Erhverv

Marstal-hotel solgt til ejendomsmægler for 3,6 millioner

Hotel Udsigten på Strandvejen i det nordlige Marstal er solgt til den sjællandske ejendomsmægler Arthur Højgaard Nielsen for 3,6 millioner.

Læs mere
Ærøs erhvervs- og byggevenlighed ligger i bunden

Dansk Byggeri har kortlagt kommunernes erhvervs- og byggevenlighed - og Ærø ligger i bunden: Nummer 88 ud af 98 kommuner.

Læs mere
Ærøskøbings smukkeste strandhus er til salg

De mindste og dårligste strandhuse i Ærøskøbing bliver solgt for 250.000, så når det smukkeste strandhus kommer til salg, så er prisen forventeligt omkring 4-500.000 kr. Huset sælges i budrunde efter den 91-årige Jens Røhlings død.

Læs mere
Kvinder sætter pris på Ærø Whisky

Ærø Whisky vinder 1 af 44 guldmedaljer ved en ny kvinde-konkurrence, hvor vin og spiritus testes af et kvindeligt smagspanel - traditionelt har det været et mandsområde, men smagsløg er forskellige. 

Læs mere
30.000 kvm grusgrav i Leby frem til 2033

Der er kun udvalgt et graveområde på Ærø ved Søbygaard og Leby, hvor der skal graves grus og sten til byggeopgaver. Den 20. juli træder Råstofplanen i kraft med et 30.000 kvm område.

Læs mere
Ærøs største arbejdsplads tabte 5 millioner

Efter mange års dårlig drift kommer Søby Værft ud med et nyt underskud på 5 millioner for 2020, som den nye direktør Tejs Beltov nu skal rette op på.

Læs mere
ICP: Ærøs butikker er middelmådige

Ærøs butikker er middelmådige, ifølge den nye butiksanalyse fra Institut for Center Planlægning, ICP. For butikkerne betyder det dårligt salg til turister, mens de lokale køber mere over internettet.

Læs mere
Til december er Ærøs nye færgekoncept klar

Der er afsat en ramme på 1 milliard til nye færger i den kontrakt som Færgesekretariatet i Ærøskøbing har indgået. Til december er den nye færgemodel klar.

Læs mere
Kommunen kræver at 1.000 kvm kunsthal i Ærøskøbing lukker

Kommunen kræver, at Ærø Kunsthal lukker permanent den 13. september, da kommunen ikke vil give samme dispensation som Motorfabrikken Marstal har fået til sine aktiviteter. 

Læs mere
Huskunstner får 360.000 til et ekstra år

Ærø får igen tilskud til en huskunstner fra Statens Kunstfond. Der var 19 ansøgninger og Ærø var blandt de 8 der fik støtte - 360.000 til en huskunstner. 

Læs mere
Tejs Beltoft bliver direktør for Søby Værft

- Jeg er sikker på, at vi sammen vil kunne bringe Søby Værft i en stærkere position fremover, siger Tejs Beltoft, som starter allerede den 1. juni.

Læs mere
Søassurancen og Boppes Mokka går sammen om street food

Søassurancen og Boppes Mokka er gået sammen om et areal på Marstal Havn, hvor der skal være 1.200 kvm minigolf og 4 street food-vogne.  

Læs mere
Marstal-hotel 10-doblede overskuddet til 4 millioner

Ærø Hotel i den sydlige del af Marstal tjente sidste år 4 millioner kr, mens det året før var 400.000 kr. 

Læs mere
ICP skal lave udviklingsplan for Ærøs butikker

Ærø Kommune har bedt konsulentfirmaet ICP om at analysere butikker og bylivet på hele Ærø. Det er Netto-Fakta-debatten i Marstal der for alvor har åbnet op for diskussionerne.  

Læs mere
Ny plan for Søby Havn og byggeriet starter i 2022

Her er den nye plan for Søby Havn, som sættes i gang her til juni. Det 290.000 kvm område skal anlægges med større kajer til krydstogtsskibe og skibe til reparation på Søby Værft. Der bliver dog ikke en større lystbådehavn og ej heller et større strandområde.

Læs mere
Ø-støtte på 5 øre per kvm til Ærøs landbrug

Her i 2021 modtager landbruget på Ærø ø-støtte for de ekstra udgifter der er ved at drive jorden på en ø. Uden veje til fastlandet koster det at transportere sine fødevarer eller indkøb.

Læs mere
Motorfabrik får lov at fortsætte i Marstal

Marstals havneområde er lagt ud til værftsindustri, men det kulturelle centrum Motorfabrikken får lov til at fortsætte på dispensation.

Læs mere
Læderfirma flytter produktion til Ærø

Læderpleje-firmaet ROC har samlet sin produktion i Dunkær på Ærø. Det er blevet en af Dunkærs større arbejdspladser.

Læs mere
Regionen klar til flere coronatest på Ærø i sommerferien

Ærøs turistøkonomi er dybt afhængig af testkapaciteten, når sommerferiegæster og fastboende erhvervsdrivende og servicearbejdere mødes på tværs i højsæsonen.

Læs mere
Ingen ladestandere til elbiler på Ærø før 2022

- Jeg tror ikke, vi kan nå at gøre noget inden sommerferien, siger teknik- og miljødirektør Kirsten Johansen til Fyens Stiftstidende angående nye ladestandere på Ærø.

Læs mere
6 film på vej med afsæt på Ærø

Ærø Kommune støtter fonden FilmFyn med 155.000 kr i 2021, og flere film og serier er på vej med ærøsk islæt.

Læs mere
Søby Værft får ny direktør til september

Bestyrelsesformand Søren Andersen er trådt ind som midlertidig direktør for Søby Værft fra den 1. maj 2021, mens der søges efter ny chef for Ærøs største arbejdsplads. Værftet har haft underskud i en årrække, så direktøren skal skabe ny energi og omsætning.

Læs mere
Har solgt 95 % af Ærø Whisky

Ærø Whisky er blevet en forretning i millionstørrelsen med en værdi der har passeret 10 millioner. Oprindelig startede Michael Nielsen i Søby det som et fritidsprojekt, men kravene til kapital har betydet, at de 95 procent i dag ejes af professionelle investorer og 365 småaktionærer.

Læs mere
Brugsen køber ejendom på havnen i Marstal for at stoppe Netto

Ærø Kommune har solgt og udlejet en 2.116 kvm ejendom i det sydlige Marstal til Brugsen. Købet sker for at lægge et pres, så Netto ikke får den bedste butiksgrund i byen: Der hvor Ærø-Expressen lægger til. Sejlklubben får foreløbig lov at blive på Brugsens nye område.

Læs mere
Niels Nygaard sælger NHL i Vindeballe for 9 millioner

Niels Nygaard i Vindeballe har solgt sin virksomhed med kalk og mørtel til Marlon-gruppen. Niels Nygaard har i snit tjent 1-2 millioner hvert år, så Ærø Dagblad vurderer at prisen ligger i niveauet 8-10 millioner.

Læs mere
Rise Sparekasse har 936 millioner stående

Det går godt på Ærø. Rise Sparekasse kan melde ud, at langt de fleste Ærø-erhvervsfolk og ikke mindst landbruget tjener penge. Det spejler sig i sparekassens regnskab, hvor antallet af dårlige låneforhold er faldende.

Læs mere
Ommelshoved-ejendom og Halmø sælges for 19 millioner

AC Finans har købt Halmø for 10 millioner og nu er en større ejendom ved halvøen Ommelhoved til salg for 9 millioner - og så følger der 20.000 kvm af øen Store Egholm med i købet.

Læs mere
Solpark-afgørelse udskudt endnu en gang

Lokalplanen der gør det muligt at opføre den 290.000 kvm solpark i Thorup ved Store Rise er blevet udskudt endnu engang. Det besluttede kommunalbestyrelsen den 24. marts.

Læs mere
Solpark afgøres endeligt den 24. marts

Better Energy har droppet solpark-projektet i Thorup ved Store Rise, men den 24. marts skal kommunalbestyrelsen beslutte om lokalplanen alligevel skal vedtages, så solparken kan opføres med andre investorer.

Læs mere
Elbusser overtager fra januar 2022

Med en investering på 14 millioner udskiftes busserne på Ærø med 3 nye elbusser. De vil køre fra januar 2022.

Læs mere
HCC dropper byggeri ved XLByg og køber 2 ejendomme på kajen

Kommunen har solgt 2 ejendomme på kajen i Marstal til HCC-værftet som erstatning for det påtænkte byggeri overfor XLByg på Reberbanen. De 2 grunde er på 5.693 kvm og med 2.079 kvm bygninger.

Læs mere
Derfor dropper Better Energy Ærøs solcellepark på 290.000 kvm

Der er ikke gjort noget for at skærme solparken i Marstal. Om det er denne uheldige rollemodel der har givet store protester, og politikere til at vakle, skal være usagt, men energiselskabet Better Energi følte sig ikke længere velkomne.  

Læs mere
Rise Sparekasse slipper sit jerngreb om Den Gamle Købmandsgård

Rise Sparekasse har sluppet sit jerngreb om Den Gamle Købmandsgård på Torvet i Ærøskøbing. Ifølge Erhvervsstyrelsen havde Rise Sparekasse sat sig på 90-99 % af  stemmerettighederne og var dermed den reelle bestyrelse/ledelse.

Læs mere
Netto bygger 1.200 kvm butik på Marstal Havn

Ærø kommune vil sælge en 3.323 kvm grund ved siden af Marstal-færgen til et nyt Netto-byggeri, som Odense-entreprenøren Amstrup & Baggesen vil bygge for Salling-koncernen.  

Læs mere
Ærøskøbing Havn ombygges for 3,4 millioner

Der var afsat det halve, men blandt 7 entreprenører vandt Bogense-firmaet Vesta Fjord med et bud på 3,4 millioner.  

Læs mere
Hattesen har solgt 32 % af konfektfabrik

Makkerparret Thomas Fischer og Peter Christiansen ejer nu 32 % af Hattesens Konfektfabrik i Ærøskøbing. De 2 rigmænd solgte før jul deres andele i konsulenthuset Valcon, og kunne hver sætte over 100 millioner ind på deres bankkonto, så der var også plads til symbolske investeringer i Hattesen.

Læs mere
Amerikansk opkøb af XL Byg i Marstal

Fra den 1. marts er der amerikanske ejere af XL Byg i Marstal, efter konkurrencemyndighederne har godkendt Starks overtagelse, men til sommer bliver der engelske ejere når CVC Capital køber Stark-gruppen.

Læs mere
Hattesen, Motorfabrikken, Ærøhus, Fru Berg og Larm fik største tilskud

Det er bedst at bo i Ærøskøbing hvis man skal have store EU-tilskud, for 35 % af EUs tilskud til udvikling på Ærø går til denne by. Størst modtager er dog pengemaskinen Motorfabrikken Marstal.

Læs mere
Søby Værft skal have ny direktør

Søby Værfts administrerende direktør Roar Falkenberg flytter til Fyn for at blive uddannelses- og markedsdirektør på Syddansk Erhvervsskole fra den 1. maj 2021.

Læs mere
Søby bygger krydstogtskaj, lystbådehavn og værft på 290.000 kvm areal

Byggeriet af nye kajer til Søby Værft, til krydstogtskibe og til en fordobling af lystbådehavnen kan nu gå i gang, når Kystdirektoratet har givet sin endelige godkendelse. Ærø kommune vedtog lokalplanen for området i januar 2020.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev