, men det flyttes nu til 2023.

Læs mere
Boligpriser flader ud på Ærø

Efter 3 år på toppen med prisstigninger flader boligpriserne på Ærø ud fra 1. til 2. kvartal. Væksten var på bare 0,6 %. Det viser tal fra Boligsiden. Ærøboerne har en samlet friværdi i deres boliger på 2 milliarder kr, viser tal fra Realkredit Danmark.

Læs mere
Ærøs huse er utætte

Sammen med Langeland, Lolland og Læsø har Ærø Danmarks mest utætte huse. Det viser en ny undersøgelse fra Realkredit Danmark.

Læs mere
Boligpriser steg 27 % på Ærø

Ærø er i top 10 i Danmark hvor boligpriserne er steget mest det sidste år: 27 % er boligpriserne steget - listen toppes af en anden ø, Bornholm, hvor priserne er steget 37 %.

Læs mere
Boligsalg på Ærø stiger 171 % - ny Danmarksrekord

Ærø har den bedste salgsudvikling for boliger i Danmark det seneste år: 171 % vækst. Næsthøjest er Samsø med 150 % og Norddjurs med 122 %.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev