Ferie & Turisme

Marstal-hotel med overskud på 7,5 millioner

Selv i et år hvor coronaen hærgede kunne Ærø Hotel i Marstal tjene gode penge. Konceptet er et børnefrit hotel, som samtidigt afholder diverse arrangementer. Overskuddet kommer dels fra driften med 6,5 millioner og 1 million fra ejendomsselskabet FHS, som udlejer til hotellet. Det hele ejes af Flemming Skov.

Læs mere
Jens Weiss: Som kommunalbestyrelsesmedlem har man forpligtigelser og ansvar

Læserbrev. Ærø Dagblad har ret i, at det ikke er besluttet i Bevaringsudvalget at anmelde boligejere i Ærøskøbing der bruger boliger som fritidshuse. Det var min beslutning som formand.

Læs mere
Bent Juul Sørensen: Dyneløfteri og modstand mod tyske borgere

Læserbrev: Da jeg i 2010 kom i kommunalbestyrelsen, fandt jeg hurtigt ud af, at tilladelserne til at få fritidshus på Ærø var lemfældige: Hvis man kendte nogen eller mødte de rette på gaden gik alt glat igennem. Hvis man derimod ikke var en af de “gode” eller af den rette slægt, eller det rette parti så var det svært med tilladelse til fritidshus. Området var ren anarki og “klondyke”.

Læs mere
Ukraine-krig giver flere turister på Ærø

Der vil komme flere turister fra Tyskland, Norge, Sverige og Holland på grund af Ukraine-krigen. Det vurderer VisitDenmark i en ny analyse.

Læs mere
45 tyske boligkøb på Ærø bliver anmeldt af kommunen

Kommunen er for alvor gået i krig både mod danske boligejere i Ærøskøbing og tyske boligkøb i den vestlige del af Ærø. Det er anvendelsen af boliger til fritidsbrug som kommunen vil have stoppet.

Læs mere
Giver 1 million til badeanstalt i Marstal

Realdania-fonden sender nu 1 million til et badeprojekt i det sydlige Marstal. Der var 129 ansøgninger, men kun 17 projekter blev udvalgt, herunder Marstal-projektet.

Læs mere
Ærøskøbing-hotel kan blive dobbelt så stort

For at Hotel Ærøhus i Vestergade i Ærøskøbing kan få lov at udvide hotellet skal der vedtages en ny lokalplan. Når lokalplanen er vedtaget kan byggeriet dog vokse til mere end det dobbelte. 

Læs mere
Cykelprojekt til 25 millioner til Bregninge og Ærøskøbing åbner i 2024 - hvis støtten kommer

Ærø har nu søgt om at få 50 % tilskud til 2 nye cykelstier, som skal gå fra Dunkær til Bregninge og fra Olde til Ærøskøbing. Den samlede pris bliver på 25 millioner.

Læs mere
Sælger Gæstgiveri Bregninge for 2,8 milllioner

Det succesrige Gæstgiveriet i Bregninge i det vestlige Ærø er sat til salg for 2,8 millioner. Gæstgiveriet havde sidste år 1.200 overnatninger.

Læs mere
Badehuse koster op mod 400.000 i den billige ende

Badehusene på Vesterstrand i Ærøskøbing er så eftertragtede, at de bliver solgt for 350-400.000 kr i den billige ende mod syd, hvor turisterne er. I den fredelige nordlige ende tæt på toilet og ferskvand er niveauet 400-500.000 kr.

Læs mere
Sætter 45.000 ørreder ud 6 steder på Ærø - vagter skal redde dem

Der er nu sat 45.000 små ørreder ud i 6 områder på Ærø - 7.500 hver sted. For at sikre at de overlever skal frivillige skræmme fugle og sæler væk i de første dage.

Læs mere
Minister: Forbud mod Sommerlyst kan fjernes med sær-aftale

Kystdirektoratets forbud mod strandhotellet Sommerlyst i Marstal kan fjernes, hvis Ærø Kommune søger en af de ubrugte forsøgstilladelser til kystturisme, ifølge indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Læs mere
Derfor protesterer de mod hotel-udvidelsen i Ærøskøbing

Det er besluttet at hotel Ærøhus skal have lov til en mindre udvidelse med 143 kvm i form af en bygning med 4 værelser. Det har hidtil ikke været tilladt, men en lokalplan har nu været i høring.

Læs mere
Tyske turister kan frit rejse til Ærø

Tyskland har været skeptiske overfor at lade deres borgere rejse på ferie i Danmark, men nu er alle corona-restriktioner ophørt, så Ærø vil igen se mange tyske turister denne sommer.

Læs mere
Kun 4 ud af 400 husejere får påbud om at sælge deres bolig i Ærøskøbing

Teknisk Forvaltning har udvalgt 4 husejere, som skal skal fraflytte deres bolig eller sælge den, fordi de bruger den til fritidsbolig i Ærøskøbing.

Læs mere
Kingo sælger vandrehjemmet Blomberg til Ærøhus Hotel

Vandrehjemmet Blomberg i det østlige Ærøskøbing er blevet solgt til Ærøhus Hotel, som har Odense-investor som ankermand. Overtagelse: 1.april.

Læs mere
Kommunen vil ikke sælge grund til wellness-hotel i Ærøskøbing

Ærø kommune vil ikke udbyde et 49.000 kvm areal i det vestlige Ærøskøbing til et wellness-hotel. Det har Teknik-, miljø- og havneudvalget sagt nej til.

Læs mere
Husejere i Ærøskøbing jages - kommunalbestyrelsen vedtog det modsatte

Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at huse i Ærøskøbing i praksis gerne må bruges som fritidshuse: Forvaltningen går nu lodret mod den vedtagelse og kræver at folk sælger eller ikke bruger boligen.  

Læs mere
Wellness-hotel på 49.000 kvm grund i Ærøskøbing tager 1. skridt

Vest for rådhuset i Ærøskøbing har kommunen udlagt en 49.000 kvm grund til kurcenter og ferieformål. En af Europas store hotelrådgivere har besøgt øen og har nu forespurgt på prisen.

Læs mere
Sådan vil Ukraine-krigen påvirke Ærøs turisme

Usikkerheden i Europa spreder sig og det betyder, at færre booker udenlands-rejser. Specielt langdistanceruterne til Thailand og andre store feriedestinationer vil få færre rejsende, såsom Tyrkiet der ligger tæt ved krigszonen.

Læs mere
Høring om hoteludvidelse i Ærøskøbing

Den nye lokalplan der gør det muligt at bygge flere værelser til Hotel Ærøhus i Ærøskøbing, er nu sendt i høring.

Læs mere
Sommerhus-område sendes i høring

Lokalplanen for sommerhusområdet i Jørbæk syd for Søby er nu klar. den skal sendes i høring i 8 uger, hvorefter den vedtages endeligt af Kommunalbestyrelsen.

Læs mere
Badehus på 8 kvm til salg for over 400.000

Badehusene i Ærøskøbing er reelt skure, som ligger fantastisk. Priserne starter ved 250.000 og de bedst beliggende huse handles for over en halv milllion.

Læs mere
Rekord: 207.000 overnatninger - Ærø steg 26 % og Fyn 6 %

Der var 26 % flere overnatninger på Ærø end i 2019 og 5 % flere end i 2020. Med 207.000 overnatninger i 2021 var det ny rekord - for hele Fyns-området var der 4 millioner overnatninger.

Læs mere
Kæmpesommerhuse - dog max 200 kvm på Ærø

Ærø har ingen kæmpesommerhuse endnu, selvom behovet er stigende. En arbejdsgruppe har kigget på de problemer der følger med de store huse.

Læs mere
2 ejere af 58 sommerhusgrunde i hård strid - lokalplan i høring

Landmanden Lars Holm Pedersen i Søby ejer et grundareal der af kommunen er udlagt til 33 sommerhuse, men det vil han ikke have. Og byggeriet af 25 sommerhuse på naboens grund, forsøger han nu at stoppe. 

Læs mere
Forkert paragraf-forbud mod at bruge Sommerlyst til restaurant og hotel

Kystdirektoratet stopper Sommerlyst-hotel og restaurant, fordi der på et tidspunkt har været bolig: "Ændring af tilstand er ikke tilladt i medfør af § 15 om strandbeskyttelse," skriver Kystdirektoratet.

Læs mere
Nedlægger forbud mod Sommerlyst i Marstal

Det nye eksklusive sommerhotel i den gamle danserestaurant Sommerlyst har fået et forbud fra Kystdirektoratet. Årsagen er, at det ligger indenfor den 300 m strandbeskyttelseszone.

Læs mere
Giver 10 milioner til udenlandske turister på Ærø og andre øer

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse giver 10 millioner til at trække udenlandske turister til ø-kommuner. Coronaen fik de fleste til at blive væk, så nu skal de gerne komme tilbage.

Læs mere
Badeanstalt i Marstal til 5 millioner

Kommunen har givet de første 500.000 kr til at anlægge en badeanstalt ved Eriks Hale-stranden i det sydlige Marstal. Nu skal initativgruppen i gang med at finde de resterende 4,5 millioner.

Læs mere
Jens Weiss anmelder 28 boligejere i Ærøskøbing

28 boligejere i Ærøskøbing er blevet meldt til myndighederne af kommunalbestyrelsemedlem Jens Weiss, der mener boligerne bruges som fritidshus. 

Læs mere
313.000 turister på Ærø - og sommeren 22 bliver endnu større

313.000 turister besøgte Ærø sidste år - og med en mindre ond smitte vil også de udenlandske turister komme tilbage til øen. Så 2022 bliver et nyt rekord-år.

Læs mere
De nye regler for køb af fritidshus på Ærø

Hvor det før i praksis var en ret at få lov til at købe et hus på Ærø og bruge det som fritidshus, så skal det fremover bevilges enkeltvis under flexbolig-ordningen. Det vedtog kommunalbestyrelsen den 15. december.

Læs mere
200 nye feriehuse i Marstal på vej

Ærø Hotel er i samarbejde med turistchef Chris Hammeken på vej med 200 nye feriehuse i det sydlige Marstal.

Læs mere
Arnfeldt køber hotel i Ærøskøbing

Hotel og café På Torvet i Ærøskøbing overtages den 1. januar af Katrine og Morten Arnfeldt, som også ejer det eksklusive Arnfeldts hotel og restaurant i Smedegade, hvor der er 6 værelser.

Læs mere
Feriehytter og fritidsfaciliteter i Bregninge

I Kommuneplan 2021-2033 Byer og Landsbyer lægges der op til, at der kan komme feriehytter og fritidsaktiviteter ved Fattiggården i Bregninge.

Læs mere
Turistchef: Stop ferieboliger i Bregninge og fratag Ærøskøbing Camping 5.000 kvm

Vi vil gerne have at I stopper ferieboliger ved Fattiggaarden i Bregninge og fratager Ærøskøbing Camping en del af deres område. Det er turistchefen Chris Hammekens høringssvar til den nye kommuneplan for 2021-2033. 

Læs mere
Kommunen bryder loven med 557 autocampere

Der er oprettet 11 autocamperpladser på havnene i Marstal og Ærøskøbing, som her i 2020 har haft 557 overnatninger. Kommunalbestyrelsen oprettede pladserne i 2020, selvom det strider mod lovgivningen. 

Læs mere
Ejendomsejere langs den 36 km Øhavssti skal organiseres

Stadig flere vandrer af Øhavsstien, som på Ærø er 36 km lang, men som også omfatter SydFyn og Langeland, hvor der er yderligere 184 km vandresti. Ærøs borgmester og 3 andre borgmestre opfordrer nu grundejerne til at gå sammen, så der bliver et råd at forhandle med. 

Læs mere
Nu kommer sommerhusområdet ved Søby - lokalplan på vej

Arbejdet med en ny lokalplan for sommerhus-området i Jørbæk ved Søby kan nu sættes i gang, efter kommunens Økonomi- og erhvervsudvalg har givet grønt lys.

Læs mere
Vindeballe Kro solgt til lokal investor

Den Næstved-baserede bilforhandler Torben Drostgaard har solgt Vindeballe Kro til en Ærø-investor. Overtagelsen sker den 1. januar. Kroen har de sidste 15 år været drevet af Steen Larsen.

Læs mere
Lystbådene slår rekord med 1.260 ekstra anløb

Der er samlet fremgang i antallet af lystbåde med ekstra gode tal i Søby og Marstal, mens Ærøskøbing har tilbagegang. Der er indtil nu kommet omkring 30.000 lystsejlere til Ærø. 

Læs mere
Kommunen vil tage 3.000 kvm fra Ærøskøbing Camping

Sidste år solgte kommunen Ærøskøbing Camping, men nu vil kommunen inddrage en del af campingpladsen til offentlige formål og forbyde camping på området.

Læs mere
Hvad koster fritidshuse på Ærø

31.000 kr per kvm for et gammelt sommerhus i Borgnæs - efter Ærø blev opdaget af trendsættere for 3-4 år siden er priserne eksploderet på fritidshuse. 

Læs mere
Lokale investorer udvikler 25 fritidshuse på Ærø

Det bliver 2 lokale investorer, Ole Steen og Helle Kanaris, som skal udvikle de første 25 sommerhuse i Jørbæk syd for Søby by. Grunden er på 51.000 kvm.

Læs mere
Kommunens advokat: Ulovlig fritidshus-praksis på Ærø skal stoppe

Ærø har siden 2016 givet tilladelse til at anvende boliger som fritidshuse, men "dispensation medfører ikke, at dette nu må anses som lovligt", skriver kommunens advokat i et notat.

Læs mere
Norske turister advares igen mod at tage til Ærø og Syddanmark

Nordmænd er den største turistgruppe efter tyskerne, men nu er Ærø og Syddanmark gået fra at være et grønt område uden karantænekrav til orange-område, som kræver karantæne for ikke-vaccinerede. Den nye usikkerhed vil få betydning for det norske turistflow til Ærø.

Læs mere
Tyske turister advares igen mod at tage til Ærø og Danmark

Det tyske udenrigsministerium advarer nu mod at tage til Ærø og det øvrige Danmark, fordi det vurderes, at smittetallene er stigende. Det kan få væsentlig betydning for august, hvor tyske turister udgør en stor del af gæsterne på Ærø.

Læs mere
Luksus-camping på Ærø - nye regler

Luksus-camping - også kaldet glamping - er i fremmarch på Ærø, hvor private eller professionelle laver udlejning. En glampingenhed kan fx være et luksustelt med fast træterrasse som bund, det kan være ”tiny homes”, ombyggede cirkusvogne og containere.

Læs mere
De 6 grunde til at færre turister kommer til Ærø i år

Der er relativt få turister i gaderne og selv på restauranterne kan der fås et bord uden det store besvær. De 3 attraktioner der trækker flest gæster - Søfartsmuseet, Ærø Kunsthal og Søbygaard - har væsentlig lavere besøgstal end forventet. At turisterne bliver væk er der 6 grunde til.

Læs mere
De spiselige og giftige planter på Erikshale-stranden

Friluftsrådet har udvalgt en strandtur i Marstal, som en af de 5 mest attraktive sommerture. Alle er velkomne den 12. juli.

Læs mere
Søbygaard bliver til oplevelsescenter for 46 millioner

Herregården Søbygaard skal ombygges til et oplevelsescenter med hotelværelser i den mere luksuriøse ende - der skal investeres 46 millioner i projektet. Ærø Museum træder ud. 

Læs mere
Tyskland ophæver advarsel mod at tage til Ærø

Tyskland har nu ophævet advarslen mod at tage på ferie på Ærø, Fyn og det sydlige Jylland.

Læs mere
Dårlig placering stopper street food i Ærøskøbing

De store planer om street food er for Ærøskøbings vedkommende blevet lidt af en fuser, for det potentielle street food område er byens dårligste placering: Bagsiden af en lagerhal og udsigt til 3 autocampere.

Læs mere
100.000 tyskere kan igen rejse til Ærø - Tyskland advarer mod det

Fra den 5. juni må tyskere igen rejse til Ærø uden at skulle i 10 dages karantæne ved ankomst. Til gengæld advarer Tyskland mod rejser til Danmark.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev