Bolig

Lovligt at give tilladelse til fritidsboliger i Ærøskøbing - advokat informerer skævt

Uroen om boligerne i det gamle Ærøskøbing fortsætter. Flere af politikerne er usikre på, om det vil være lovligt at give tilladelse til, at de nuværende ejere fortsat kan bruge deres huse som fritidsboliger.   

Læs mere
Slagsmål om fritidsboliger i Ærøskøbing fortsætter

Flertallet for at slå en streg i sandet og give tilladelse til de nuværende fritidsboliger i det gamle Ærøskøbing smuldrer, efter lokallisten Ærø i Centrum er skiftet over til holdet der vil forbyde fritidsboligerne.

Læs mere
Langeland løser Ærøskøbings problemer med fritidshuse

Med en enkel sætning har Langeland løst de juridiske problemer med fritidsboliger i det gamle Rudkøbing. Byen har helårspligt, men har ligesom Ærøskøbing et stort antal boliger der bruges som fritidshuse. Og regler og tilladelser til fritidsbrug har i praksis været noget rod, ligesom i det gamle Ærøskøbing. 

Læs mere
Byggeudgifter for 15 boliger i Ærøskøbing stiger 55 % til 37 millioner

Det nedlagte plejehjem Gilleballehus ved havnen i Ærøskøbing skal ombygges til 15 lejeboliger af det almene boligselskab, Det Ærøske Boligselskab. Billigst ved licitationen var Odense-entreprenøren Hansson & Knudsen med et bud på 37 millioner. Det oprindelige budget sagde 24 millioner.

Læs mere
Kommunalbestyrelsen: Vi fastholder 36 boliger i Marstal

Der var lagt op til, at byggeriet af 36 almene boliger på Ellenet i det sydlige Marstal skulle skæres ned til 32 boliger, fordi byggepriserne er steget kraftigt. Kommunalbetstyrelsen har dog besluttet at komme med ekstra 1/2 million for at fastholde de 36 boliger.

Læs mere
Flexboliger skal afløse fritidshuse i Ærøskøbing

De mange fritidshusejere i Ærøskøbing, som igennem årene har fået mere eller mindre explicitte tilladelser til at bruge deres hus til weekend- og feriebrug, vil nu blive tilbudt flexbolig-tilladelser.

Læs mere
Statsgaranti for boligkøb virker ikke - der er kun givet 1 lån på 10 måneder

Det er i bedste fald svært at få et boliglån i udkantsområder, derfor vedtog Folketinget en 90 % statsgaranti for boliglån, som skulle få banker og realkredit til at åbne op. 

Læs mere
59 huse kan bruges og sælges som fritidsboliger i Ærøskøbing - forbud på vej

Det viser sig nu, at 59 huse i det gamle Ærøskøbing har lov til at bruges som fritidshuse. De 51 ligger i den vestlige del og 8 ligger i den østlige del.

Læs mere
2 bud på lovliggørelse af Ærøskøbing

Der er nu fremlagt 2 bud hvordan kommunen juridisk kan lovliggøre de faktiske anvendelser af alle ejendomme i Ærøskøbing.

Læs mere
Byggeri af 36 boliger i Marstal kommer nu - 14 klager afvist

Byggeriet af 36 ældreboliger i det sydlige Marstal ved Egehovedskoven har nu fået grønt lys. Planklagenævnet og Miljøklagenævnet har afvist 14 klagepunkter fra private.

Læs mere
Advokat: Ulovligt at give lov til fritidsboliger i Ærøskøbing

Det vil ifølge Ærø Kommunes advokat Codex ikke være lovligt at give tilladelse til fritidshuse i Ærøskøbing. Kommunalbestyrelsen havde ellers vedtaget at der "skulle slåes en streg i sandet" så dem der i dag bruger deres hus som fritidsbolig kunne fortsætte med det.

Læs mere
74 huse til salg på Ærø - kraftig vækst

Ved indgangen til april var der 74 huse til salg på Ærø og 29.945 huse til salg i Danmark. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden. Ærø er et af de 10 steder i Danmark hvor antallet af boliger til salg er steget mest. 

Læs mere
44 % flere boliger til salg på Ærø - dødsfald øger udbuddet

Der er nu 69 huse til salg på Ærø hvilket er 44 % flere end i marts 2022, hvor der kun var 48 huse til salg. Det viser tal fra ejendomsmæglernes Boligsiden.dk

Læs mere
Navigationsskolen vil bygge 50 studieboliger i Marstal havn

Navigationsskolen i Marstal har behov for 50 boliger til studerende og har derfor haft møde med teknisk udvalg om at lave container-øer i Marstal havn med studieboliger. De samlede investeringer vil løbe op i 40 millioner kr.

Læs mere
Advokat i gang med at lovliggøre fritidshuse og helårshuse i Ærøskøbing

Kommunalbestyrelsen vedtog i januar, at husejerne i det gamle Ærøskøbing må fortsætte med den nuværende anvendelse, hvad enten det er som helårsbolig eller fritidsbolig. Codex-advokater skal nu "bistå kommunen med en juridisk vurdering af mulighederne for at lovliggøre de faktiske anvendelser af alle ejendomme i Ærøskøbing".

Læs mere
Ny lov: 17 boliger på Ærøs campingpladser

Her i februar vedtager Folketinget en ny lov, der giver tilladelse til at bruge Ærøs 3 campingpladser til vinterbolig. På Ærøskøbing Camping giver det mulighed for 11 boliger, på Marstal Camping 4 boliger og på Søby Camping 2 boliger. Det kan enten være hytter eller campingvogne.

Læs mere
Ærø topper boligmarkedet sammen med rigmandskommuner

Der er kun 6 kommuner i Danmark, hvor priserne ligger højere nu en før fianskrisen i 2008. Det er Ærø, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, København, Aarhus og Gladsaxe kommuner.

Læs mere
Bøvlet med boliger i Ærøskøbing er foregået siden 1985

Siden 1985 har der været 3 lokalplaner for Ærøskøbing, som skulle forhindre fritidshuse: Lokalplan 9-9 fra 1985, Lokalplan 9-9A fra 2006 og Lokalplan 9-9B fra 2016. Men de er blevet underkendt igen og nu igen.

Læs mere
De nye 2023-krav for det gamle Ærøskøbing

De nye krav til det gamle Ærøskøbing er på vej i form af et 2023-tillæg til den fejlbehæftede lokalplan 9-9B. Fremover bliver det også tilladt med boliger i den centrale del af byen. Og de skal bruges til helårsbrug.

Læs mere
Kommunalbestyrelsen: Stop for jagt på ejere af fritidshuse i Ærøskøbing

Kommunalbestyrelsen har besluttet at stoppe kommunens jagt på de husejere i det gamle Ærøskøbing, der bruger husene til fritidsbrug.  

Læs mere
SFO-ejendom i det sydlige Marstal skal sælges til boligbyggeri

Det gamle fritidshjem på Peder Skramsgade 6 skal sælges når børnene til foråret flytter over i de nye skolefritids-lokaler på Møllevejen.

Læs mere
2023-plan: Fjernvarme-projekt i Søby og Vestærø

Ærø Kommune har fået statstiskud til at sætte gang i en fjernvarmeplan for Søby og Vestærø.

Læs mere
Ærøs huspriser slår alle rekorder - resten af landet falder

Huspriserne på Ærø er steget med 55 % de sidste 3 år. Og mens resten af landets huspriser falder, så stiger de fortsat på Ærø: Væksten var 2,6 % fra oktober til november.

Læs mere
698 huse i Marstal og Ommel rammes også af Ærøskøbing-forbud mod fritidsbrug

I Ærøskøbing anvendes omkring 1/3 af byens 450 huse til fritidsbrug. Det har kommunen forsøgt at stoppe ved en række prøvesager igennem det sidste års tid. Men forbuddet mod fritidsbrug gælder også for 698 huse i Marstal og Ommel-områderne.

Læs mere
Ærø Kommune ejer 297 bygninger fordelt på 2 millioner kvm - og mange boliggrunde

Kommunen har 297 bygninger, men bruger kun 20 % til kommunale formål, svarende til 58 bygninger. Samlet ejer Ærø Kommune 347 ejendomme (matrikler) på ialt 2 milllioner kvm.

Læs mere
Fortsat rod i Ærøskøbings boliger - lovlige og ulovlige

Planklagenævnet har afgjort, at der ikke kan gives tilladelse til fritidsboliger i det gamle Ærøskøbing, men det er fordi der slet ikke er boligtilladelse i den gamle bydel. Årsag: Ved en skrivefejl blev boliger ikke skrevet ind i lokalplanen i 2016.

Læs mere
Kommunen: Vi fik ret i Planklagenævnet om boliger i Ærøskøbing

2 klager over Ærø Kommunes forbud mod fritidsbrug af boliger i Ærøskøbing er blevet afvist af Planklagenævnet, fordi det centrale Ærøskøbing ikke er godkendt til boliger ifølge Lokalplanen. Ærø Kommunes vurdering af Planklagenævnets afgørelse kommer her:

Læs mere
Planklagenævnet: Huse i det gamle Ærøskøbing må ikke bruges til bolig

Da de centrale dele af det gamle Ærøskøbing er udlagt til butikker, restauranter og hotel, så betyder det, at husene ikke må bruges hverken til helårsbrug eller feriebrug. Det fremgår af en afgørelse fra Planklagenævnet den 23. november.

Læs mere
Godkender fritidshus i det gamle Ærøskøbing

Den 1. husejer i Ærøskøbing har nu fået godkendelse som fritidshus. Siden september 2020 har kampen mellem teknisk forvaltning og 28 husejere i Ærøskøbing bølget frem og tilbage: Husejerne var blevet anmeldt for ikke at bo hele året i husene.

Læs mere
De 5 årsager til, at der ikke bygges boliger på Ærø

Der er 5 årsager til at der ikke bygges boliger på Ærø. Ærø Dagblad giver samtidig et bud på hvad der kan gøres.

Læs mere
Navigationsskolen i Marstal mangler 50 boliger

Navigationsskolen i Marstal har behov for 50 boliger til unge. Kommunaldirektør Allan Filtenborg har holdt møde med skolen og der efterspørges grunde til ungdomsboliger, gerne som modulbyggerier.

Læs mere
Ærøs huspriser er Danmarks hurtigst voksende med 40 %

Mens huspriserne falder over hele landet, så fortsætter Ærø med de gode takter: Huspriserne er steget med 40 % over de sidste 3 år og alene det sidste år frem til den 1. november er priserne steget med 29 %.

Læs mere
Boliger i Ærøskøbing må bruges til Bed & Breakfast og AirBnB-udlejning

Uroen omkring helårspligt for boliger i det gamle Ærøskøbing fortsætter. Det var planen at få indskrevet pligten i lokalplanen inden nytår, men det er nu udskudt til Planklagenævnet har behandlet en klagesag. Derfor kan der ikke forventes en vedtagelse før til sommer. 

Læs mere
Boligsalget falder 41 % på Ærø

Boligsalget toppede i juli-september med 46 solgte boliger på Ærø, mens der her i 3. kvartal kun blev solgt 27 boliger. Det viser tal fra boligsiden.dk

Læs mere
Ærøs næststørste investor: Sækmose ejer 32 ejendomme, heraf 24 i Ærøskøbing

Entreprenøren og møbelhandleren Ole Sækmose er Ærøskøbings største investor med 24 ejendomme, men har også 6 ejendomme i Marstal og 2 i Borgnæs.

Læs mere
Ærøs største investor med 3 nye boligkøb i Marstal - har nu 33 ejendomme

Her i starten af oktober er Enighedsstræde 1 i Marstal overtaget for 2.2 millioner, Ny Møllergade 13 er købt for 1,2 millioner og Havnegade 26 for 2,2 millioner kr. 

Læs mere
Fejl giver forbud mod at bo i det gamle Ærøskøbing

Ved en fejl i lokalplanen for det gamle Ærøskøbing er det hverken tilladt at bruge boligen til helårsbrug eller fritidsbrug, såfremt man på et tidspunkt i 3 år ikke har haft folkeregister-adresse i huset.  Det fremgår af en ny afgørelse fra Ærø Kommune.

Læs mere
Hussalget på Ærø falder med 3 % - mens Fyn går frem

Hussalget er vokset voldsomt på Ærø, men her i sommer er der sket et fald på 3 % Udover inflation, rentestigninger og Ukraine-krig har også usikkerheden om Ærøs og Ærøskøbings huse må bruges som fritidsboliger stoppet salget. 

Læs mere
Priser fortsætter op på Ærø med 9 % - 13. højeste vækst i Danmark

Ærø er nutidens Bornholm - forskellen er blot, at det kun tager den halve tid at komme til øen syd for Svendborg. Siden Ærø for alvor blev opdaget af trendsættere og rige for 5 år siden er boligpriserne gået op og op.

Læs mere
Byggeriet af 36 boliger i det sydlige Marstal kan gå i gang

Byggeriet af 36 seniorboliger på Ellenet i Marstal kan sættes i gang når kommunalbestyrelsen på onsdag den 24. august vedtager den nye lokalplan. Det sker efter den 2 gange blev afvist af Erhvervsstyrelsen og Planklagenævn.

Læs mere
Ærøs huspriser fortsætter med at vokse: 7 % i juni

Priserne på boliger er steget med bare 1,6 % på Ærø det seneste år, men hvor priserne på landsplan er steget med bare 0,4 % i juni måned, så voksede salgspriserne med 7 % på øen.

Læs mere
Helårsboliger til feriegæster på Ærø må udlejes 70 dage

Helårsboliger må udlejes til feriegæster 70 dage om året - dog kan Ærø kommune beslutte at give tilladelse til 100 dage. Det har kommunen dog ikke givet tilladelse til.

Læs mere
Opgiver kampen for lovlige vinduer i Ærøskøbing

Du har ret i følge lokalplanen og Planklagenævnet, men derfor får du alligevel ikke lov til at isætte de oprindelige vinduer i dit hus i Ærøskøbing. For det syntes vi ikke. 

Læs mere
Bosætningshuset i Bregninge åbner til september-oktober

Der er nu blevet lovligt for kommuner at udleje bosætningshuse. Det betyder, at bosætningshuset på Bregninges hovedgade kan genåbne for familier der vil afprøve livet på Ærø. 

Læs mere
Sådan bliver statsgarantien til boligkøb på Ærø

Folketinget vedtog i juni en ny lov om statsgaranti på ejendomslån i landdistrikterne - den er nu trådt i kraft. Statsgarantiordningen administreres af Finansiel Stabilitet på vegne af den danske stat.

Læs mere
3. forsøg på at få vedtaget byggeri af 36 boliger i det sydlige Marstal

Frem til den 27. juli er byggeriet af 36 boliger på en grund mellem Ellenet og Egehovedskoven sendt i høring for 3. gang.

Læs mere
Huspriserne på Ærø falder 3 % og Ærøskøbing-indgreb skaber usikkerhed

I maj måned lå huspriserne 3 % lavere på Ærø end året før. Dermed følger Ærø den tendens som ses i især Jylland, mens huspriserne på Fyn og Sjælland generelt fortsat går frem.

Læs mere
Byggeri bliver tilladt ved Ærøs landsbyer, Sommerlyst kan få lov

For Ærø er det den største udvidelse af mulighederne som et bredt flertal i Folketinget har indgået aftale om. Aftalen gør det muligt at udvikle Ærøs landsbyer: Fremover kan der bygges i kanterne af landsbyerne med boliger og turistfaciliteter.

Læs mere
Krav om helårsbolig i Ærøskøbing - men tvivl om lovlighed af kravet

Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at de sidste 5 års officielle accept af, at bruge huse i Ærøskøbing som fritidsbolig skal stoppes. Det skal ske ved at få en tydelig helårs-paragraf i lokalplanen for det gamle Ærøskøbing.

Læs mere
Boliglov vedtaget - giver 90 % statsgaranti til 35 boliger på Ærø

Ud af de 56 boliger der er til salg på Ærø kan køber nu få staten til at garantere for en del af lånet. Folketinget har vedtaget en ny lov, der giver mulighed for at optage et boliglån med statsgaranti på Ærø og i landdistrikter.

Læs mere
Her er Ærøs 6 dyreste huse

Der er 57 boliger til salg på Ærø og de 5 dyreste med kvadratmeterpriser over 25.000 kr per kvm bolig ligger i Ærøskøbing, men også en fritidsbolig i Marstal kan hente toppris på Ærø.

Læs mere
Tysk sejler anmelder 26 tyskere for boligkøb på Ærø

Kampen mod danskere og tyskere der bruger deres huse til fritidsbrug skærpes. Senest med en tysk sejler, som har gennemsøgt tingbøgerne for at finde 26 tyskere der bruger deres Ærø-huse til fritid og ferier. Også kommunalbestyrelsesmedlem Jens Weiss har anmeldt 28 danske boligejere i Ærøskøbing for kun at bruge husene delvist.

Læs mere
Nyt forsøg på at få 36 boliger i Marstal vedtaget

Byggeriet af 36 almene boliger på et landbrugsområde i det sydlige Marstal blev stoppet af Planklagenævnet, fordi kommunen først skal bruge de mange boliggrunde der er til rådighed, før man inddrager land-arealer.

Læs mere
Nu skal indgreb mod fritidshuse i Ærøskøbing vedtages

De fleste huse i Ærøskøbing er helårshuse, men kommunen har i årtier set igennem fingre med, at mange blev brugt som fritidsboliger. I 2015 vedtog Kommunalbestyrelsen endda, at man fredede disse boligejere, for på det tidspunkt var det svært at sælge boliger og øen var i nedgang.

Læs mere
Nu begynder udviklingen af det vestlige Ærøskøbing: 89 huse på vej

Der skal opføres 69 feriehuse på Ærøskøbing Camping i 2023 og samtidigt udbyder kommunen nu 20 grunde til parcelhuse. Udviklingen går nu så stærkt i det gamle Ærøskøbing, at der sættes gang i udviklingen af den vestlige del, hvor der for 20-40 år siden blev bygget mange parcelhuse.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev