Bolig

Ærøs næststørste investor: Sækmose ejer 32 ejendomme, heraf 24 i Ærøskøbing

Entreprenøren og møbelhandleren Ole Sækmose er Ærøskøbings største investor med 24 ejendomme, men har også 6 ejendomme i Marstal og 2 i Borgnæs.

Læs mere
Ærøs største investor med 3 nye boligkøb i Marstal - har nu 33 ejendomme

Her i starten af oktober er Enighedsstræde 1 i Marstal overtaget for 2.2 millioner, Ny Møllergade 13 er købt for 1,2 millioner og Havnegade 26 for 2,2 millioner kr. 

Læs mere
Fejl giver forbud mod at bo i det gamle Ærøskøbing

Ved en fejl i lokalplanen for det gamle Ærøskøbing er det hverken tilladt at bruge boligen til helårsbrug eller fritidsbrug, såfremt man på et tidspunkt i 3 år ikke har haft folkeregister-adresse i huset.  Det fremgår af en ny afgørelse fra Ærø Kommune.

Læs mere
Hussalget på Ærø falder med 3 % - mens Fyn går frem

Hussalget er vokset voldsomt på Ærø, men her i sommer er der sket et fald på 3 % Udover inflation, rentestigninger og Ukraine-krig har også usikkerheden om Ærøs og Ærøskøbings huse må bruges som fritidsboliger stoppet salget. 

Læs mere
Priser fortsætter op på Ærø med 9 % - 13. højeste vækst i Danmark

Ærø er nutidens Bornholm - forskellen er blot, at det kun tager den halve tid at komme til øen syd for Svendborg. Siden Ærø for alvor blev opdaget af trendsættere og rige for 5 år siden er boligpriserne gået op og op.

Læs mere
Byggeriet af 36 boliger i det sydlige Marstal kan gå i gang

Byggeriet af 36 seniorboliger på Ellenet i Marstal kan sættes i gang når kommunalbestyrelsen på onsdag den 24. august vedtager den nye lokalplan. Det sker efter den 2 gange blev afvist af Erhvervsstyrelsen og Planklagenævn.

Læs mere
Ærøs huspriser fortsætter med at vokse: 7 % i juni

Priserne på boliger er steget med bare 1,6 % på Ærø det seneste år, men hvor priserne på landsplan er steget med bare 0,4 % i juni måned, så voksede salgspriserne med 7 % på øen.

Læs mere
Helårsboliger til feriegæster på Ærø må udlejes 70 dage

Helårsboliger må udlejes til feriegæster 70 dage om året - dog kan Ærø kommune beslutte at give tilladelse til 100 dage. Det har kommunen dog ikke givet tilladelse til.

Læs mere
Opgiver kampen for lovlige vinduer i Ærøskøbing

Du har ret i følge lokalplanen og Planklagenævnet, men derfor får du alligevel ikke lov til at isætte de oprindelige vinduer i dit hus i Ærøskøbing. For det syntes vi ikke. 

Læs mere
Bosætningshuset i Bregninge åbner til september-oktober

Der er nu blevet lovligt for kommuner at udleje bosætningshuse. Det betyder, at bosætningshuset på Bregninges hovedgade kan genåbne for familier der vil afprøve livet på Ærø. 

Læs mere
Sådan bliver statsgarantien til boligkøb på Ærø

Folketinget vedtog i juni en ny lov om statsgaranti på ejendomslån i landdistrikterne - den er nu trådt i kraft. Statsgarantiordningen administreres af Finansiel Stabilitet på vegne af den danske stat.

Læs mere
3. forsøg på at få vedtaget byggeri af 36 boliger i det sydlige Marstal

Frem til den 27. juli er byggeriet af 36 boliger på en grund mellem Ellenet og Egehovedskoven sendt i høring for 3. gang.

Læs mere
Huspriserne på Ærø falder 3 % og Ærøskøbing-indgreb skaber usikkerhed

I maj måned lå huspriserne 3 % lavere på Ærø end året før. Dermed følger Ærø den tendens som ses i især Jylland, mens huspriserne på Fyn og Sjælland generelt fortsat går frem.

Læs mere
Byggeri bliver tilladt ved Ærøs landsbyer, Sommerlyst kan få lov

For Ærø er det den største udvidelse af mulighederne som et bredt flertal i Folketinget har indgået aftale om. Aftalen gør det muligt at udvikle Ærøs landsbyer: Fremover kan der bygges i kanterne af landsbyerne med boliger og turistfaciliteter.

Læs mere
Krav om helårsbolig i Ærøskøbing - men tvivl om lovlighed af kravet

Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at de sidste 5 års officielle accept af, at bruge huse i Ærøskøbing som fritidsbolig skal stoppes. Det skal ske ved at få en tydelig helårs-paragraf i lokalplanen for det gamle Ærøskøbing.

Læs mere
Boliglov vedtaget - giver 90 % statsgaranti til 35 boliger på Ærø

Ud af de 56 boliger der er til salg på Ærø kan køber nu få staten til at garantere for en del af lånet. Folketinget har vedtaget en ny lov, der giver mulighed for at optage et boliglån med statsgaranti på Ærø og i landdistrikter.

Læs mere
Her er Ærøs 6 dyreste huse

Der er 57 boliger til salg på Ærø og de 5 dyreste med kvadratmeterpriser over 25.000 kr per kvm bolig ligger i Ærøskøbing, men også en fritidsbolig i Marstal kan hente toppris på Ærø.

Læs mere
Tysk sejler anmelder 26 tyskere for boligkøb på Ærø

Kampen mod danskere og tyskere der bruger deres huse til fritidsbrug skærpes. Senest med en tysk sejler, som har gennemsøgt tingbøgerne for at finde 26 tyskere der bruger deres Ærø-huse til fritid og ferier. Også kommunalbestyrelsesmedlem Jens Weiss har anmeldt 28 danske boligejere i Ærøskøbing for kun at bruge husene delvist.

Læs mere
Nyt forsøg på at få 36 boliger i Marstal vedtaget

Byggeriet af 36 almene boliger på et landbrugsområde i det sydlige Marstal blev stoppet af Planklagenævnet, fordi kommunen først skal bruge de mange boliggrunde der er til rådighed, før man inddrager land-arealer.

Læs mere
Nu skal indgreb mod fritidshuse i Ærøskøbing vedtages

De fleste huse i Ærøskøbing er helårshuse, men kommunen har i årtier set igennem fingre med, at mange blev brugt som fritidsboliger. I 2015 vedtog Kommunalbestyrelsen endda, at man fredede disse boligejere, for på det tidspunkt var det svært at sælge boliger og øen var i nedgang.

Læs mere
Nu begynder udviklingen af det vestlige Ærøskøbing: 89 huse på vej

Der skal opføres 69 feriehuse på Ærøskøbing Camping i 2023 og samtidigt udbyder kommunen nu 20 grunde til parcelhuse. Udviklingen går nu så stærkt i det gamle Ærøskøbing, at der sættes gang i udviklingen af den vestlige del, hvor der for 20-40 år siden blev bygget mange parcelhuse.

Læs mere
Her sælges flest boliger - Ærø i toppen som nr 11

Ud af landets 98 kommuner med størst boligsalg ligger Ærø med helt i toppen som nr 11. Det er Boligsiden som har opgjort hvor mange boliger der bliver udbudt og hvor mange der bliver solgt.

Læs mere
Ærøs største investor med nyt køb i Marstal - har 30 ejendomme

Den københavnske investor Hasse Kjærsgaard Larsen føjer her i maj et nyt hus til sin store Marstal-portefølje: Søvænget 6 i den nordlige del af byen blev overtaget den 15. maj for 1,4 millioner. I april blev Færgestræde 35 købt.

Læs mere
Minister: Ærø bør opkøbe nedslidte huse til bosættere

Indenrigs- og boligministeriet anbefaler, at kommunen omdanner nedslidte boliger til bosætterhuse.  Kommunen har fået 5 millioner til opkøb af ruiner og stærkt nedslidte huse igennem puljen til landbyfornyelse.

Læs mere
Ærø: 6 nye bosætterhuse - Bregninge-hus bliver lovligt. Her er reglerne

Fra 1. juli bliver det lovligt på Ærø for kommunen at lave op til 6 bosætterhuse, så nye familier kan teste ø-livet før de beslutter sig at bosætte sig på øen. Ærø Kommunes bosætterhus i Bregninge blev kendt ulovligt af Indenrigs- og Boligministeriet i december 2020 - men nu gør en ny lov det legalt.

Læs mere
1. juli bliver bosætningshuset i Bregninge lovligt

Bosætningshuset i Bregninge blev kendt ulovligt i 2020, fordi kommunen ikke måtte drive udlejningsvirksomhed. Men fra 1. juli bliver det lovligt for udkants-kommuner at oprette bosætningshuse.

Læs mere
Ny plan: Kommunen vil udvikle boliger sammen med private investorer

Igennem de sidste mere end 50 år har kommunen købt ejendomme på Ærø, men der er ikke blevet bygget på dem. Det skal nu ændres med en ny plan. Hidtil har private ejendomsinvestorer ikke været velkomne, men det ændres med ny politik.

Læs mere
Jens Weiss: Som kommunalbestyrelsesmedlem har man forpligtigelser og ansvar

Læserbrev. Ærø Dagblad har ret i, at det ikke er besluttet i Bevaringsudvalget at anmelde boligejere i Ærøskøbing der bruger boliger som fritidshuse. Det var min beslutning som formand.

Læs mere
Bent Juul Sørensen: Dyneløfteri og modstand mod tyske borgere

Læserbrev: Da jeg i 2010 kom i kommunalbestyrelsen, fandt jeg hurtigt ud af, at tilladelserne til at få fritidshus på Ærø var lemfældige: Hvis man kendte nogen eller mødte de rette på gaden gik alt glat igennem. Hvis man derimod ikke var en af de “gode” eller af den rette slægt, eller det rette parti så var det svært med tilladelse til fritidshus. Området var ren anarki og “klondyke”.

Læs mere
45 tyske boligkøb på Ærø bliver anmeldt af kommunen

Kommunen er for alvor gået i krig både mod danske boligejere i Ærøskøbing og tyske boligkøb i den vestlige del af Ærø. Det er anvendelsen af boliger til fritidsbrug som kommunen vil have stoppet.

Læs mere
Ærøskøbing-hotel kan blive dobbelt så stort

For at Hotel Ærøhus i Vestergade i Ærøskøbing kan få lov at udvide hotellet skal der vedtages en ny lokalplan. Når lokalplanen er vedtaget kan byggeriet dog vokse til mere end det dobbelte. 

Læs mere
Ærø er nu den 67. dyreste kommune

Boligpriserne på Ærø fortsætter med at stige og nu koster et hus i snit 11.000 kr per kvm - og det er væsentlig mere end fx Faaborg-området der ligger på 9.400 kr per kvm.

Læs mere
Bevaringsudvalg afviser dom og fortsætter kamp mod originale vinduer

I må ikke sætte den type vinduer i som det originale hus havde. Og selvom Planklagenævnet har afvist vores afgørelse, så fastholder vi. Det er kommunens synspunkt overfor Jomfruvejen 2 i Ærøskøbing.

Læs mere
Vild rekord for bolig på Ærø: 49.000 kr per kvm

4,5 millioner er prisen for et 91 kvm hus i Ærøskøbing, som netop er kommet til salg. Det svarer til 49.000 kr per kvm - topniveauet har hidtil ligget omkring 30.000 kr per kvm.

Læs mere
Boligsalg steg 125 % på Ærø i marts

Interessen for Ærø er kolossal: Fra januar-marts steg boligsalget med 42 % sammenlignet med starten af 2020, hvor coronanen først var ukendt og derefter slog ind i den sidste del af perioden.

Læs mere
Boliger sælges hurtigt på Ærø - kun 4,5 måneders liggetid

I Ærøskøbing bliver boligerne i den gamle bydel ofte solgt direkte til ventende kunder eller i løbet af 3-4 uger. Også Marstal har hurtig-salg. På Vestærø går det bedre men stadig langsommere. I gennemsnit tager det 135 dage at sælge en bolig på øen.   

Læs mere
Kun 4 ud af 400 husejere får påbud om at sælge deres bolig i Ærøskøbing

Teknisk Forvaltning har udvalgt 4 husejere, som skal skal fraflytte deres bolig eller sælge den, fordi de bruger den til fritidsbolig i Ærøskøbing.

Læs mere
Storinvestor med nyt rekordkøb i Marstal - stiger 700 %

Den københavnske investor Hasse Kjærsgaard Larsen har betalt 28.750 kr per kvm for et hus i Marstal. Det er ny rekord for byen. Huset overtages 1. april.

Læs mere
Husejere i Ærøskøbing jages - kommunalbestyrelsen vedtog det modsatte

Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at huse i Ærøskøbing i praksis gerne må bruges som fritidshuse: Forvaltningen går nu lodret mod den vedtagelse og kræver at folk sælger eller ikke bruger boligen.  

Læs mere
Planlægger går igang med redningsaktion for 36 boliger i Marstal

For at redde Ø-tilskuddet på 14 millioner til 36 seniorboliger ved Ellenet i det sydlige Marstal, har kommunen engageret Planværkstedet, som tidligere har udarbejdet en landskabsplan for kommunen. 

Læs mere
Boligsalget på Ærø er højere end i corona-starten

Der blev solgt 12 % flere boliger på Ærø i januar-februar 2022 end da coronaen startede i 2020. Det viser tal fra Boligsiden.

Læs mere
Ærø: 51 % færre huse til salg - er i top 10

De massive opkøb af huse på Ærø betyder nu, at der er 51 % færre huse til salg her i marts 2022 end der var for 1 år siden. Det viser tal fra ejendomsmæglernes portal boligsiden.dk.

Læs mere
Fra 1. juli kan der gives statsgaranti på boliglån på hele Ærø

Der tegner sig et bredt flertal i Folketinget for at vedtage loven om statsgaranti for lån til billige boliger på Ærø og andre landdistriker. Loven blev 1. behandlet i Folketinget den 22. februar. 

Læs mere
Derfor brød kommunen loven med 36 Marstal-boliger

Planklagenævnet stoppede udviklingen af de 36 boliger på Ellenet, fordi kommunen i forvejen har 172.000 kvm til boligbyggeri i Marstal. Derfor var det brud på Planloven, at købe landbrugsjord og gøre det til byjord.

Læs mere
Sagde nej til boliggrund til 36 boliger i Marstal

I stedet for at købe en 9.000 kvm boliggrund på Ellenet for symbolske 800.000 kr, så valgte kommunen at støtte købet af et landbrugsareal lige overfor til byggeriet af 36 boliger - som nu er dømt ulovligt af Planklagenævnet.

Læs mere
Får frist til 1. september til at skabe et lovligt grundlag for 36 Marstal-boliger

Staten havde bevilget 15 millioner i støtte til at bygge 36 almene boliger i det sydlige Marstal. Men i januar underkendte Planklagenævnet projektet, fordi kommunen inddrog landbrugsarealer til projektet.

Læs mere
Mangler huse til salg på Ærø - stor efterspørgsel, lille udbud

Antallet af boliger til salg på Ærø er faldet 14 %, mens tallet for Danmark er 7 % færre boliger i udbud. Det viser tal fra Boligsiden.

Læs mere
Ærø Kommune ejer 60 ejendomme i Marstal - får nej til boligbyggeri

Ærø Kommune har fået pålagt at ophæve lokalplanen for et boligbyggeri på Ellenet i det sydlige Marstal, fordi kommunen har 60 ejendomme i byen, hvor af mange kunne bruges til boligbyggeri. 

Læs mere
Byggeri af 36 boliger i Marstal er ulovligt

Der må ikke bygges boliger i det sydlige Marstal. Det har Planankenævnet afgjort: Stoppet for de 36 boliger på Ellenet er så pinligt for teknisk afdeling, at det er gemt under meddelelser allersidst på Kommunalbestyrelsens møde onsdag den 19. januar. 

Læs mere
Ærø: Køber 191 boliger

Boligsalget på Ærø fortsætter med at stige: Der blev solgt 191 boliger i 2021 og det er 4 % mere end året før.

Læs mere
Hele Ærø er omfattet af statsgaranti for boliglån

Alle Ærøs 4 postnumre bliver omfattet af den kommende statsgaranti ved boligkøb. Det fremgår af en liste over postnumre som er omfattet af grantiordningen, som Erhvervsministeriet har udarbejdet den 17. december.

Læs mere
15 nye boliger ved havnen i Ærøskøbing

Det nedlagte plejehjem Gilleballehus ved havnen i Ærøskøbing skal nu ombygges til 15 rækkehuse og lejligheder med 2 og 3 værelser. Byggeriet er færdigt i april 2023.

Læs mere
Håndværkerstiftelsen skal sælges for mindst 2 millioner

Bag Vestergade 10 i Ærøskøbing ligger Håndværkerstiftelsen, som rummer 3 nedlagte plejeboliger. De 2 ejere sætter nu ejendommen til salg til private. 

Læs mere
Ny rekord: 31.000 kr per kvm for byhus uden havudsigt

Ærøskøbings boligpriser slår alle rekorder: Der er netop sendt et hus på markedet med en kvadratmeterpris på 31.000 kr. Og vel at mærke et hus uden havudsigt, minimal grund og som er pænt, men ikke luksus (Læs: Det hele bliver revet ud og der startes forfra af den rige køber).

Læs mere
Forbyder køb af fritidshuse på Ærø

På den gamle kommunalbestyrelses sidste møde den 15. december blev det vedtaget at ophæve muligheden for at købe helårsboliger som fritidshuse. Dog bliver det ikke med tilbagevirkende kraft.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev