Erhverv

Rekord-resultat for Søby Værft: Tjente 18 millioner

Efter mange års dårlig drift har den nye direktør Tejs Beltov fået vendt skuden og kan præsentere et overskud på 18 millioner kr før skat. Det er rekord for værftet.

Læs mere
10 projekter på Ærø får 3 millioner fra EU

Der er afsat 30 millioner til Ærø-projekter og heraf er de 20 millioner allerede uddelt - der er senest givet 3 milioner til 10 projekter under EUs såkaldte LAG-midler.

Læs mere
Færre konkurser på Ærø end i resten af landet

Tiden efter Corona har været præget af høje konkurstal. En af årsagerne er selve Corona-tiden med dens konsekvenser for omsætning, indtjening og gældsætning. Fænomener som forsyningsproblemer, energikrise og stigende inputpriser har også presset mange virksomheder.

Læs mere
Michael Nielsen stopper som direktør i Ærø Whisky og sælger aktier

Et af Ærøs store brands, Ærø Whisky, får ny direktør. Stifter og medejer Michael Nielsen træder tilbage efter 10 år.

Læs mere
Fiskeriområder får 5,8 millioner til projekter - Marstal fik 401.000

For at understøtte udviklingen af fiskeriområder i Danmark er der blevet udddelt 5,8 millioner kr, heraf gik de 401.000 kr til 3 projekter i Marstal.

Læs mere
36 % af Ærøs ufaglærte mænd bor alene - flest i Marstal

Blandt de 10 kommuner med den største andel af ufaglærte mænd, der bor alene, er kun 2 kommuner ikke fra Fyn eller Jylland, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Ærø er nr 8 ud af Danmarks 98 kommuner.

Læs mere
Støtte til lokale bagere og købmænd på Ærø er åbnet - 100.000 per butik

Den støtteordning, som skal hjælpe den lokale købmand, bager eller slagter på Ærø, er nu åben.

Læs mere
Dyrere at køre varer til Ærø - 1,30 kr per km

Det bliver dyrere at køre varer til Ærø, da lastbiler skal betale 1,3 kr per km fra 2025. I første omgang er det kun de større over 12 tons, men fra 2027 bliver det også varebiler over 3,5 tons. Afgiften svarer til en stigning på 3-4 kr per liter diesel, ifølge Dansk Industri.

Læs mere
Ny lov kan give gratis strøm til Ærøs elfærger

Der kommer 1. april en ny lov der lægger op til, at havvindmøller og solparker placeres tæt på hvor strømmen skal bruges. 

Læs mere
Vindmøllepark vest for Ærø på vej - OK fra Energistyrelsen

Energistyrelsen har genoptaget sagsbehandlingen af Lillebælt Syd Havvindmøllepark, som ligger 21 km vest for golfbanen på Ærøs spids. Her skal stilles 23 havvindmøller op.

Læs mere
Kommer bankkrisen til Ærø

Øens lokale bank er Rise Sparekasse, som fik et underskud på 8 millioner i 2022, fordi bankens investeringer i obligationer har været en dårlig forretning: Det gav et tab på 22 milllioner.

Læs mere
Rise Sparekasse tabte 8 millioner - 1.000 nye kunder

Selve bankforretningen gik godt i Rise Sparekasse, men finanshuset har en stor beholdning af obligationer, der gav et kurstab på 22 millioner. Så samlet kom sparekassen ud med et tab på 8 millioner før skat.

Læs mere
Kæmper for ejerskabet af 2 museumsbygninger i Ærøskøbing

Advokaten Mads Kromann er blevet engageret til at redde Hammerichs Hus og Ærø Museums udstillingsbygning. For de 2 værdifulde ejendomme ejes af 2 nedlagte selskaber.

Læs mere
2 fitness-centre lukker - ejer rejser fra øen - optiker består

De 2 fitnesscentre Fit Ærø i Marstal og Søby er lukket og selskabet er under tvangsopløsning. Ejeren Henning Møller forlader øen, men brille-butikken, som han drev sammen med sin søster, består.

Læs mere
Hattesens Konfektfabrik får pris for Ærøstang

Den 6 år gamle Hattesens Konfektfabrik fortsætter med at få priser: På Lakridsfestivalen i København vandt firmaets Ærøstang med ananas og kokos en bronzemedalje. 

Læs mere
112 milliarder for at tilslutte vindmøller og sol til elnet - Ærøs chance

En ny analyse fra rådgivningsvirksomheden Rambøll viser der er behov for investeringer i elnettet på 112 milliarder kr frem mod 2040. Det er for stort et beløb og derfor vil Folketinget have investeringerne i vind og sol til at ligge tættere ved forbrugsstederne, altså større byer, elfærger og store fabrikker. Eller Tyskland.

Læs mere
De 20 største jordbesiddere ejer 40 % af Ærø

De største jordbesiddere har hovedsageligt deres ejendomme på den østlige del af Ærø og det er primært landbrugere, men Naturstyrelsen og Aage V. Jensens Naturfond ejer samlet 2,5 millioner kvm. Ærø er på 88 millioner kvm.

Læs mere
Vindmøllepark til 5 milliarder til Ærø - 1 milliard udbydes til ærøboere

4 km fra kysten i Bregninge vil energiselskabet Andel opføre en havvindmøllepark. Den skal opføres på det lavbundede område Voderup Flak.

Læs mere
Folketinget: Op til 50.000 i støtte til Tranderup-købmand og Finns bageri i Søby

Folketinget har indgået en aftale om 75 millioner i støtte til mindre købmænd og bagere i små byer: Det vil gælde købmanden i Tranderup og Finns Bageri i Søby, men også andre af øens små butikker med store energiudgifter kan få del i pengene.

Læs mere
Ærøs landmænd får 7 millioner for at tage 700.000 kvm jord ud af drift

Der er nu indgået aftaler med en række landmænd på Ærø om at tage 700.000 kvm jord ud af normal drift. Formålet er at sikre områderne omkring Ærøs 30 vandboringer for nedsivning fra gødning og sprøjtning.

Læs mere
Landbruget: 15 millioner kvm ligger i strandbeskyttelses-zone på Ærø

Ærø er 6 km på det bredeste sted og det betyder, at store landbrugsaraler ligger i den 300 m strandbeskyttelses-zone på hver side af øen, hvor der mere eller mindre ikke må foretages nogen ændringer. 

Læs mere
Ærø har Danmarks ældste biler: 14 år

På Ærø kører bilerne ikke særlig meget, så de bliver ikke slidt og bliver derfor ikke skiftet ud. Det er da også typisk på øerne at bilerne er gamle (og forurenende): Ærø har Danmarks-rekorden med 13,6 år fulgt af Samsø med 13,4 år og Bornholm med 11,4 år.

Læs mere
Ærøs største landbrug sælger 900 kvæg og omlægger til planteavl

Øens største landmand, Bent Juul Sørensen, lægger nu sin bedrift om: De 900 stykker kvæg er i salgsproces primært til engelske, tyske og hollandske landmænd. Her ved juletid er der 440 enheder tilbage.

Læs mere
Ny bestyrelse skal styrke private firmaer på Ærø

På Ærø er turisme og erhvev under samme hat, men det kan give modsætninger. Planen er nu, at oprette en rådgivende bestyrelse, der skal styrke de private virksomheder.

Læs mere
Energistyrelsen giver 750.000 til Ærøs nye solparker og vindmøller

- Ærøfonden får tilskud på 750.000 kr fra Energistyrelsen til et Borgerenergi-fællesskab på Ærø, siger Henrik Hagbarth Mikkelsen fra Ærøfonden.

Læs mere
Ærø: Taxavognmand og kommunalbestyrelsesmedlem får 600.000 i erstatning

FynBus, Sydtrafik og Midttrafik skal betale 600.000 kr til Paul Erik Düring Pedersen i erstatning for at have ændret i betingelserne for et udbud efter det var afgjort. Det har Klagenævnet for Udbud bestemt.

Læs mere
Ærø Kommune ejer 297 bygninger fordelt på 2 millioner kvm - og mange boliggrunde

Kommunen har 297 bygninger, men bruger kun 20 % til kommunale formål, svarende til 58 bygninger. Samlet ejer Ærø Kommune 347 ejendomme (matrikler) på ialt 2 milllioner kvm.

Læs mere
Fortsat rod i Ærøskøbings boliger - lovlige og ulovlige

Planklagenævnet har afgjort, at der ikke kan gives tilladelse til fritidsboliger i det gamle Ærøskøbing, men det er fordi der slet ikke er boligtilladelse i den gamle bydel. Årsag: Ved en skrivefejl blev boliger ikke skrevet ind i lokalplanen i 2016.

Læs mere
Netto på Ærø vil konkurrere om billig strøm til elbiler

Der skal opsættes 2 elladere ved Netto i Ærøskøbing. De skal konkurrere på prisen med Ærøfondens ladestandere, som står ved tennisbanen i Ærøskøbing og ved feriecentret Marinaen - bare 100 m fra Netto.

Læs mere
Netto: Vi bygger i Marstal eller i Ærøskøbing

- Vi skal enten udvide Netto på havnen i Ærøskøbing eller udvide med en Netto i Marstal, for det går fantastisk godt i Ærøskøbing, siger Carsten Hadsbjerg fra Salling Group, som ejer Netto.

Læs mere
Netto åbner i Marstal i 2025

Netto har købt den 1. ejendom på havnen i Marstal i forberedelserne til at åbne deres supermarked. Oprindeligt var planen, at Netto skulle åbne til næste år, men nu er påsken 2025 det realistiske bud.  

Læs mere
Virksomheder er tilfredse med kommunen og turistchefen

Både Ærø Kommune og Turist- og Erhvervschefen får pæne ord med på vejen, når virksomhederne på Ærø bliver spurgt om erhvervsklimaet på øen. Men der mangler helårs-omsætning (Læs: turisme udenfor højsæson).

Læs mere
Internationalt konsortium køber Arnfeldt Hotel for 10 millioner

Den tyske investor Mathias Bösselmann har sammen med dansk-fransk par købt Arnfeldt Hotel i Ærøskøbing for 10 millioner kr.

Læs mere
Udvikler nye Novo-fabrikker på Ærø

Der skal opføres Novo-fabrikker, hvor der skal påfyldes medicin. Projekteringen foregår i Ærøskøbing.

Læs mere
Ø-støtte for 2023-2027 til Ærø, Halmø og Birkholms marker

EU giver en særlig Ø-støtte til arealer over 20.000 kvm, som anvendes til landbrug.

Læs mere
Ærø Bryggeri omsætter for 15 millioner og tjener 1 million

Efter 18 års slid er Ærø Bryggeri blevet en god forretning de sidste par år - senest er der tjent 1 million og i 2020 var overskuddet på 1,1 million.

Læs mere
Ærø skal betale lille bøde for brud på udbudsregler - bøde på 2,4 millioner

Fynbus skal betale 2,4 millioner i bøde, fordi byretten i Svendborg vurderede at opgaven med flextrafik blev givet til de sædvanlige, mens man afviste Ærø-firmaet Øens Taxa og Alsvognen fra Sønderborg, der var de eneste der opfyldte kravet i udbuddet. I alt er der uddelt bøder på 10 millioner til Fynbus, Midttrafik og Sydtrafik.

Læs mere
Har uddelt 20 millioner til 60 Ærø-projekter - giver nu 9,5 millioner ekstra

Der er hidtil uddelt 20 milioner til Ærø-projekter under EUs støtteprogram LAG, Lokale AktionsGrupper.  Og nu kommer yderligere 1,9 millioner hvert år frem til 2027 til at udvikle virksomheder og ideer på Ærø. 

Læs mere
Ærøs største private arbejdsplads går i 0 efter flere års underskud

Genopretningen efter flere års dårlig drift på Søby Værft viser nu resultater: Det nye årsregnskab viser et lille overskud på 178.000 kr - året før var underskuddet på 5 millioner.

Læs mere
3.000 ærøboerne skal være medejere af nye vindmøller på Ærø

Halvdelen af Ærøs borgere skal være medejere i et nyt borger-energifællesskab, som øens store energi-operatør Ærøfonden vil oprette.

Læs mere
Hattesen trækker ny investor ind - har solgt 42 %

Lakridskonfekt-fabrikanten Claus Hattesen har fået en ny investor med i sit konfektprojekt, for at sætte gang i væksten for alvor. Der er nu 3 investorer med som samlet ejer 42 %.

Læs mere
Brugsen i Søby overtages af Marstal Brugs - ny bygning skal sælges

Coop-koncernen dropper nu sit direkte ejerskab af Brugsen i Søby. Ny ejer af driften bliver Marstal Brugsen. Der er langt fra hovedkontoret i Albertslund vest for København til Søby på en ø. Derfor sker overtagelsen - og for at spare penge i koncernen.

Læs mere
Bregninge-musiker vinder 50.000 for meditation på Ærø

Musikeren Kristian Humaidan har vundet prisen for den den mest lovende og skalerbare virksomhed med sit Soundwheel-projekt der kombinener musik og meditation.

Læs mere
Whisky fra Ærø giver overskud på 1/2 million

- Vi kan tydeligt mærke en stigende interesse for vores whisky med efterspørgsel fra verdensberømte restauranter i Danmark og fra udenlandske distributører der ønsker at bringe Ærø Whisky ud på nogle af de største markeder for luksus-whisky i verden, siger direktør Michael Nielsen.

Læs mere
EU: Millionstøtte til projekter på Ærø

Hvert år giver EU millionstøtte til projekter på Ærø, under den såkaldte LAG-ordning, der skal få ideer og igangværende projekter til at udvikle sig yderligere.

Læs mere
Ærø-landmænd får 7 millioner i erstatning for omlægning ved drikkevandsboringer - eller 700.000 i leje

Inden året er gået skal 650.000 kvm jord på Ærø være omlagt for at beskytte drikkevandet. For landmændene vil det betyde økonomiske tab når arealer skal omlægges til fx græs. Kommunen har derfor den 18. maj vedtaget at erstatningen bliver skattefri. Det sker ved såkaldt frivillig ekspropriation.  

Læs mere
Marstal-hotel med overskud på 7,5 millioner

Selv i et år hvor coronaen hærgede kunne Ærø Hotel i Marstal tjene gode penge. Konceptet er et børnefrit hotel, som samtidigt afholder diverse arrangementer. Overskuddet kommer dels fra driften med 6,5 millioner og 1 million fra ejendomsselskabet FHS, som udlejer til hotellet. Det hele ejes af Flemming Skov.

Læs mere
Kommunalbestyrelsesmedlem vinder sag - bøder på 10 millioner

Det nu lukkede Øens Taxa-selskab blev omgået ulovligt da 3 busselskaber udbød kørsel. Der er givet bøder på i alt 10 millioner. Svendborg Ret har nu stadfæstet bøderne.

Læs mere
20 landmænd skal omlægge 650.000 kvm jord for at beskytte drikkevand

20 landmænd skal her i 2022 sælge eller omlægge 650.000 kvm jord på Ærø for at beskytte grundvandet. 

Læs mere
Kommunen kræver 660.000 tilbage fra Ærø Whisky-Den Gl Købmandsgårds-projekt

"Teknik-, miljø- og havneudvalget ønsker tilskuddet tilbagebetalt. Sagen overdrages til advokat." Det er ordene fra Teknikudvalget, som afviser at eftergive de 660.000 som Torvet 5, med Den Gl. Købmandsgård og Ærø Whisky, fik til at nedrive et baghus.

Læs mere
660.000 krs nedrivning i den Gl. Købmandsgård presser Ærø Whisky

I 2018 betalte kommunen 660.000 for nedrivningen af en bagbygning i Den Gl. Købmandsgård i Ærøskøbing. Forudsætningen var dog, at materialerne blev gemt og bygningen genopført senest i 2029.

Læs mere
Ærø fastlægger 607 km diger, men staten gør op med planen

Den 15. april udløb Ærø Kommunes nye frist for husejere og landmænds indsigelser mod de 133 km nye diger der er blevet fundet frem på Ærø. Projektet er dog i modstrid med Kulturministeriets nye plan for diger, som blev sat i værk i december.

Læs mere
Ærø Kommune må nu sætte ladestandere op med tilskud

I januar sidste år fik Ærø Kommune besked om at sløjfe sine ladestandere til elbiler, fordi det var konkurrenceforvridende overfor private aktører. Nu er der vedtaget ny lov der opfordrer kommunen til at indgå i partnerskaber om flere ladestandere.

Læs mere
EU giver 4,4 millioner i støtte til 12 Ærø-virksomheder

Brint-mølle, fodpleje, industrikøkken og en Karlsvogn får nu 1,3 millioner fra EU til at sætte gang i deres projekter til Ærø. Det blev beslutttet den 24. marts i EUs lokale aktionsgruppe, LAG.

Læs mere
Marstal får del af 65 millioner til nye hurtigladere

Der er nu givet penge til et hurtigladerprojekt i Marstal. Der er bevilget 65 millioner til 316 ladestandere rundt om i landet. Hvem der har fået pengene i Marstal er endnu uklart men pilen peger på OK.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev