Erhverv

Marstal-hotel med overskud på 7,5 millioner

Selv i et år hvor coronaen hærgede kunne Ærø Hotel i Marstal tjene gode penge. Konceptet er et børnefrit hotel, som samtidigt afholder diverse arrangementer. Overskuddet kommer dels fra driften med 6,5 millioner og 1 million fra ejendomsselskabet FHS, som udlejer til hotellet. Det hele ejes af Flemming Skov.

Læs mere
Kommunalbestyrelsesmedlem vinder sag - bøder på 10 millioner

Det nu lukkede Øens Taxa-selskab blev omgået ulovligt da 3 busselskaber udbød kørsel. Der er givet bøder på i alt 10 millioner. Svendborg Ret har nu stadfæstet bøderne.

Læs mere
20 landmænd skal omlægge 650.000 kvm jord for at beskytte drikkevand

20 landmænd skal her i 2022 sælge eller omlægge 650.000 kvm jord på Ærø for at beskytte grundvandet. 

Læs mere
Kommunen kræver 660.000 tilbage fra Ærø Whisky-Den Gl Købmandsgårds-projekt

"Teknik-, miljø- og havneudvalget ønsker tilskuddet tilbagebetalt. Sagen overdrages til advokat." Det er ordene fra Teknikudvalget, som afviser at eftergive de 660.000 som Torvet 5, med Den Gl. Købmandsgård og Ærø Whisky, fik til at nedrive et baghus.

Læs mere
660.000 krs nedrivning i den Gl. Købmandsgård presser Ærø Whisky

I 2018 betalte kommunen 660.000 for nedrivningen af en bagbygning i Den Gl. Købmandsgård i Ærøskøbing. Forudsætningen var dog, at materialerne blev gemt og bygningen genopført senest i 2029.

Læs mere
Ærø fastlægger 607 km diger, men staten gør op med planen

Den 15. april udløb Ærø Kommunes nye frist for husejere og landmænds indsigelser mod de 133 km nye diger der er blevet fundet frem på Ærø. Projektet er dog i modstrid med Kulturministeriets nye plan for diger, som blev sat i værk i december.

Læs mere
Ærø Kommune må nu sætte ladestandere op med tilskud

I januar sidste år fik Ærø Kommune besked om at sløjfe sine ladestandere til elbiler, fordi det var konkurrenceforvridende overfor private aktører. Nu er der vedtaget ny lov der opfordrer kommunen til at indgå i partnerskaber om flere ladestandere.

Læs mere
EU giver 4,4 millioner i støtte til 12 Ærø-virksomheder

Brint-mølle, fodpleje, industrikøkken og en Karlsvogn får nu 1,3 millioner fra EU til at sætte gang i deres projekter til Ærø. Det blev beslutttet den 24. marts i EUs lokale aktionsgruppe, LAG.

Læs mere
Marstal får del af 65 millioner til nye hurtigladere

Der er nu givet penge til et hurtigladerprojekt i Marstal. Der er bevilget 65 millioner til 316 ladestandere rundt om i landet. Hvem der har fået pengene i Marstal er endnu uklart men pilen peger på OK.

Læs mere
Ærøs største bank tjente 14 millioner - halvdelen på Ærøfolk

Rise Sparekasse kan igen vise et smukt resultat med 14 millioner på bundlinien. Halvdelen af bankens kunder bor på Ærø eller er fraflyttere.

Læs mere
Det gamle værft skifter ud - Leerskov ny leder

Det Gamle Værft i Ærøskøbing har igen fået ny daglig leder. Det er filmproducenten Julie Leerskov, som nu står i spidsen for projektet, der blandt andet består af en butik, et værksted, udstiling og lejrskole-skibet Fylla. 

Læs mere
Ærø har aktier i Ruslands største bank og supermarkedskæde

Ærø Kommune har bedt sin bankforbindelse Nordea om at sælge aktierne i Ruslands største bank Sberbank og den største supermarkeds- og butikskæde Magnit, som har 22.000 butikker.  

Læs mere
Arnfeldts hotel og restaurant til salg for 10,5 millioner

Det lille luksushotel Arnfeldt i Smedegade i Ærøskøbing er til salg for 10,5 millioner. 

Læs mere
OK til 12 m højt erhvervsbyg ved Stark - fejl i lokalplan

Lokalplanen for erhvervsområdet ved Stark kan ikke kræve, at der bygges i en bestemt rækkefølge, derfor har den "ikke hjemmel i planloven, og er derfor uden virkning", skriver Planankenævnet i en ny reprimande til Ærø Kommmunes tekniske afdeling.

Læs mere
Vækstfonden: Lån under 1 million på Ærø

Erhvervsdrivende på Ærø kan nu låne også mindre beløb af den statslige Vækstfonden - før var det mindst 1 million.

Læs mere
Ærø springer fra 87. plads til 52. plads i virksomhedsstarter

På Ærø startede 28 et aktieselskab eller et anpartsselskab i 2021, året før var det 23 og i 2019 var det 18. Der er en kraftig vækst koncentreret især omkring turismen med butikker, restauranter og overnatningssteder.

Læs mere
Erhvervshus skal opdele turist- & erhvervschef

Antallet af private arbejdspladser på Ærø falder - det skal et nyt erhvervshus rette op på.  Der er nu kun 950 private arbejdspladser på Ærø.

Læs mere
Dropper Marstal-café og køber Vindeballe Kro

Den Næstved-baserede bilforhandler Torben Drostgaard har solgt Vindeballe Kro til forpagterne af Den Lille Café i Marstal, Rasmus Bechgaard og Marie Louise Langeland.

Læs mere
Måske-diger skal også beskyttes

Også uafklarede diger på Ærø skal fremover beskyttes. Det kræver Slots- og Kulturstyrelsen. Ærø kommune har kortlagt alle diger på øen.

Læs mere
Vil købe 5.000 kvm til sejl-fabrik ved Stark

Sejl- og Presenningsservice vil bygge en 1.000 kvm hal på erhvervsarealerne på Reberbanen i det vestlige Marstal til produktion af sejl.

Læs mere
Ny investor i Ærø Whisky - Frøhlich sælger aktiepost

Marketingsmanden Peter Frøhlich har solgt sin aktiepost i Ærø Whisky til Lise og Thomas Stadager fra Dragør og Ærøskøbing.

Læs mere
Fabricius køber 50 % af lille Marstal-fabrik

Siden 2014 har Jørgen Lundsgaard ejet halvdelen af Maritime Woodcraft, som laver trædele til sejlskibe, en såkaldt blokfabrik. Men det har vist sig svært at tjene penge på projektet, så nu ejer HCC Bådeværft i Marstal hele virksomheden.

Læs mere
Hvem vil drive bowlingcenter i Ærøskøbing

Bowlingcentret ved sportscentret Arrebohallen i det vestlige Ærøskøbing er nu sendt i udbud. Hidtil har det været sportsforeningen ÆIK der har drevet bowlinghallen sammen med fitnesscentret.

Læs mere
Jobvækst på Ærø siden sidste kommunevalg: 1,3 %

Ærø ligger på 74. pladsen i at skabe jobs siden sidste kommunalvalg for 4 år siden. Det fremgår af en analyse som Danske Bank har udarbejdet over jobvæksten i Danmarks kommuner.

Læs mere
892.000 kvm græs udbydes i Borgnæs, Voderup Klint og Gråsten Nor

Naturstyrelsen udbyder 3 arealer på 892.000 kvm med græs. Frist for afgivelse af tilbud er den 15. november.

Læs mere
Turist- og Erhvervschef skal deles i 2

Der er stor opbakning til Turistchefens indsats for turismen, mens der, med de stadig færre private arbejdspladser på Ærø, er mindre glæde for Erhvervschefen. Lige nu er begge opgaver samlet i 1 person, Chris Hammeken, som arbejder tæt sammen med lokallisten Ærø Plus om sine agendaer.

Læs mere
Turistforeningen fik overskud på 229.000

Turistforeningen fik gennem tilbageholdenhed et pænt overskud på 229.000 kr for 2020. Det var de mange op- og nedture i corona-året, der fik turistforeningen til at holde igen med aktiviteter, for at undgå underskud: Hvis det gik corona-galt for det ærøske erhvervsliv ville kontigenterne til foreningen falde.

Læs mere
Kaotisk overtagelse får Stark-direktør i Marstal til at stoppe

Thomas Skovlund Madsen har forladt direktørposten for Stark på Ærø, Svendborg og Rudkøbing efter 10 år. 

Læs mere
Lovkrav udskudt for 3. gang, men Ærø får ny net-handel

Lovkravet om nethandel for kommuner skulle være trådt i kraft den 1. januar, men det udskydes forventeligt til 2024. Ærø kommune har netop indgået en aftale med en it-leverandør, så kommunen fortsætter med at indføre e-handelsløsningen.

Læs mere
Erhvervschef vil stoppe udvikling af erhvervsfiskeri

Noget usædvanligt har Ærøs erhvervschef Chris Hammeken udarbejdet et skarpt skriv, der skal stoppe udvikling af fiskeri-erhvervet på Ærø, og dermed maritime helårs-arbejdspladser. Det har nu fået opbakning i kommunalbestyrelsen, som sender det til Søfartsstyrelsen.

Læs mere
Storinvestor: Vi køber huse op for at leje dem ud

- Jeg har i lighed med mange andre fået øjnene op for Ærø og for mig specielt Marstals mange kvaliteter herunder det unikke havnemiljø med de mange havnerelaterede aktiviteter, siger ejendomsinvestoren Hasse Larsen, som i de seneste par år har købt 10 ejendomme på Ærø og Birkholm.

Læs mere
Ærø Ugeavis tabte 1 million

Den gratis Ærø Ugeavis havde et underskud på 1 million i 2020. Ærø Ugeavis er det centrale bindeled for borgere og kommunen på Ærø. 

Læs mere
Bygger flydende vindmølle til brint i Marstal

Kirk Byg har fået grønt lys til at starte byggeriet af en flydende havvindmølle, der skal producere brint. 

Læs mere
Ærøs arbejdsløshedstal er faldet med 34 %

Siden corona indtraf i marts 2020 og frem til den 30. maj 2021, er arbejdsløshedstallet faldet med 11 % i det fynske område, herunder Ærø, mens det er steget med 2,5 % i resten af landet. Men Ærø topper med 1/3 færre ledige.

Læs mere
Marstal-hotel solgt til ejendomsmægler for 3,6 millioner

Hotel Udsigten på Strandvejen i det nordlige Marstal er solgt til den sjællandske ejendomsmægler Arthur Højgaard Nielsen for 3,6 millioner.

Læs mere
Ærøs erhvervs- og byggevenlighed ligger i bunden

Dansk Byggeri har kortlagt kommunernes erhvervs- og byggevenlighed - og Ærø ligger i bunden: Nummer 88 ud af 98 kommuner.

Læs mere
Ærø: 21 % færre privatansatte og 9 % flere i kommunen

Af de 1.994 ansatte på Ærø er 48 % nu ansat i kommunen, mens 52 % er ansat i private virksomheder. Tilbage i 2010 var der 60 % privatansatte og 40 % ansat i kommunen. 

Læs mere
Ærøskøbings smukkeste strandhus er til salg

De mindste og dårligste strandhuse i Ærøskøbing bliver solgt for 250.000, så når det smukkeste strandhus kommer til salg, så er prisen forventeligt omkring 4-500.000 kr. Huset sælges i budrunde efter den 91-årige Jens Røhlings død.

Læs mere
Kvinder sætter pris på Ærø Whisky

Ærø Whisky vinder 1 af 44 guldmedaljer ved en ny kvinde-konkurrence, hvor vin og spiritus testes af et kvindeligt smagspanel - traditionelt har det været et mandsområde, men smagsløg er forskellige. 

Læs mere
30.000 kvm grusgrav i Leby frem til 2033

Der er kun udvalgt et graveområde på Ærø ved Søbygaard og Leby, hvor der skal graves grus og sten til byggeopgaver. Den 20. juli træder Råstofplanen i kraft med et 30.000 kvm område.

Læs mere
Ærøs største arbejdsplads tabte 5 millioner

Efter mange års dårlig drift kommer Søby Værft ud med et nyt underskud på 5 millioner for 2020, som den nye direktør Tejs Beltov nu skal rette op på.

Læs mere
ICP: Ærøs butikker er middelmådige

Ærøs butikker er middelmådige, ifølge den nye butiksanalyse fra Institut for Center Planlægning, ICP. For butikkerne betyder det dårligt salg til turister, mens de lokale køber mere over internettet.

Læs mere
Ærø Bryggeri tjener 1,1 millioner

På trods af corona, så fik Ærø Bryggeri et rekordresultat med et overskud på 1,1 millioner.

Læs mere
Tejs Beltoft bliver direktør for Søby Værft

- Jeg er sikker på, at vi sammen vil kunne bringe Søby Værft i en stærkere position fremover, siger Tejs Beltoft, som starter allerede den 1. juni.

Læs mere
Kysten fra Ærøskøbing til Søby udlægges til muslingeproduktion

I den nye Havplan, som Søfartsstyrelsen har udarbejdet, bliver kysten fra Ærøskøbing til Søby udlagt som område hvor der fremover erhvervsmæssigt kan dyrkes blåmuslinger.

Læs mere
Søassurancen og Boppes Mokka går sammen om street food

Søassurancen og Boppes Mokka er gået sammen om et areal på Marstal Havn, hvor der skal være 1.200 kvm minigolf og 4 street food-vogne.  

Læs mere
Marstal-hotel 10-doblede overskuddet til 4 millioner

Ærø Hotel i den sydlige del af Marstal tjente sidste år 4 millioner kr, mens det året før var 400.000 kr. 

Læs mere
ICP skal lave udviklingsplan for Ærøs butikker

Ærø Kommune har bedt konsulentfirmaet ICP om at analysere butikker og bylivet på hele Ærø. Det er Netto-Fakta-debatten i Marstal der for alvor har åbnet op for diskussionerne.  

Læs mere
Ø-støtte på 5 øre per kvm til Ærøs landbrug

Her i 2021 modtager landbruget på Ærø ø-støtte for de ekstra udgifter der er ved at drive jorden på en ø. Uden veje til fastlandet koster det at transportere sine fødevarer eller indkøb.

Læs mere
Motorfabrik får lov at fortsætte i Marstal

Marstals havneområde er lagt ud til værftsindustri, men det kulturelle centrum Motorfabrikken får lov til at fortsætte på dispensation.

Læs mere
Læderfirma flytter produktion til Ærø

Læderpleje-firmaet ROC har samlet sin produktion i Dunkær på Ærø. Det er blevet en af Dunkærs større arbejdspladser.

Læs mere
Regionen klar til flere coronatest på Ærø i sommerferien

Ærøs turistøkonomi er dybt afhængig af testkapaciteten, når sommerferiegæster og fastboende erhvervsdrivende og servicearbejdere mødes på tværs i højsæsonen.

Læs mere
Ingen ladestandere til elbiler på Ærø før 2022

- Jeg tror ikke, vi kan nå at gøre noget inden sommerferien, siger teknik- og miljødirektør Kirsten Johansen til Fyens Stiftstidende angående nye ladestandere på Ærø.

Læs mere
6 film på vej med afsæt på Ærø

Ærø Kommune støtter fonden FilmFyn med 155.000 kr i 2021, og flere film og serier er på vej med ærøsk islæt.

Læs mere
Søby Værft får ny direktør til september

Bestyrelsesformand Søren Andersen er trådt ind som midlertidig direktør for Søby Værft fra den 1. maj 2021, mens der søges efter ny chef for Ærøs største arbejdsplads. Værftet har haft underskud i en årrække, så direktøren skal skabe ny energi og omsætning.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev