Bolig

Yderligere 10 millioner i støtte til boliger på Ærø + 4 øer

Pengene blev revet væk da der blev givet Ø-tilskud på 29 millioner til nye boliger. Ærø fik over halvdelen. Der er nu kommet 10 millioner ekstra til boligprojekter på Ærø, Læsø, Fanø, Samsø og Bornholm. 

Læs mere
Køber boliger for 190 millioner på Ærø

Der er solgt boliger for 190 millioner på Ærø frem til den 31. oktober. Det er 23 % mere end hele sidste år. Det er 0,07 % af hele Danmarks boligkøb på 256 milliarder kr de første 10 måeder af 2021.

Læs mere
Kommunen vil sælge 26.000 kvm byggegrund i Ærøskøbing

Ved Vråvejen og kirkegården vil kommunen nu sælge 20-32 boliggrunde med grundstørrelser på 800-1.200 kvm.

Læs mere
Statsgaranterede boliglån udenfor Ommel, Borgnæs, Marstal og Ærøskøbing

Købere af ejendom på Ærø kan fremover få statsgaranti for 30 % af lånet hvis ejendommen har en kvadratmeterpris under 10.000 kr. Erhvervsministeriet har lavet en ny model med statsgaranti for boliglån i landdistrikter og øer.

Læs mere
Vi vil fortsat gerne bygge 50 lejeboliger i Ærøskøbing

- Der mangler lejeboliger og vi vil fortsat gerne bygge 50 boliger på Sygehusvejen, hvis kommunalpolitikerne giver os lov. Ærøskøbing Camping blev købt af milliardærfamilien Thye og redaktøren for Ærø Dagblad, Carsten Lehrskov, i januar 2020.

Læs mere
Renoverer og bygger 18 boliger i Ærøskøbing

15 boliger i det tidligere plejehjem Gilleballehus bag Netto ved havnen i Ærøskøbing og 3 boliger i Kildehaven i det vestlige Ærøskøbing er nu på vej.

Læs mere
Projekt med 36 boliger startes op til foråret

- Hvis Planklagenævnets afgørelse er positiv forventer vi at kunne udbyde byggeriet af samtlige 36 boliger i løbet af foråret 2022, siger forretningsfører Lars Andersen fra Det Ærøske Boligselskab, som står bag byggeriet på Ellenet i det sydlige Marstal.

Læs mere
Ingen interesse for byggegrunde på Ærø

- Der er ikke solgt eller skrevet købsaftale på byggegrundene på Toftevejen 10 i Marstal eller Søndervejen 32 og 34 og Højlundsvej 1-6 i Søby, siger planmedarbejder Frederik Kromann Laursen fra Ærø Kommune, som står for salget.

Læs mere
Vi vil fortsat gerne bygge 50 lejeboliger i Ærøskøbing

- Der mangler boliger og vi vil fortsat gerne bygge 50 lejeboliger på Sygehusvejen, hvis kommunalpolitikerne giver os lov. 

Læs mere
Boligsalg falder 22 % på Ærø

Også på Ærø bremser boligsalget nu op: Boligsalget fra juli-september ligger 22 % lavere end kvartalet før. Der blev solgt 47 boliger på Ærø i 3. kvartal. Det viser tal fra Boligsiden og TV2Fyn. På Fyn er det største fald i Kerteminde med 33 %, mens det i Nordfyns kommune kun er 11 %. 

Læs mere
Ærø har kun 43 % grønne huse til salg

Ø-kommunerne Læsø, Langeland, Samsø og Ærø  er de eneste områder, hvor andelen af huse til salg med gode energimærker er under 50 procent. Andelen af huse til salg med gode energimærker er højest i landets største byer.

Læs mere
Ærøs boligpriser stiger 23 % - i top 10 i Danmark

Ø-kommuner, der traditionelt er blandt de billigste i landet, ligger højt på listen over kommuner med de største boligprisstigninger gennem de seneste 12 måneder. Ærø er nr 8 i landet med 23 % vækst her per 1. oktober.

Læs mere
44 % vækst i boligsalg på Ærø

Ærø har landets 4. højeste vækst i boligsalg med 44 %. På Ærø og i 54 andre kommuner er der frem til 1. september solgt flere huse, end der i snit blev solgt på et helt år i 2015-2019. Altså i årene inden corona.  

Læs mere
Ærøs boliger er dårligst isolerede - tilskud på 340 millioner åbnede 28. september

Bygningspuljen åbnede den 28. september for tilskud til forbedringer på boliger, der sparer energi.

Læs mere
Boligpriser flader ud på Ærø

Efter 3 år på toppen med prisstigninger flader boligpriserne på Ærø ud fra 1. til 2. kvartal. Væksten var på bare 0,6 %. Det viser tal fra Boligsiden. Ærøboerne har en samlet friværdi i deres boliger på 2 milliarder kr, viser tal fra Realkredit Danmark.

Læs mere
Boligpriser steg 27 % på Ærø

Ærø er i top 10 i Danmark hvor boligpriserne er steget mest det sidste år: 27 % er boligpriserne steget - listen toppes af en anden ø, Bornholm, hvor priserne er steget 37 %.

Læs mere
Boligsalg på Ærø stiger 171 % - ny Danmarksrekord

Ærø har den bedste salgsudvikling for boliger i Danmark det seneste år: 171 % vækst. Næsthøjest er Samsø med 150 % og Norddjurs med 122 %.

Læs mere
Giv et bud på 9 byggegrunde i Marstal og Søby

Den 7. juli er der deadline for bud på de 9 byggegrunde, som Ærø Kommune har sat til salg i Marstal og Søby.

Læs mere
Skatteministeriet: Boligejere på Ærø skal have 80 millioner tilbage

Ærøs boligejere er blandt dem der skal have flest penge tilbage fra Skatteministeriet, fordi de har betalt for meget i boligskat. De får 20.000 kr tilbage i gennemsnit ifølge Skatteministeriet.

Læs mere
Ærøs boligejere har tjent 200.000 på 10 måneder

Det har taget 10 måneder for husejerne på Ærø at tjene 200.000 kr og øen er dermed den hurtigstvoksende i Fyns-området efter Middelfart.

Læs mere
Bosætterhuset i Bregninge bliver lovligt

Ærø Kommune fik i december klar besked om, at Bosætningshuset i Bregninge var ulovligt - en kommune må ikke være udlejer, og da slet ikke til en billig pris eller til bestemte personer (Læs: Potentielle fastboende på Ærø). Men nu er der flertal i Folketinget for det modsatte.

Læs mere
Boligpriser på Ærø vokser med 22 % på 1 år

Ærø havde for få måneder siden Danmarks-rekorden i prisvækst på boliger, men nu er øen kun den 12.-hurtigst voksende med 22 % frem til slutningen af april.

Læs mere
Der skal nu udstykkes flere grunde til boligbyggeri på Ærø

Kommunalbestyrelsen har besluttet at udbuddet af byggegrunde skal øges, herunder i Marstal og Ærøskøbing.

Læs mere
Håndværkerstiftelsen i Vestergade skal sælges

Bag Vestergade 10 i Ærøskøbing ligger Håndværkerstiftelsen, som rummer 3 nedlagte plejeboliger. Det ærøske Boligselskab ejer ejendommen sammen med kommunen, og vil nu gerne hvae den solgt i stedet for at de ombygges til seniorboliger.

Læs mere
12 boliger til 2.200 om måneden til sommerpersonale

Sommerpersonale kan nu leje lejligheder i Ærøskøbing til 2.200 kr om måneden inklusiv el, vand og varme. Ærø Turist & Erhverv har lavet en aftale med Det Ærøske Boligselskab om udlejning af 12 boliger i det nedlagte plejehjem Gilleballehus ved havnen i Ærøskøbing. 

Læs mere
Gilleballehus i Ærøskøbing ombygges til 18 lejeboliger

Der er nu 3 modeller for det nedlagte plejehjem ved havnen i Ærøskøbing, men det bliver forventeligt forslaget om 18 lejeboliger til seniorer, der bliver resultatet. 

Læs mere
Marstal passerer 30.000 per kvm bolig og Ærøskøbing mod 40.000

De første ejendomme i Marstal sælges nu til over 30.000 kr per kvm, mens Ærøskøbings mest attraktive boliger når 40.000 kr per kvm i løbet af 2021. Det er 3 af Ærøs ejendomsmæglere der kan melde at efterspørgslen nu overstiger udbuddet, og det giver kraftig prisvækst.

Læs mere
Kommunen sætter 9 boliggrunde til salg i Marstal og Søby

Ærø Kommune sætter 9 byggergrunde til salg i Marstal og Søby.  Der kan bygges cirka 3.500 kvm boliger.

Læs mere
Interessen for Ærøs boliger stiger over hele øen

Kvadratmeterpriserne på Ærøs boliger stiger overalt. Senest er et fritidshus i Søndergade i Ærøskøbing blevet solgt for 2.125.000 kr, hvilket giver en kvm-pris på 28.333 kr.

Læs mere
Kommunen søger tilladelse til udlejning til midlertidige tilflyttere

Ærø Kommune vil spørge Ankestyrelsen om lov til at udleje billige boliger til praktikanter og elever ansat ved kommunen.

Læs mere
Det Ærøske Boligselskab får godkendt lån til tagrenovering på 23 boliger

Det Ærøske Boligselska har anmodet kommunalbestyrelsen om lov til at tage et lån til renovering af 23 boliger  på Skonnertvej i Marstal.

Læs mere
Ophæver forbud mod boligbyggeri i det sydlige Marstal

Den 16. april ophævede Indenrigs- og Boligministeriet forbuddet mod byggeri af seniorboliger på Ellenet i det sydlige Marstal. Dermed kan kommunalbestyrelsen på sit møde den 21. april give grønt lys til 1. fase med 16 boliger.

Læs mere
41 % prisforskel på Ærøs fjernvarme

Der er markant prisforskel på fjernvarmen for den ærøske varmeforbruger. Det koster 10.000 kr mere om året at opvarme et standardhus på 130 kvm med varme fra Rise Fjernvarme end fra Ærøskøbing Fjernvarme, en forskel på 41 procent.

Læs mere
Ny prisrekord på Ærø: 29.000 kr per kvm for byhus

For 6 år siden var hele Ærøskøbing til salg, for 4 år siden blev Ærøskøbings største købmandsgård solgt for 1.500 kr per kvm. Nu er et hus i Søndergade 21 solgt for 29.000 kr per kvm.

Læs mere
Borgnæs er Ærøs dyreste område

Det dyreste område på Ærø er sommerhusområdet Borgnæs, hvor sommerhuse sælges for 16.000 kr per kvm, mens 1 kvm i Ærøskøbing koster 14.000 kr og i Marstal 9.000 kr.

Læs mere
Ærøs huspriser vokser 32 % - det er Danmarksrekord

Ærø er den kommune i Danmark hvor huspriserne er vokset mest i corona-året frem til 1. marts 2021. Det viser en analyse af priserne på huse, sommerhuse og lejligheder i Danmark.

Læs mere
17 DÆB-grunde kan nu bebygges uden ekstra betaling

Det Ærøske Boligselskab har 17 grunde med 463 boliger. De kan nu bebygges yderligere uden at skulle betale for at udnytte grundarealer mere end oprindeligt aftalt.

Læs mere
Kollegium i Marstal ombygges til 8 boliger

Der er ikke brug for  de 16 ungdomsboliger på 643 kvm på Teglgade 13 i Marstal - de unge vil hellere leje et hus sammen og betale mindre i husleje. Derfor ombygger Det Ærøske Boligselskab kollegiet Minors Minde til 8 familieboliger.  

Læs mere
Gilleballehus udvikles til 18 seniorboliger, og rådhusbyggeri til 17 millioner

De 20 nedlagte plejeboliger i Gilleballehus i Ærøskøbing skal blive til 18 seniorboliger med et lån på 18 millioner fra Landsbyggefonden. Hertil kommer forventeligt et nybyggeri til 17 millioner ved rådhuset til Ældre- og Sundhedsadministrationen.

Læs mere
Byggetilskud på 404.000 kr per bolig på Ærø

Fra 2021 til 2026 ydes engangstilskud til byggeri på 404.000 kr per lejebolig på Ærø. På øen er der meget få lejeboliger, og det forhindrer, at potentielle tilflyttere kan teste ø-livet af, før de binder sig med et boligkøb.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev