Tilmeld nyhedsbrev

Venligst udfyld nedenstående informationer

Bolig
Byg & Ejendom
Ferie & Turisme
Erhverv
Politik-Samfund
Færger & Havn
Miljø & Klima
Kultur
Sundhed + Ældre
Børn + Unge
Om os

  • Få Ærø-nyhedsbrev   
  • Facebook icon

Havørreder på Ærø skal være bæredygtige - og 350.000 mærkes i 2023

26. december 2022

Send til en ven

Ærø og Fyn er blevet et mekka for havørred, og derfor skald er trækkes flere turister til. Et omdrejningspunkt er Fyns Laksefisk, som dog har økonomiske udfordringer. Det vil de 10 kommuner der står bag Havørred Fyn løbende hole øje med for at sikre at den gode ørred-udvikling fortsætter.

Kontakt

Havørred Fyn

Projektleder Søren Bay
Tlf +45 6474 6926
sobay@assens.dk

Der er udarbejdet en ny strategi for 2022-2026 for Havørred Fyn:

* vandrestaurering.

* vækst i havørredbestande.

* marketing og turisme.

Ny nøglefaktor bliver bæredygtighed for Havørred Fyn. Det er Erhvervshus Fyn og Assens Kommune, der varetager sekretariatsfunktionen. Fyns Laksefisk er en del af uddanelsesinstitutionen FGU FYN Odense.

Mærkning i 2023

Fra foråret 2023 vil alle udsatte ørred-smolt på Ærø, Fyn og Langeland være mærket. De mærkede fisk skal i fremtiden fanges af lystfiskere og indgå i en dataindsamling, som vil give et klart billede af udsætningernes effekt.

Bag projektet står Havørred Fyn, Fyns Laksefisk og DTU-Aqua.

En af hovedaktiviteterne i Havørred Fyn har i mange år været udsætninger af havørredsmolt. Disse er i hele projektets løbetid blevet opdrættet hos Fyns Laksefisk. De udsatte fisk er afkom af vilde havørreder, som hvert år opfiskes ved elektrofiskeri i de fynske vandløb af Fyns Laksefisk i tæt samarbejde med flere sportsfiskerforeninger og mange frivillige.

Det er også hos Fyns Laksefisk mærkningen af de mange ørreder skal finde sted. Fyns Laksefisk er et landbaseret dambrug.

Mærkningen sker ved at afklippe ørredens fedtfinne, som ikke vokser ud igen.

Havørred Fyn udsætter hvert år over 350.000 havørreder i mundingerne ved flere vandløb på Fyn, Langeland og Ærø. Intentionen med udsætningerne er at sikre en stor havørredbestand, som understøtter det rekreative lystfiskeri, samt at sænke presset på de vilde ørredbestande.


Send artiklen til en ven Gå til forsiden Kommenter artikler på Facebook

Se flere artikler
Forbud mod landbrugsdrift ved vandboringer - Ærø skal være pilotprojekt for Danmark

Næste år vil der komme et lovkrav om forbud mod brug af sprøjtemidler ved drikkevandsboringer, hvis det ikke er lykkedes at få en frivillig aftale med jordejerne. Ær…

Befolkningen på Ærø er nu igen under 6.000

Flugten fra storbyerne under coronaen er slut og det mærkes også på Ærø, hvor tilstrømningen toppede i juni 2022: Ærø nåede op på 6…

Ærø er sat på bænken i ny milliard-aftale om vindmøller

Energiselskabet Andel har planer om 2-3 havvindparker syd og øst for Ærø, men med den nye gigantplan for udbygningen af havvindmøller er øens nye guldminer sat p…

Vindmøller kan opføres i Olde Mark, Kattemose, Vejsnæs, Leby Kobbel eller Birkemose

De 5 bedste områder på Ærø til opførelse af vindmølleparker er nu udpeget af rådgivningsfirmaet Urland, som havde fået opgaven af Ærø…

Bregninge, Vindeballe, Rise og Marstal udpeget til solcelleparker

Der er nu udpeget de 4 områder hvor det vil være oplagt at opføre solcelleparker for at opfylde Ærøs Klimaplan. Rådgiverfirmaet Urland har på opdrag af …

Kontakt

Ærø Dagblad
Vestergade 41
5970 Ærøskøbing
info@aeroedagblad.dk
redaktion@aeroedagblad.dk