Tilmeld nyhedsbrev

Venligst udfyld nedenstående informationer

Bolig
Byg & Ejendom
Ferie & Turisme
Erhverv
Politik-Samfund
Færger & Havn
Miljø & Klima
Kultur
Sundhed + Ældre
Børn + Unge
Om os

  • Få Ærø-nyhedsbrev   
  • Facebook icon

Havørreder på Ærø skal være bæredygtige - og 350.000 mærkes i 2023

26. december 2022

Send til en ven

Ærø og Fyn er blevet et mekka for havørred, og derfor skald er trækkes flere turister til. Et omdrejningspunkt er Fyns Laksefisk, som dog har økonomiske udfordringer. Det vil de 10 kommuner der står bag Havørred Fyn løbende hole øje med for at sikre at den gode ørred-udvikling fortsætter.

Kontakt

Havørred Fyn

Projektleder Søren Bay
Tlf +45 6474 6926
sobay@assens.dk

Der er udarbejdet en ny strategi for 2022-2026 for Havørred Fyn:

* vandrestaurering.

* vækst i havørredbestande.

* marketing og turisme.

Ny nøglefaktor bliver bæredygtighed for Havørred Fyn. Det er Erhvervshus Fyn og Assens Kommune, der varetager sekretariatsfunktionen. Fyns Laksefisk er en del af uddanelsesinstitutionen FGU FYN Odense.

Mærkning i 2023

Fra foråret 2023 vil alle udsatte ørred-smolt på Ærø, Fyn og Langeland være mærket. De mærkede fisk skal i fremtiden fanges af lystfiskere og indgå i en dataindsamling, som vil give et klart billede af udsætningernes effekt.

Bag projektet står Havørred Fyn, Fyns Laksefisk og DTU-Aqua.

En af hovedaktiviteterne i Havørred Fyn har i mange år været udsætninger af havørredsmolt. Disse er i hele projektets løbetid blevet opdrættet hos Fyns Laksefisk. De udsatte fisk er afkom af vilde havørreder, som hvert år opfiskes ved elektrofiskeri i de fynske vandløb af Fyns Laksefisk i tæt samarbejde med flere sportsfiskerforeninger og mange frivillige.

Det er også hos Fyns Laksefisk mærkningen af de mange ørreder skal finde sted. Fyns Laksefisk er et landbaseret dambrug.

Mærkningen sker ved at afklippe ørredens fedtfinne, som ikke vokser ud igen.

Havørred Fyn udsætter hvert år over 350.000 havørreder i mundingerne ved flere vandløb på Fyn, Langeland og Ærø. Intentionen med udsætningerne er at sikre en stor havørredbestand, som understøtter det rekreative lystfiskeri, samt at sænke presset på de vilde ørredbestande.


Send artiklen til en ven Gå til forsiden Kommenter artikler på Facebook

Se flere artikler
Ærøskøbing Fjernvarme vil bygge for 18 millioner

I den østlige udkant af Ærøskøbing vil fjernvarmeselskabet udvide med større tank, det nuværende solanlæg og ny varmepumpe. Prisen er 18 millioner i f…

Ærø topper nye energifællesskaber med 100 % og får topstøtte

Staten har afsat 16 millioner fra 2022-25 til lokale energifællesskaber og klimaomstilling. For større projekter gælder, at Energistyrelsen vurderer projekterne og Ær…

Ærø udleder 50.000 tons CO2

Det er færgerne, køerne og grisene der står for 87 % af CO2-udledningerne på Ærø. Samlet afgav Ærø 50.000 tons CO2 hvilket er en stigning på…

108 m mole i Ommel stoppet - håbet er nu en frilandsby

Den nye 108 m mole i Strandbyens Havn i Ommel til 1,5 millioner er blevet stoppet.

160.000 kvm skov ved Skovby og Søbygaard på vej

Der er afsat 1,5 millioner fra kommunen til medfinansiering af  skovrejsnings-projekter - der skal plantes 500.000 kvm ny skov frem til 2050. Det første projek bliver på 160.000…

Kontakt

Ærø Dagblad
Vestergade 41
5970 Ærøskøbing
info@aeroedagblad.dk
redaktion@aeroedagblad.dk