Kultur

Ærø Museum lukker og direktøren stopper

Direktøren for Ærø Museum stopper og museet lukker efter mange års økonomiske problemer.

Læs mere
Voldsom kritik af Ærø Museum - inden sommerferien er fremtiden beseglet

Efter Ærø Museum har fremlagt et budget med million-underskud, ny-ansættelse og at hver gæst koster 1.200 kr, så er kommunalbestyrelsen ved at blive træt: Budgettet blev kun godkendt, fordi museet ellers ville blive opløst. 

Læs mere
Natur, mad og kunst skal få 70.000 til at besøge Søbygaard

Fra 1. januar er Ærø Museum fortid på udstillingscentret Søbygaard og i stedet overtager den nye Driftsforeningen Søbygaard stedet. Formålet er at få flere aktiviteter og langt flere gæster til at besøge øens borganlæg. Det nye Søbygaard åbner 1. april.

Læs mere
Marstal Museum taber 200.000 og Ærø Museum 1,4 millioner

3,8 millioner i indtægter og 4 millioner i udgifter - det er budgettet for Marstal Søfartsmuseum for 2023. For det konkurrerende Ærø Museum i Ærøskøbing er resultatet værre: 1,4 millioner i underskud ud af en omsætning på 4,4 millioner.

Læs mere
Kulturladen i ny knibe

Den nødlidende Kulturladen ved Rise står i nye problemer efter et løbende toilet har givet en ekstra regning på 65.000 kr. Kommunen er ved at være trætte af de stadig nye problemer for den noget nedslidte hal, for kommunen har allerede givet 10 års henstand med 400.000 kr og samtidig åbnet op for at Kulturladen kan udlejes til kommercielle arrangementer.

Læs mere
Giver 750.000 til badebro i Marstal - og 35.000 til spejder-contaner

Badeanstalten Søens Folk på Ærø har fået 750.000 kr. i tilskud til en badebro med udkigstårn, sauna og omklædningsfaciliteter, som skal gøre det attraktivt at dyrke vandfriluftsliv hele året. Giver er Friluftsrådet.

Læs mere
Badeanstalt i Marstal har indsamlet 2,3 millioner

Men en ny donation fra Friluftsrådet på 750.000 kr nærmer en badeanstalt i det sydlige Marstal sig realisering. Bag projektet står foreningen Søens Folk, der er oprettet til formålet.

Læs mere
Økonomisk krise i Ærø Museum medfører skærpet tilsyn

Ærø Museum i Ærøskøbing er i økonomisk knibe, fordi stadig færre besøger museet og fordi kommunen har halveret de sædvanlige ekstraordinære tilskud til 200.000 oven i den million som museet får fast. 

Læs mere
Bregninge-musiker vinder 50.000 for meditation på Ærø

Musikeren Kristian Humaidan har vundet prisen for den den mest lovende og skalerbare virksomhed med sit Soundwheel-projekt der kombinener musik og meditation.

Læs mere
Ærø Museum skal finde ny vej efter tabet af Søbygaard

Ærø Museum fik et pænt resultat i 2021 med et overskud på 300.000 kr. Tilskud og entréindtægter var på niveau med året før, men museet har sparet hvor man kunne, for at forberede en tid efter udstillingscentret Søbygaard, som man mister til januar.

Læs mere
Kultur på recept skal hjælpe borgere på Ærø

Kultur på recept på Ærø er målrettet borgere med stress, angst og depression eller borgere der savner et fælleskab.

Læs mere
Ultraløb på 66 km på Ærø er udsolgt

150 løbere skal løbe 66 km rundt om Ærø den 9. april. Mange flere ville gerne løbe med, men arrangørerne vil fastholde den lille skala.

Læs mere
Vil du være chef for oplevelsescentret Søbygaard

Vil du fra 1. maj stå i spidsen for udviklingen af Søbygaard til et oplevelsescenter.

Læs mere
Uddannelsesprogram for kulturarbejdere på Ærø og landkommuner

Til februar starter projektet A ”room” of their own – training cultural workers for facilitating rural youth culture.

Læs mere
Tidligere museumsleder skal styre Søbygårds udvikling til oplevelsescenter

Det bliver Ærø Museums tidligere leder, som skal udvikle Søbygaard, efter Ærø Museum er blevet opsagt fra driften med virkning fra 1. januar 2023. Ærø Museum har haft ansvaret siden 2001.

Læs mere
Padeltennis skal afløse tennisbane

Der har ikke været den store interesse for at spille tennis i Marstal, så nu skal området ombygges til 2 padel-tennisbaner og et nyt crossfit anlæg.

Læs mere
ÆIK vinder bowlingcenter

Der var kun 1 bud på at drive Ærø Bowlingcenter, da kommunen udbød forpagtningen af stedet, som ligger i idrætshallen i Ærøskøbing.

Læs mere
Nyt sportsanlæg i Marstal skal afløse tennisbane

Der har ikke været den store interesse for at spille tennis i Martal, så nu skal området ombygges til 2 padel-tennisbaner og et nyt crossfit anlæg.

Læs mere
Søbygård åbner med overnatning, restaurant og underholdning i 2023

Rammerne for Søbygaards udvikling er ved at være på plads, så der kan sættes gang i projektet, som skal ende op med en åbning med overnatning, restaurant og underholdning fra januar 2023.

Læs mere
485.000 til kultur på recept på Ærø

40-60 borgere får nu tilbudt kultur på recept med 485.000 i støtte fra Kulturregion Fyn. Projektet starter til januar.

Læs mere
Statens Kunstfond fremhæver Ærø-projekt - 21 millioner til nye projekter

Folketinget har et ønske om mere kunst. Det fik Ærø til at ansøge Kunstfonden om at få tilknyttet en kunstner i 1 år. Statens Kunstfond har nu fordoblet bevillingen. Der er ny ansøgningsrunde den 5. oktober.

Læs mere
Halvskjult høring giver Kulturladen lov til kommerciel drift fra 2022

- Hvis vi sender det ud mens restauratørerne har allermest travlt og de andre er på ferie, så får vi ikke nogen protester. Og så sætter vi en ugyldig email-adresse på.   

Læs mere
300 sagde farvel til Ærø Kunsthal

Ærø Kunsthal lukkede søndag den 29. august. 300 besøgte kunsthallen den sidste dag for at være med til afslutningen. 

Læs mere
Ærø Museum forlader Søbygaard, som bliver oplevelsescenter

Ærø Museum skal opsiges "så hurtigt som muligt" fra Søbygaard. Kulturudvalget var meget klar i deres udmelding, da de den 26. august skulle tage stilling til fremtiden for den nødlidende herregård Søbygaard. Ærø Museum har stået for driften.

Læs mere
Ingen politikere bakkede op om Ærø Kunsthal - sidste dag søndag den 29.august

- Vi havde håbet, at bare 1 politiker havde støttet, at vi fik lov til at fremlægge vores sag for kommunalbestyrelsen, men det er ikke sket. Så nu er det slut og vi har sidste åbningsdag søndag den 29. august, siger leder af Ærø Kunsthal Beth Mohr.

Læs mere
De får kulturpengene

Der har været en halv million til kulturprojekter på øen i 2021 - der er stadig 124.000 tilbage til projekter fra kommunens kulturpulje.

Læs mere
Ærø Kunsthal og Motorfabrikken behandles forskelligt ud fra samme lov

Kommunen vil ikke give Ærø Kunsthal dispensation, og henviser til, at Motorfabrikken Marstal har fået foreløbig 6 års dispensation fordi den hører under paragraf 19 i Planloven - men det gør Ærø Kunsthal også.  

Læs mere
Ærø vinder 3 kulturprojekter

Kulturregion Fyn har uddelt penge til 8 Kultur i Natur-projekter. Ærø har vundet de 3 af dem, enten alene eller sammen med andre.

Læs mere
Kommunen kræver at 1.000 kvm kunsthal i Ærøskøbing lukker

Kommunen kræver, at Ærø Kunsthal lukker permanent den 13. september, da kommunen ikke vil give samme dispensation som Motorfabrikken Marstal har fået til sine aktiviteter. 

Læs mere
22. juni afgøres Søbygaards fremtid: hotel, oplevelsescenter eller museum

På tirsdag den 22. juni afgøres det nødlidende Søbygaards fremtid. Der skal investeres 34-46 millioner i en af de 3 redningsmodeller: Hotel, oplevelsescenter med hotel eller museum.

Læs mere
Marstal Søfartsmuseum søger ekstraordinært tilskud for 9. år i træk

Det er blevet en fast vane for Ærøs 2 museer at søge og få 400.000 kr ekstraordinært hvert år med forskellige begrundelser. Hvis det ene museum har fået, så søger det andet museum straks om det samme beløb. Således også Marstal Søfartsmuseum, som nu beder om ekstra tilskud frem til 2023 - som Ærø Museum gjorde her i maj.

Læs mere
Ærø Museum får ikke opbakning til ekstraordinært tilskud

Hvad der skulle være en formssag om endnu et ekstraordinært tilskud på 400.000 kr blev et foreløbigt nej fra Kultur- og Socialudvalget. Museet må stille sig op i prioriteringskøen hos kommunalbestyrelsen.

Læs mere
Søbygaard skal ombygges til hotel og oplevelsescenter for 34-46 millioner

Det nødlidende Søbygaard skal ombygges til hotel og oplevelsescenter for at kunne overleve. I dag drives herregården af Ærø Museum, som får kraftig kritik i en ny rapport.

Læs mere
Få vores ugentlige nyhedsbrev