Ferie & Turisme

Kommunen bryder loven med 557 autocampere

Der er oprettet 11 autocamperpladser på havnene i Marstal og Ærøskøbing, som her i 2020 har haft 557 overnatninger. Kommunalbestyrelsen oprettede pladserne i 2020, selvom det strider mod lovgivningen. 

Læs mere
Ejendomsejere langs den 36 km Øhavssti skal organiseres

Stadig flere vandrer af Øhavsstien, som på Ærø er 36 km lang, men som også omfatter SydFyn og Langeland, hvor der er yderligere 184 km vandresti. Ærøs borgmester og 3 andre borgmestre opfordrer nu grundejerne til at gå sammen, så der bliver et råd at forhandle med. 

Læs mere
Ærø Museum forlader Søbygaard, som bliver oplevelsescenter

Ærø Museum skal opsiges "så hurtigt som muligt" fra Søbygaard. Kulturudvalget var meget klar i deres udmelding, da de den 26. august skulle tage stilling til fremtiden for den nødlidende herregård Søbygaard. Ærø Museum har stået for driften.

Læs mere
Vindeballe Kro solgt til lokal investor

Den Næstved-baserede bilforhandler Torben Drostgaard har solgt Vindeballe Kro til en Ærø-investor. Overtagelsen sker den 1. januar. Kroen har de sidste 15 år været drevet af Steen Larsen.

Læs mere
Regatta med 60 skibe i Ærøskøbing Havn lørdag den 28. august

60 store sejlskibe kæmper om at komme først til Ærøskøbing - kapsejladsen starter i Schleimünde i Tyskland om morgenen den 28. august. Ved 13.30 tiden ankommer vinderne til Ærøskøbing Havn - de sidste dukker op kort før middagen.

Læs mere
Lystbådene slår rekord med 1.260 ekstra anløb

Der er samlet fremgang i antallet af lystbåde med ekstra gode tal i Søby og Marstal, mens Ærøskøbing har tilbagegang. Der er indtil nu kommet omkring 30.000 lystsejlere til Ærø. 

Læs mere
Kommunen vil tage 3.000 kvm fra Ærøskøbing Camping

Sidste år solgte kommunen Ærøskøbing Camping, men nu vil kommunen inddrage en del af campingpladsen til offentlige formål og forbyde camping på området.

Læs mere
Hvad koster fritidshuse på Ærø

31.000 kr per kvm for et gammelt sommerhus i Borgnæs - efter Ærø blev opdaget af trendsættere for 3-4 år siden er priserne eksploderet på fritidshuse. 

Læs mere
Lokale investorer udvikler 25 fritidshuse på Ærø

Det bliver 2 lokale investorer, Ole Steen og Helle Kanaris, som skal udvikle de første 25 sommerhuse i Jørbæk syd for Søby by. Grunden er på 51.000 kvm.

Læs mere
Kommunens advokat: Ulovlig fritidshus-praksis på Ærø skal stoppe

Ærø har siden 2016 givet tilladelse til at anvende boliger som fritidshuse, men "dispensation medfører ikke, at dette nu må anses som lovligt", skriver kommunens advokat i et notat.

Læs mere
Tyske turister advares igen mod at tage til Ærø og Danmark

Det tyske udenrigsministerium advarer nu mod at tage til Ærø og det øvrige Danmark, fordi det vurderes, at smittetallene er stigende. Det kan få væsentlig betydning for august, hvor tyske turister udgør en stor del af gæsterne på Ærø.

Læs mere
Luksus-camping på Ærø - nye regler

Luksus-camping - også kaldet glamping - er i fremmarch på Ærø, hvor private eller professionelle laver udlejning. En glampingenhed kan fx være et luksustelt med fast træterrasse som bund, det kan være ”tiny homes”, ombyggede cirkusvogne og containere.

Læs mere
De spiselige og giftige planter på Erikshale-stranden

Friluftsrådet har udvalgt en strandtur i Marstal, som en af de 5 mest attraktive sommerture. Alle er velkomne den 12. juli.

Læs mere
Søbygaard bliver til oplevelsescenter for 46 millioner

Herregården Søbygaard skal ombygges til et oplevelsescenter med hotelværelser i den mere luksuriøse ende - der skal investeres 46 millioner i projektet. Ærø Museum træder ud. 

Læs mere
Dårlig placering stopper street food i Ærøskøbing

De store planer om street food er for Ærøskøbings vedkommende blevet lidt af en fuser, for det potentielle street food område er byens dårligste placering: Bagsiden af en lagerhal og udsigt til 3 autocampere.

Læs mere
Marstal lejer Bonavista-skibet i juli 2022

Der skete ikke nok i Marstal efter Nationalmuseet havde brugt 39 millioner på at restaurere sejlskibet Bonavista, så museet flyttede i 2019 skibet til Holbæk. Nu får Marstal lov at leje skibet 1 måned hver sommer fra 2022.

Læs mere
200 m kaj til Marstal - og flydebroer i lystbådehavnen

En ny bro til 3,2 millioner i Marstal er på tegnebrædtet, for at give plads til større sejlskibe og lystyachter. Det skal give 200 m ekstra kajplads. Og 5,6 millioner skal bruges til udskiftninger i lystbådehavnen.

Læs mere
Billige færgepriser til Ærø i sommerferien

De dyre færgebilletter til Ærø starter 21. juni og slutter 8. august, så det i store træk følger skolernes sommerferie. Med Folketingets nye sommerpakke er der afsat 110 milioner, som skal gå til færger, bus og togrejser.

Læs mere
Birkholm udfordret af saltvand der skyller ind over øen

Birkholm søger økonomi til at forhøje digerne og redde øens natur fra havets luner.

Læs mere
Fragtskibet Samka skal på tur for ærøsk dokumentarfilm

Fragtskibet Samka skal bruges til at promovere både Ærø, og Helle Toft Jensens dokumentarfilm i flere danske havnebyer.

Læs mere
Ærø, Langeland og Fyn får 5,7 millioner til vandreruter

Ærø kan forvente at få omkring 570.000 til sine vandreruter, for de 10 kommuner i Fyns-området vil dele de 5,7 millioner ligeligt.

Læs mere
Freja Ejendomme sælger Marstal Camping til forpagtere

Det statslige Freja Ejendomme har solgt den 21.370 kvm grund, som Marstal Camping ligger på, til forpagterne.

Læs mere
Regionen klar til flere coronatest på Ærø i sommerferien

Ærøs turistøkonomi er dybt afhængig af testkapaciteten, når sommerferiegæster og fastboende erhvervsdrivende og servicearbejdere mødes på tværs i højsæsonen.

Læs mere
Ingen ladestandere til elbiler på Ærø før 2022

- Jeg tror ikke, vi kan nå at gøre noget inden sommerferien, siger teknik- og miljødirektør Kirsten Johansen til Fyens Stiftstidende angående nye ladestandere på Ærø.

Læs mere
Billigere pendlerbilletter i 2021

Ordningen med pendlerbilletter på Ærøfærgerne fortsætter i 2021 i en billigere udgave. Der er i snit 20 pendlere per dag.

Læs mere
Skipper Park åbner delvist den 20. juni

Den kommende forlystelsespark Skiper Park i det sydige Marstal ved campingpladsen er på vej til at åbne for nogle af sine aktiviteter.

Læs mere
2022: Byggeri af 58 sommerhuse kan gå i gang

I 2022 vil de første af 58 sommerhuse være opført ved Søby. Det bliver det første sommerhusbyggeri på Ærø siden 1966. Ærø kommune har lovet ejerne af de 2 sommerhus-områder, at lokalplanen kommer i høring omkring sommerferien i år.

Læs mere
Søbygaard skal ombygges til hotel og oplevelsescenter for 34-46 millioner

Det nødlidende Søbygaard skal ombygges til hotel og oplevelsescenter for at kunne overleve. I dag drives herregården af Ærø Museum, som får kraftig kritik i en ny rapport.

Læs mere
Mere Street Food på Ærø

Street Food-salgsvogne med alverdens mad har gjort sit indtog i de større danske byer i en årrække, og nu ser det ud til, at der bliver muligheder for flere af slagsen på Ærø. Det lagde et forslag op til i teknik- miljø - og havneudvalget, som nu er godkendt.

Læs mere
Prisrekord for sommerhus på Ærø: 30.000 kr per kvm

I de bedste områder af Ærø vokser priserne eksplosivt - det drejer sig om sommerhusområdet Borgnæs, Ærøskøbing og Marstal. Er primitivt sommerhus i Borgnæs er nu kommet til salg med en udbudspris på 1,7 millioner svarende til en kvadratmeterpris på 30.000 kr.

Læs mere
Sådan kommer Sommerlyst til at se ud

Ombygningen af Sommerlyst i Marstal til et sommerhotel fik den 8. april et positivt tilsagn fra Teknik-, miljø- og havneudvalget. Det skal give de bedste muligheder for et tilsagn fra Kystdirektoratet - ejendommen ligger i strandbeskyttelses-zone.

Læs mere
Sommerlyst i Marstal ombygges til sommerhotel

Den 858 kvm store nedlagte danserestaurant Sommerlyst skal ombygges til et eksklusivt sommerhotel med events. Ejendommen blev i efteråret 2020 købt af toparkitekterne Dorte Mandrup og Louis Becker.

Læs mere
Vindeballe Kro til salg for 2 millioner

Vindeballe Kro skal enten sælges for cirka 2 millioner eller have en ny forpagter, der skal lægge 15.000 om måneden for forpagtningen. Kroen har de sidste 15 år været drevet af Steen Larsen.

Læs mere
Løgismose-familien køber luksushotel i Ærøskøbing

Pension Vestergade 44 i Ærøskøbing er blevet solgt til Mikael Grønlykke, som er en af sønnerne i familien der stiftede Løgismose-koncernen. Overtagelsen sker 1. februar 2022.

Læs mere
Turistkontoret: Vi lukker når turisterne kommer

Der har ikke været meget at lave for turistkontoret på Ærøskøbing Havn i vinterhalvåret. Nu kommer turisterne til Ærø, men i stedet for at slå dørene op er turistkontoret gået på påskeferie fra lørdag den 27. marts-mandag den 5. april.

Læs mere
Hotel Ærøhus udvidelse sættes i proces

Ærøhus i Vestergade 38 i Ærøskøbing får opbakning fra kommunalbestyrelsen til sin dispensationsansøgning om en nybyggeri på bagsiden af hotellet. 

Læs mere
Udvikling af Ærøskøbing Havn til 38.000 kvm turist-område vedtaget

Det 38.000 kvm havneområde skal fremover rumme cafeer, restauranter, gallerier og små butikker. Der kan bygges 10.000 kvm ifølge den ny lokalplan som Kommunalbestyrelsen vedtog den 24. marts.

Læs mere
Ærø Kunsthal åbner 1.000 kvm udstilling

Ærø Kunsthal med 1.000 kvm dansk og international kunst er åbnet. Resten af Danmarks kunstudstillinger og kunsthaller åbner først den 21. april.

Læs mere
Kamp om toiletter ved strandene

I takt med væksten i turismen vokser toilet-affaldet på Ærøs strande. Det gælder både de steder hvor der slet ikke er toiletter og hvor der kun er simple åbne toiletter - mange foretrækker at sidde i den frie natur fremfor på toiletter de opfatter som ulækre.

Læs mere
11 street food vogne på Ærø

Fra den 1. april bliver det muligt at leje pladser til street food-vogne på Marstal Havn og Ærøskøbing Havn. Der kommer 7 pladser på de 2 havne og desuden kommer der 3 street food boder i Ærø Kunsthal og 1 ved Ærøskøbing Camping.

Læs mere
53 badehuse slipper fri af krav om tilbageførsel den 1. april

Badehusene på Vestre Strand i Ærøskøbing får lov til at overleve med deres nuværende størrelse og farver. Kravet om en tilbageførsel til 1974-udseendet er droppet.

Læs mere
Hotel Ærøhus skal udvides

Ærøhus i Vestergade 38  i Ærøskøbing vil bygge en separat bygning på 127 kvm med 10 sengepladser ud mod Baggårde-vejen. Ærøhus har i forvejen 28 værelser, men det er ikke nok med den stigende efterspørgsel.

Læs mere
Ærøskøbing Camping udvider

Ærø Kommune solgte i 2019 Ærøskøbing Campingplads til 2 københavnske investorer, som vil udvikle pladsen fra, i bedste fald, 3-stjerner til en 4 stjernet campingplads. 

Læs mere
Strandhusene på Vesterstrand skal reddes af stenfyld

Da strandhusene på Vesterstrand i Ærøskøbing blev opført i 1922 lå de 30 m fra vandkanten, nu ligger enkelte af husene blot 4 m fra vandkanten. Hvis der ikke sættes ind vil erosion og højere vandstand udradere husene indenfor en årrække konluderer Sweco, der har analyseret forholdene.

Læs mere
Kommunen vil lukke toilet på Bregninge-stranden

Der har de sidste 25 år stået et primitivt toilet ved Bregninge-stranden, men det vil kommunens tekniske forvaltning nu lukke. 

Læs mere
Søfartsmuseum forventer dårligt 2021

Både 2019 og 2020 gav et overskud i omegnen af 1 million, men den nye ledelse og bestyrelsen forventer at lave et underskud på en 1/2 million her i 2021.

Læs mere
Marstal Camping sælges i budrunde

Der er så stor interesse for at købe grunden, som huser Marstal Camping, at den nu sættes i budrunde af statens ejendomsselskab Freja. Frist for endeligt bud er fredag den 16. april kl. 12.00.

Læs mere
Statsselskab sælger Marstal Camping-grunden på 21.370 kvm

Det statslige Freja Ejendomme har nu sat en del af den enorme Marstal Camping-grund på 475.972 kvm til salg. Staten sælger de 21.370 kvm, som campingpladsen ligger på, men beholder den omkringliggende skov.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev